Prima pagină » Actualitate » Ce trebuie să facă proprietarii de terenuri până la venirea iernii! Cei care nu respectă legea vor fi amendați
Ce trebuie să facă proprietarii de terenuri până la venirea iernii! Cei care nu respectă legea vor fi amendați

Ce trebuie să facă proprietarii de terenuri până la venirea iernii! Cei care nu respectă legea vor fi amendați

04 nov. 2024, 09:00,
Mirela Gabriela Todosi în Actualitate

Mulți români vor să afle ce trebuie să facă proprietarii de terenuri până la venirea iernii! Cei care dețin unul sau mai multe terenuri au obligația de a curăța suprafețele pe care le dețin de ambrozie sau alte buruieni. Cei care nu respectă legea vor fi amendați.

Ce trebuie să facă proprietarii de terenuri până la venirea iernii!

Românii care au în proprietate personală unul sau mai multe terenuri trebuie să se ocupe de curățarea acestora de buruieni. Cei care lasă terenul în paragină riscă să fie amendați. Pentru persoanele fizice care nu respectă legea privind combaterea ambroziei în totalitate, amenzile sunt cuprinse între 3.000 și 6.000 de lei, iar pentru persoanele juridice, între 25.000 și 50.000 de lei.

Mulți proprietari de terenuri recurg la altă metodă ilegală pentru a curăța pământul. Este vorba despre incendierea vegetației și a materialelor toxice. Alți proprietari transformă terenul părăsit într-o adevărată groapă de gunoi. Depozitatea gunoaielor pe un teren este interzisă.

,,Din acest motiv, cred că va trebui să avem instrumente noi de identificat aceste depozite ilegale și de a lua măsuri urgente, că dacă vom aștepta la nesfârșit… Măsuri urgente înseamnă că statul român trebuie să notifice proprietarul că are o groapă de gunoi pe terenul lui și, dacă în 7 – 14 zile nu ecologizează, statul român e obligat să intervină, să ecologizeze și să transmită factura fiscală, dispoziția de plată proprietarului respectiv, indiferent că e persoană fizică sau juridică. Și dacă n-o plătește, executăm silit. Problema principală a României e că primarii nu se ceartă cu cetățenii din localitate și atunci de ce să se apuce să-i amenze, să-i urmărească, când ar putea să nu facă nimic?”, a declarat Ministrul Mediului, Mircea Fechet.

O problemă frecventă este aceea a terenurilor afectate de prezența ambroziei. Proprietarii sunt obligați să curețe terenurile și să înlăture planta toxică.

Cum trebuie curățate terenurile de buruieni

Primul pas este identificarea plantelor de ambrozie pe terenurile afectate și monitorizarea acestora. Ambrozia trebuie cosită înainte de înflorire, de preferat în lunile iunie-iulie. Cosirea trebuie repetată și toamna deoarece planta poate reînflori și produce semințe chiar și după o primă tăiere. Dacă o persoană deține o suprafață mică de teren, atunci se poate smulge manual ambrozia din rădăcină. Pentru terenurile agricole sau pajiștile mari, aratul este necesar pentru a distruge ambrozia, dar și alte buruieni dăunătoare.

O altă lege îi vizează pe proprietarii care au terenuri în extravilan. Legea prevede anumite condiții de utilizare pentru un teren extravilan, diferite de cele aplicate pentru intravilan. Este supus unor condiții stricte de utilizare, fiind nevoie de aprobări și autorizații pentru orice tip de intervenție. Deși terenurile în extravilan sunt destinate în special activităților agricole, sunt permise anumite tipuri de construcții în extravilanul localităților. Acestea vizează în principal obiective care, prin natura sau dimensiunea lor, nu pot fi amplasate în intravilan sau prezintă un interes public major. Este obligatorie obținerea de autorizații și a tuturor avizelor necesare pentru realizarea oricărei construcții permise în extravilan.

Proprietarii sunt obligați să curețe terenurile înainte de venirea iernii. Terenurile lăsate în paragină sau terenurile pe care a crescut ambrozia pot aduce proprietarului amenzi uriașe.

Bugetul.ro
Adio, ANPC pentru Cristian Popescu Piedone! Curtea de Apel București i-a dat vestea, după ce a fost acuzat de nepotism
redactia.ro
Donald Trump a decis. Ce se întâmplă cu trupele americane din România
Bugetul.ro
Spitalul care nu va mai exista. 150 de milioane de euro pierdute din cauza incompetenței locale
a1.ro
Filmările pentru Insula Iubirii sezon9 s-au încheiat:„Emoțiile ating cele mai înalte cote, trăirile sunt mai puternice ca oricând”
Playtech.ro
Cine este Nicolle Fota, noua iubită a lui Cătălin Botezatu. Ea are 18 ani, el 58
observatornews.ro
Cine e bărbatul găsit mort în mașină, în Ilfov. Era tăiat pe mâini cu un cuțit cumpărat ieri, când a fost dat dispărut de soție. Polițiștii nu exclud crima
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Nu uita acest aparat în priză. Riști foarte mult
realitatea.net
Țara vecină unde alimentele s-au ieftinit cu 50%. Românii din apropiere se pregătesc să treacă granița pentru a face cumpărături
SportpeSurse
Ucraina și România au bătut palma pentru un MEGA-PROIECT, spre fericirea lui Dan Șucu și frații Pavăl
Playtech.ro
Cum să cureți salteaua cu bicarbonat de sodiu. Trucul e folosit și în hotelurile de lux. Va arăta mereu impecabil
Dailybusiness.ro
Ora de vară 2025. Data exactă la care se trece la ora de vară. Ceasurile se vor da înainte cu o oră
RomaniaTV
Dispar banii de pe carduri, ANAF şi BNR avertismente pentru toţi românii cu carduri
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Ministerul Muncii, anunţ IMPORTANT pentru toţi salariaţii şi angajatorii. S-a aprobat joi în Guvern
redactia.ro
Doliu în medicina românească. A murit unul dintre cei mai importanți medici. A fost un profesionit desăvârșit
ego.ro
Vești proaste pentru Gabriela Cristea! Ce s-a aflat după demisia de la Antena Stars EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`