Prima pagină » International » Ce trebuie să știe românii care merg în vacanță în Grecia. Iată legile stabilite de autorități

Ce trebuie să știe românii care merg în vacanță în Grecia. Iată legile stabilite de autorități

11 apr. 2024, 13:15,
în International

Iată ce trebuie să știe românii care merg în vacanță în Grecia. Turiştii care vor merge anul acesta pe plajele din Grecia, inclusiv românii, trebuie să se conformeze noilor reguli. Iată legile stabilite de autorități.

Ce trebuie să știe românii care merg în vacanță în Grecia

Una dintre cele mai îndrăgite și frumoase destinaţii de vacanţă pentru români, în sezonul estival, schimbă regulile pentru turiști. Grecia vine cu noi legi pentru plajele ei. Doar 30% din suprafața fiecărei plaje mai poate fi ocupată de șezlonguri, restul trebuie să rămână liberă și gratuită pentru turiștii care vor să stea la soare pe propriul prosop. Autoritățile elene speră că astfel plajele vor fi mai puțin aglomerate.

Restul trebuie să rămână liberă pentru turiștii care vor să stea la soare pe propriul prosop. Acest lucru înseamnă că în acest sezon estival, 70% din plaje trebuie să fie goale, fără șezlonguri, în timp ce plajele care sunt protejate și sunt în arii naturale vor fi ocupate în procent de 15% cu șezlonguri.

Începând de la 1 martie 2024, Grecia a implementat o nouă taxă de cazare. Aceasta va fi în vigoare până la 1 octombrie 2024. Persoanele care optează pentru cazarea în apartamente sau hoteluri cu una sau două stele vor fi obligate să achite o taxă zilnică de 1,5 euro. De asemenea, cei care se cazează în hoteluri de trei stele vor fi supuși unei taxe zilnice de 3 euro. Pentru șederile în hoteluri de patru stele, va fi impus un supliment de 7 euro pe zi. Pentru turiștii care aleg să se bucure de luxul hotelurilor de cinci stele, se va aplica o taxă zilnică de 10 euro.

Reguli obligatorii pentru toți turiștii

Începând din luna mai, una dintre regulile impuse este ca 70% din totalul plajelor să fie lipsite de șezlonguri. Scopul este de a preveni supraaglomerarea. De la apă și până pe nisip va trebui să fie lăsată o suprafață goală, de minim patru metri, o distanță specială pentru a interveni autoritățile în momentul în care se întâmplă ceva pe acea plajă.

„Se va asigura o distanță de cel puțin 4 m de la mare la primul șezlong pentru a îndepărta imaginea șezlongurilor care intrau în apă la propriu.

Pentru plajele sălbatice, spațiul folosit va fi de 15 % din spațiul total al plajei. Vom proteja astfel plajele care nu ar trebui să fie date deloc în folosință, protejând astfel natura.”, a spus Kyriakos Mitsotakis, premierul Greciei.

Turiştii care țin la confort ar putea avea surpriza să plătească mai mult. Anul trecut, setul de două șezlonguri cu umbrelă costa între 10 și 15 euro, însă antreprenorii eleni estimează că la vară prețul va crește cu cel putin 10 procente. Constituția Greciei prevede că nimeni nu poate interzice accesul unui cetățean pe plajele țării, considerate bun public.

Turiștii trebuie să mai știe că toți cei care călătoresc cu avionul se vor confrunta în această vară cu preţuri mai mari ale biletelor de călătorie. Marile companii aeriene se chinuie să introducă mai multe zboruri pentru a face faţă cererii. În vara acestui an, cea mai aglomerată perioadă, randamentele companiilor aeriene europene ar urma să depăşească valorile de anul trecut, atingând un maximum de 8,5%, şi vor creşte şi mai mult în 2025 pe măsură ce va continua cererea de călătorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`