Unii oameni sunt predispuși la răceală și primul simptom este, de obicei, umflarea amigdalelor. Chiar dacă toamna și iarna sunt anotimpurile în care cei mai mulți oameni răcesc și vara consumul de alimente reci pot duce la aceasta boală. Dacă temperatura corpului crește, amigdalele se măresc și apare o stare de rău în general, atunci ar trebui să consultați un medic. Această afecțiune este un simptom al multor boli. Tratamentul în timp util vă va scuti de complicații.
Ce cauzează senzația de amigdale umflate?
Amigdalele umflate sunt unul dintre cele mai proeminente simptome ale problemelor gâtului. Cel mai adesea acestea sunt procese inflamatorii acute. Este important să aflați cauza la timp și să nu permiteți disconfortului ușor să se transforme într-o problemă gravă.
Principalele motive ce duc la umflarea amigdalelor sunt :
- Angina este o boală infecțioasă acută. Se caracterizează printr-o creștere bruscă a temperaturii și un proces inflamator puternic în laringe. Amigdalele nu numai că se umflă, ci și se acoperă cu placă, limba este, de asemenea, acoperite cu ea. Angina este atât de natură virală, cât și bacteriană. Prin urmare, nu vă puteți auto-medica. Contactați medicul de familie care vă va prescrie medicamente adecvate.
- Amigdalita cronică este o consecință a infecțiilor tratate incomplet. Se caracterizează prin umflături și dificultăți la înghițire. Simptome suplimentare: dureri de cap, congestie la nivelul urechilor și nasului, miros urât.
- Un abces se poate dezvoltă ca o complicație a durerii în gât. Se caracterizează printr-o febră foarte mare, dificultăți de respirație și focare de inflamație clar vizibile asupra amigdalelor. Și o prezență a mucusului în gât peste limita normală. Necesită tratament imediată!
Ce trebuie să faceți dacă doare când înghiți și amigdalele sunt umflate
Dacă amigdalele voastre încep brusc să se umfle, temperatura corpului crește, căutați ajutor calificat cât mai curând posibil. Această condiție poate duce la sufocare. Nu trebuie să luați antibiotice necontrolat, amintiți-vă că acestea sunt prescrise de un medic, alegând individual atât tipul, cât și doza.
Dacă afecțiunea nu este acută, atunci poate fi ameliorată prin leacuri bătrânești pentru amigdale umflate:
- consumă băuturi calde de fructe de fructe de pădure;
- consuma cât mai mult ceai cu lămâie și miere;
- gargară cu un ceai de mușețel, mentă, coada calului;
- dacă nu aveți și alte simptome în afara de amigdale umflate, pastilele pentru durerea în gât vă vor ajuta.
Este posibil ca aceste sfaturi să nu fie principalul tratament, dar vor accelera recuperarea și vor atenua semnificativ starea de rău.
Dacă umflarea amigdalelor este însoțită de dificultăți la înghițire și febră, atunci ar trebui să consultați un medic. Amintiți-vă: automedicația poate duce la boli cronice.