Prima pagină » Eveniment-Social » Ce trebuie să ştie ieşenii care vor să participe la cele mai mari festivaluri din ţară
Ce trebuie să ştie ieşenii care vor să participe la cele mai mari festivaluri din ţară

Ce trebuie să ştie ieşenii care vor să participe la cele mai mari festivaluri din ţară

19 apr. 2021, 10:46,
Alexandru Ifrim, în Eveniment-Social

Iubitorii de festivaluri primesc veşti bune în ceea ce privește participarea la cele mai mari festivaluri, Untold şi Neversea. Cele mai aşteptate manifestări artistice se vor relua începând din acest an, însă în anumite condiţii. Duminică, 18 aprilie 2021, Eduard Chereji , director marketing la UNTOLD a declarat în ce condiţii va avea loc evenimentul mult aşteptat de la Cluj.

UNTOLD este cel mai mare festival local care se desfăşoară în Cluj-Napoca. Acesta are un număr foarte mare de participanţi şi are încasări uriaşe, fiind clasat  pe locul întâi în topul celor mai mari festivaluri din ţară. În bugetul local anual intră peste 45 de milioane de euro.

Ce trebuie să aibă în vedere cei care vor să participe la marile evenimente din acest an

Persoanele care participă la festival trebuie să fie vaccinate împotriva noului coronavirus, iar cei care nu sunt imunizați se vor testa la intrare.

„Da, e o veste bună, pentru că iată, după mai multe luni în care noi am tot spus că, ar fi normal ca oamenii care sunt vaccinaţi, fie fac dovada că au trecut prin boală, având anticorpi, fie sunt testaţi la intrarea în spaţiul de eveniment. Am avut o serie de întâlniri în grupul de lucru pe care l-am solicitat şi iată, că într-un final s-a întâmplat. Noi am spus acolo destul de clar, că atâta vreme cât absolut toţi participanţii la un eveniment în aer liber, la un eveniment mare, fie sunt testaţi la intrare, fie fac dovada anticorpilor, fie fac dovada vaccinului, ar trebui să fie lăsaţi la eveniment, ” a declarat Eduard Chereji director marketing la UNTOLD.

Eduard Chereji: „În acest caz, nu ar trebuie să se mai pună problema unei limitări”

Tot în comunicatul transmis de Eduard Chereji aflăm care este numărul de persoane care pot participa la eveniment:

„În acest caz, nu ar trebuie să se mai pună problema unei limitări, a unui număr limitat de persoane, pentru că dacă absolut toţi cei care sunt acolo nu reprezintă un risc de transmisie, nu vedem de ce ar exista o limitare. De asemenea, am spus-o din acel moment, că tocmai pentru că acei oameni nu reprezintă un risc, nu ar mai trebui să se pună problema de a purta masca, sau de a vorbi de o distanţare socială, cu atât mai mult cu cât la un eveniment de acest gen, se ştie că oamenii vin de obicei porniţi pentru a se distra, pentru a fi cu prietenii lor şi atmosfera e puţin mai prietenoasă, şi atunci că această distanţare socială e greu de crezut că s-ar putea păstra la un astfel de eveniment” , a adăugat Eduard Chereji, duminică.

Membrii UNTOLD caută o soluţie care să elimine riscul unei infectări în masă.

„Noi cei din zona de evenimente, trebuie să fim lăsaţi să ne facem treaba, sau să fim lăsaţi să ne facem activitatea doar când găsim soluţia care să elimine proporţie de 100% orice fel de risc. E un lucru pe care trebuie să ni-l asumăm cu toţii. Facem tot ceea ce depinde de noi pentru a elimina în proporţia cea mai mare cu măsură. Măsurile pe care le-am propus cred că sunt cele mai drastice care au fost propuse de un organizator, sau de către o entitate care îşi desfăşoară activităţi în acest moment” a adăugat Eduard Chereji

Un schimb de replici între un oficial UNTOLD şi liderul DSU Raed Arafat

În urmă cu aproximativ două luni Raed Arafat vorbea despre situaţia marilor festivaluri din ţară. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) a declarat pe 7 februarie 2021 ca din cauza pandemiei de Covid-19 sunt şanse ca cele mai mari festivaluri să nu se organizeze. La acel moment era exclus numărul foarte mare de persoane prezente la concerte, între 100 și 150 de persoane care ar fi putut fi prezente.

Raed Arafat a vorbit despre unii organizatori care au început să anunţe vânzarea biletelor.

„S-a supărat pe mine cineva că am zis, atenţie că nu e sigur că veţi putea organiza concerte cu zeci de mii de oameni şi imediat a ieşit unul să comenteze de la Cluj că Arafat nu se pricepe la industrie, mă pricep mai mult la medicină, aşa este, e adevărat. Au început să anunţe de vânzare de bilete, noi nici nu ştim cum o să fie la vară şi o să ajungem la faza în care din nou o să iasă discuţii, scandal, cine îi despăgubeşte pe cei care au cumpărat biletele, cine o să facă asta…(…) Ei trebuie să anunţe oamenii că e pe riscul lor”, a afirmat Arafat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *