Prima pagină » Radio » Actualitate » Ce trebuie să mănânci când ai acidul uric mărit. Care sunt alimentele de care trebuie să ne ferim
Ce trebuie să mănânci când ai acidul uric mărit. Care sunt alimentele de care trebuie să ne ferim

Ce trebuie să mănânci când ai acidul uric mărit. Care sunt alimentele de care trebuie să ne ferim

06 iul. 2021, 13:04,
în Radio

O informație destul de căutată pe internet se referă la ce trebuie să mănânci când ai acidul uric mărit, pentru a nu suferi anumite complicații. Prezența acidului uric în sânge este direct legată și de stresul emoțional al unei persoane. Totodată, acesta poate crește și dacă exagerăm cu efortul fizic, ținem post negru o perioadă mai lungă sau de la anumite afecțiuni sau alimente alimente.

După cum se știe, acidul uric rezultă în urma metabolismului compușilor purinici din celulele corpului și din alimente. Totuși, acesta trebuie eliminat din organism deoarece el nu poate fi transformat ori descompus. Astfel, rinichii sunt principalii responsabili de eliminarea acestuia odată cu urina. Însă, cel mult 30% din acidul uric poate fi excretat și prin intestine.

Există și situații, cum ar fi în cazul gutei, când acidul uric se poate acumula în cantități mari în sânge. Iar creșterea nivelului acestuia în sânge, care se mai numește și acid uric seric, are denumirea de hiperuricemie. De asemenea, la pacienţii cu insuficientă renală poate apărea un nivel crescut al acestuia, dar și la alte afecțiuni. Așadar, în astfel de situații ar trebui să avem grijă la alimentația noastră.

Ce trebuie să mănânci când ai acidul uric mărit

Este bine de știut că avem la îndemână unele soluții atunci când acidul uric este crescut. Iar unul dintre cele mai importante lucruri de care să ținem cont este tocmai dieta. Acest factor are o mare importanță în ceea ce privește rezolvarea problemei. Astfel, secretul este să reducem la minimum toate sursele de purine, şi anume:

  • peştele
  • carnea de pui
  • carnea de animal tânăr
  • organe interne
  • alcool.

Așadar, dacă veți considera că un regim alimentar mai sărac în purine v-ar putea ajuta, ar fi bine totuși să consultaţi mai înainte medicul specialist. Acesta vă poate informa cel mai corect asupra tratamentului recomandat dar și de ce alimente ar trebui să vă feriți.

Reducerea acidului uric prin metode naturale

După cum am văzut, sunt anumuite alimente care cresc nivelul acidului uric, dar pe lângă acestea ar mai trebui să ținem cont și de alte aspecte. În primul rând, ar trebui să evităm alimentele bogate în proteine, dar totodată și nivelul de glucoză consumată să fie unul scăzut. Potrivit specialiștilor, o persoană care consumă mai mult de şase băuturi carbogazoase într-o zi este mai predispusă la gută, deci trebuie să se renunţe la ele. Dar și sucurile de fructe sunt periculoase, deoarece au un nivel crescut de fructoză. În cazul afecțiunilor amintite anterior, un pas important este tocmai reducerea inflamaţiei din organism.

Pe de altă parte, unii cercetători recomandă și consumul de căpşuni, afine sau ananas, deoarece aceste fructe au efect anti-inflamator. Iar hidratarea este de asemenea foarte importanta – doi litri de apă consumaţi în fiecare zi au mare efect pentru a elimina acidul uric. Totodată, dacă nivelul pH-ului din organism este unul crescut, ar putea fi un semn al unui nivel ridicat al acidului uric. În acest caz, este recomandat consumul de fructe, legume, nuci şi semnițe. Așadar, dacă știi ce trebuie să mănânci când ai acidul uric mărit poți evita mai ușor anumite probleme de sănătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *