Prima pagină » Local » Ce trebuie să faci ca să te îngrași? Nutriționistul Adina Rusu explică: „Este o muncă mult mai grea comparativ cu scăderea în greutate” – VIDEO

Ce trebuie să faci ca să te îngrași? Nutriționistul Adina Rusu explică: „Este o muncă mult mai grea comparativ cu scăderea în greutate” – VIDEO

26 oct. 2022, 13:21,
în Local

Acumularea kilogramelor în plus este o muncă mult mai grea comparativ cu scăderea în greutate, deoarece implică o disciplină mult mai mare. Tocmai de aceea, în emisiunea BZI LIVE, nutriționistul Adina Rusu a discutat despre ce trebuie să facă o persoană care vrea să se îngrașe.

În vreme ce majoritatea caută diete sănătoase de slăbit, sunt și persoane care își doresc să acumuleze câteva kilograme, nu să le dea jos. Și pentru acestea există metode și diete sănătoase de îngrășare, care le pot aduce tot mai aproape de greutatea dorită. Însă, pentru ca acest lucru să se realizeze, este necesară o disciplină bine pusă la punct, bazată mese regulate, gustări și chiar sport.

Dacă nu reușești să te îngrași, poate fi vorba, printre altele, despre o afecțiune a glandei tiroide. Așa că, nu ezita să ceri sfatul unui medic endocrinolog.

Ce trebuie să faci ca să te îngrași? Adina Rusu, nutriționist: „Putem mânca la timp, putem adăuga gustări, care să ne aducă energie mai multă și, în felul acesta, să corectăm și greutatea”

Nutriționistul Adina Rusu este de părere că acumularea kilogramelor în plus este dificilă, poate chiar mai dificlă decât scăderea în greutate. De regulă, persoanele care vor să se îngrașe, nu mănâncă suficient și se consumă foarte mult psihic. Acest consum poate să reprezinte, din punct de vedere energetic, foarte mult, de la 800, până la 1000 de calorii, chiar.

„Acumularea kilogramelor este dificilă, indiferent de perioadă, din păcate. Pentru că aici disciplina este mult mai importantă. Contează foarte mult să fie identificat foarte bine motivul pentru care avem o greutate redusă. Și, în general, cei care au o greutate mică, nu mănâncă suficient. Însă, sunt oameni care se consumă foarte mult psihic, oameni care se agită foarte mult. Ori acest consum poate să reprezinte, din punct de vedere energetic, foarte mult, 800 până la 1000 de calorii, chiar.”, a declarat nutriționistul Adina Rusu, pentru BZI LIVE.

În lupta cu greutatea, persoanele au nevoie de o disciplină bine pusă la punct. Astfel, sunt necesare mese regulate și gustări, care să producă mai multă energie și care să corecteze greutatea. Comparativ cu persoanele care vor să slăbească, cele care vor să îngrașe au de dus o luptă mult mai grea, ne spune nutriționistul.

„Cei care au probleme cu greutatea, în sensul că au o greutate prea mică, sunt oameni care se stresează foarte ușor, mai anxioși și care mănâncă mai puțin. În general, sunt oameni care mănâncă mai sănătos, aleg mult mai bine alimentele și atunci evident că și aportul caloric este mult mai redus. Dar putem regla din punct de vedere cantitativ, putem mânca la timp, putem adăuga gustări, care să ne aducă energie mai multă și, în felul acesta, să corectăm și greutatea. Este o muncă mult mai grea comparativ cu scăderea în greutate și implică o disciplină mult mai mare, însă se poate face.”, a mai spus nutriționistul.

Nutriționistul Adina Rusu: „Este necesară și activitatea fizică pentru a crește în greutate”

Nutriționistul Adina Rusu îi încurajează pe cei care vor să acumuleze câteva kilograme să facă sport, pentru a reuși să crească în greutate. De asemenea, pentru ca acest lucru să poată fi dus corect la îndeplinire, este necesar un cântar, un analizor corporal, care să indice câtă masă slabă și câtă masă grasă există în organism.

„De foarte multe ori este necesară și activitatea fizică pentru a crește în greutate și, din acest motiv, este bine să cunoaștem compoziția corporală. Să folosim un cântar, un analizor corporal, care să ne spună câtă masă slabă, câtă masă grasă există în organism, astfel încât să știm ce ar trebui să facem. Avem nevoie să facem mai mult sport, trebuie să suplimentăm alimentația, care e calea corectă de urmat.”, a adăugat Adina Rusu.

Adina Rusu a subliniat că atât excesul, cât și deficitul corporal vine cu aceeași frustare, cu aceeași stigmatizare.

„Și deficitul, dar și excesul ponderal vin cu o povară din punct de vedere psihic. Apare aceeași frustrare, aceeași stigmatizare, deci nu putem să spunem că unii sunt mai norocoși decât ceilalți.”, a mai spus nutriționistul în emisiunea BZI LIVE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
30 noiembrie 2024
30 noiembrie 2024