Prima pagină » Culinar » Ce trebuie să știi dacă faci o prăjitură cu fructe congelate. Iată ingredientul secret care o face să fie foarte pufoasă!

Ce trebuie să știi dacă faci o prăjitură cu fructe congelate. Iată ingredientul secret care o face să fie foarte pufoasă!

16 sept. 2024, 15:42,
în Culinar

Atunci când vrei să faci o prăjitură cu fructe congelate este foarte important să ții cont de anumite sfaturi, dat fiind faptul că nu se folosesc fructe proaspete și atunci lucrurile stau diferit. Aceste tipuri de delicii sunt și o opțiune excelentă pentru cei care au puțin timp la dispoziție, dar nu vor să compromită gustul sau calitatea.

Prăjitura cu fructe congelate este o modalitate excelentă de a satisface pofta de dulce, mai ales pe timpul iernii atunci când fructele proaspete precum afinele, cireșele, căpșunile nu sunt disponibile. Cele înghețate sunt o modalitate simplă și accesibilă de a adăuga puțină prospețime produselor tale de copt.

Ce trebuie să știi dacă faci o prăjitură cu fructe congelate

Când folosești fructe congelate trebuie să ai grijă la acestea și să nu le torni direct din pungă în aluat. Orice fruct congelat eliberează lichid pe măsură ce se dezgheață. În plus, fructele congelate sunt de obicei mai grele decât aluatul și se pot „afunda” cu ușurință pe fundul prăjiturii.

Pentru ca fructele să nu se „cufunde” în aluat, le puteți presăra cu făină de porumb. Doar scurgeți lichidul, puneți fructele într-un bol și adăugați puțină făină pentru ca mai apoi să le amestecați cu grijă.

Un alt sfat este să întindeți fructele deasupra aluatului. Pune jumătate din aluat în vasul de copt, apoi toarnă fructe ca mai apoi să se pună deasupra aluatul rămas și să pui din nou fructele. Astfel, tortul sau prăjitura ta va arăta mai interesant.

Un alt pericol atunci când se coace prăjitura cu fructe congelate este că acestea pot schimba culoarea aluatului sau pandișpanului. Poate schimba complet aspectul desertului tău.

Pentru e evita acest aspect, se recomandă să spălați fructele cu apă rece de mai multe ori, până cânt observați mult mai puțină culoare în apă. Apoi uscați fructele pe câteva bucăți de hârtie de bucătărie înainte de a le adăuga în aluat.

Ingredientul secret care face orice aluat să fie mai pufos

Gospodinele au dezvăluit ce poți pune în aluatul de plăcintă sau pandișpan pentru a ieși mai pufos. Ingredientul secret este unul simplu pe care îl ai sigur în bucătărie și care te va ajuta să faci multe idei de prăjituri rapide. Plăcintele pot fi dulci sau sărate, în funcție de preferințele fiecărei persoane și de rețetele care alegi să le urmezi.

Pentru a obține un aluat mai pufos trebuie să adaugi un ingredient secret. Ingredientul secret există deja în bucătăria ta. Ai nevoie de o combinație de 100 ml de ulei și 60 de gr de smântână.

Pune această compoziție într-un bol și amestec-o bine apoi integreaz-o în restul aluatului sau compoziției. La final vei avea partea de un rezultat spectaculos. Vei obține plăcinte și pandișpane pufoase și gustoase care să-ți amintească de copilărie.

Acum că știți toate secretele despre această prăjitură cu fructe congelate, nu are cum să nu va iasă perfectă pentru o gustare rapidă sau pentru o dulcegărie ușoară după cină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *