Prima pagină » Turism » Info Turism » Ce trebuie să conţină trusa de prim ajutor atunci când pleci în vacanţă
Ce trebuie să conţină trusa de prim ajutor atunci când pleci în vacanţă

Ce trebuie să conţină trusa de prim ajutor atunci când pleci în vacanţă

06 aug. 2020, 17:41,
în Turism

Ce trebuie să conţină trusa de prim ajutor. Atunci când pleci în vacanţă este indicat să aveţi la voi o trusă de prim ajutor. În rândurile ce urmează vom afla ce trebuie să conţină această trusa. De asemenea, vom încerca să aflăm cum putem evita problemele de sănătate în vacanță.

Atunci când pleci în vacanţă ultimul lucru care ţi s-ar putea întâmpla ar fi problemele de sănătate. Dacă suferi de boli cronice, mergi la medicul de familie, atât pentru un control de rutină, cât şi pentru eventuale sfaturi de care ai putea avea nevoie în funcţie de destinaţia de vacanţă.

Ce trebuie să conţină trusa de prim ajutor

Înainte de a pleca în vacanţă este indicat să-ţi pregăteşti o trusă medicală. Chiar dacă nimeni nu-şi doreşte ca să o folosească este bine să o aveţi la voi. Nu se ştie niciodată ce se poate întâmpla în perioada concediului.

De regula aceasta trebuie să conţină dezinfectante, comprese sterile, leucoplast, foarfecă, fasa elastică, garou, medicamente antalgice, antiinflamatoare, antispastice, antidiareice, antivomitive, antipiretice, laxative şi antihistaminice. De asemenea, din trusa nu trebuie să îţi lipsească nici unguentele anibacteriene, loţiunile contra insectelor şi pentru calmarea înţepăturilor (alcool mentolat), plasturii şi gelurile pentru atenuarea durerilor (în caz de lovituri, contuzii).

Cum poţi evita problemele de sănătate în vacanţă

Înainte de vacanţă, este foarte bine să previi tot felul de probleme de sănătate care vă pot strica planurile concedului, mai ales în cazul celor care au boli cronice sau cei care urmează un tratament medicamentos.

Principala problemă cu care se confruntă majoritatea oamenilor atunci când pleacă în vacanţă este răul de maşină. Acesta apare din cauza neconcordantei dintre stimulii primiţi de creier de la receptorii vizuali şi cei ai echilibrului şi se manifestă, de cele mai multe ori, prin stări de greaţă şi de vomă. pentru a preveni acest lucru, este indicat că, în maşină sau autocar, să îţi găseşti un punct în exterior la care să priveşti.

Dacă ştii că răul de maşină îţi creează o stare de rău generală, poţi încerca anumite medicamente speciale, dar doar la recomandarea medicului. La farmacie găseşti şi preparate homeopate, iar preventiv poţi face şi un tratament cu infuzie de păducel.

Soarele, inamicul public numărul unu

O altă problemă frecvenţa de sănătate care apare atunci când sunteţi în vacanţă este expunerea prea îndelungată la soare.

Dacă nu eşti destul de hidratat şi te expui la soare, este posibil să te confrunţi cu stări de ameţeală. Expune-te treptat la soare, câte o jumătate de oră în primele zile, după care creşti treptat durată. Dacă ai pielea sensibilă sau dacă ai fototip 1 sau 2 (păr roşcat sau blond, piele albă, ochi verzi sau albaştri), foloseşte în primele zile creme cu SPF ridicat (40 sau 50+), după care le poţi utiliza pe cele cu SPF 30. De asemenea, nu uita nici de cremele calmante după plajă.

În cazul celor care au avut recent diferite operaţii chirurgicale, este indicat să nu te expui deloc la soare. La fel vorbim şi în cazul celor care au boli precum lupus eritematos sistemic. La aproximativ 70% din aceşti bolnavi, expunerea îndelungată la razele soarelui favorizează apariţia leziunilor cutanate, a durerilor articulare şi a oboselii. Au contraindicaţie la expunerea la soare şi cei cu alergie solară, porfirie cutanată (manifestată prin apariţia unor vezicule pline cu lichid), melanom malign şi cei cu herpes recidivant.

Ce trebuie să conţină trusa de prim ajutor. Vaccinuri înainte de a pleca în concediu

Dacă optaţi pentru o vacanţă în ţări din Africa sau Asia, trebuie să vă imunizaţi împotriva febrei tifoide, holerei, hepatitei A, hepatitei B, tuberculozei şi tetanosului. În cazul malariei nu există un vaccin, însă se face tratament profilactic, malaria fiind răspândită şi în America Centrală, America de Sud, Caraibe. Dacă călătoreşti în Asia rurală vaccinează-te împotriva holerei, encefalitei japoneze şi rabiei. În statele din America Centrală sunt frecvente cazurile de febră tifoidă, hepatită A şi febra galbenă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`