Prima pagină » National » Ce trebuie să știe românii care merg în vacanță în Italia. Noua lege i-a uimit pe turiști
Ce trebuie să știe românii care merg în vacanță în Italia. Noua lege i-a uimit pe turiști

Ce trebuie să știe românii care merg în vacanță în Italia. Noua lege i-a uimit pe turiști

30 mai 2024, 09:15,
în National

Iată ce trebuie să știe românii care merg în vacanță în Italia. Pe lângă actele necesare călătoriei, aceștia trebuie să facă dovada că au la ei suficienți bani pentru cheltuieli. Noua lege i-a surprins pe turiști.

Ce trebuie să știe românii care merg în vacanță în Italia

Vor intra în vigoare noi reguli pentru turiștii care vor să viziteze Italia. Autoritățile vor cere dovezi concrete ale planurilor de vacanță, inclusiv confirmarea rezervării la hotel și biletele de întoarcere sau de plecare. Călătorii vor trebui să arate că au asigurare de călătorie și resurse financiare suficiente. Turiștii trebuie să arate că dispun de cel puțin 36,67 EUR pe zi de ședere în Italia. Pentru cei care călătoresc în grupuri, suma necesară este de 26,33 EUR pe zi. Autoritățile italiene vor face controale amănunțite în următoarea perioadă.

„Dacă străinii nu pot dovedi disponibilitatea fondurilor necesare, li se va refuza intrarea de către autoritățile de frontieră.”, este anunțul făcut de autorități.

Cei care vor să meagă în vacanță în Italia vor avea nevoie de urmîtoarele documente: pașaport valabil, confirmarea rezervării la hotel sau dovada adresei în cazul vizitării unei proprietăți private, asigurare de călătorie, bilet de întoarcere sau de plecare, dovada fondurilor necesare pentru a acoperi costurile șederii. Românii care doresc să călătorească în afara țării, în această vară, vor trebui să plătească mai mult pentru un sejur în Grecia, Italia, Bulgaria sau Turcia. Pachetele de vacanță ale agențiilor de turism s-au scumpit încă din iarnă. Spre exemplu, dacă în urmă cu doi, trei ani o vacanță în Turcia, în plin sezon, costa 600 euro de persoană, acum doritorii plătesc cu cel puțin 200 euro mai mult. Cei mai norocoși sunt cei care își pot programa vacanțe din timp și călătoresc în extra-sezon.

De anul acesta, se scumpesc vacanțele în Grecia. Începând de la 1 martie 2024, Grecia a implementat o nouă taxă de cazare. Aceasta va fi în vigoare până la 1 octombrie 2024. Persoanele care optează pentru cazarea în apartamente sau hoteluri cu una sau două stele vor fi obligate să achite o taxă zilnică de 1,5 euro. De asemenea, cei care se cazează în hoteluri de trei stele vor fi supuși unei taxe zilnice de 3 euro. Pentru șederile în hoteluri de patru stele, va fi impus un supliment de 7 euro pe zi. Pentru turiștii care aleg să se bucure de luxul hotelurilor de cinci stele, se va aplica o taxă zilnică de 10 euro. Introducerea acestor taxe noi va conduce la o dublare a bugetului Greciei pentru fondurile speciale destinate industriei turistice.

Reguli stricte pentru turiștii români

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, propune amenajarea unor automate pentru colectarea de sticle, PET-uri și doze, la poalele munților și în stațiunile balneoclimatice. Prin această metodă, oficialul de la Mediu dorește să îi facă mai responsabili pe turiști. Estimarea medie a ambalajelor care vor fi preluate de la munte sau mare, în perioada 1 – 6 mai, este de 3.000.000 de ambalaje SGR pe zi. Se va face o colectare exclusivă din acest zone, pe durata celor şase zile de minivacanţă.

În ceea ce priveşte amplasarea de automate, responsabilitatea achiziţionării şi gestionării acestor echipamente revine operatorilor economici care au semnat contractul cu RetuRO şi care şi-au înregistrat şi organizat punctele de returnare pentru colectare automată, au transmis reprezentanții RetuRO.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`