Prima pagină » International » Ce trebuie să ai la tine pentru a călători în Grecia și ce condiții trebuiesc respectate
Ce trebuie să ai la tine pentru a călători în Grecia și ce condiții trebuiesc respectate

Ce trebuie să ai la tine pentru a călători în Grecia și ce condiții trebuiesc respectate

24 mai 2021, 16:20,
Alexandru Ifrim, în International

Grecia se află în zona galbenă pe lista ţărilor care prezintă un risc epidemiologic, iar turiştii sunt aşteptaţi în număr cât mai mare. Însă aceştia vor trebui să respecte anumite condiţii.

Începând cu data de 14 mai 2021, restricţiile de zbor din ţările Uniunii Europene au fost ridicate. Dar grecii vor primi şi cetăţeni care nu fac parte din UE, precum: SUA, Marea Britanie, Emiratele Arabe Unite, Serbia, Israel, Australia, Noua Zeelandă, Coreea de Sud, Thailanda, Rwanda, Singapore, Macedonia de Nord, Canada, Belarus, Bahrein, Qatar, China, Kuweit, Ucraina, Arabia Saudită și Federația Rusă), fără carantină.

Însă toţi cetăţenii care vor să-şi petreacă concediul în statul elen , trebuie să respecte anumite condiţii impuse de către greci.

Condiţiile în care turiștii pot călători în Grecia

Persoanelor din Grecia (rezidenți și vizitatori străini) li se vor permite să viziteze insulele din statul elen cu avionul, vor trebui să îndeplinească mai multe condiţii:

– un certificat de vaccinare care să ateste că au trecut 14 zile de la vaccinarea completă pentru Covid-19.

Turiştii români cât şi cei străini vor trebui să aibă asupra lor certificatul de vaccinare într-una dintre următoarele limbi: engleză, franceză, germană, spaniolă, italiană sau rusă.

Pe certificatul de vaccin trebuie să fie emisa autoritatea publică, numele posesorului, serul administrat şi numărul de doze primite.

– sau un test PCR negativ efectuat cu mai puțin de trei zile (72 de ore) înainte de data de călătorie programată.

Străinii trebuie să aibă un test negativ într-una dintre următoarele limbi: engleză, franceză, germană, spaniolă, italiană sau rusă. Regula este în vigoare pentru copiii cu vârsta peste 5 ani.

Rezultatele testelor PCR cât şi a testelor rapide trebuie să fie negative şi pot fi tipărite sau electronic

– ori un test de antigen rapid negativ efectuat cu 24 de ore înainte de călătorie. Străinii trebuie să aibă un test negativ într-una dintre următoarele limbi: engleză, franceză, germană, spaniolă, italiană sau rusă. Regula este în vigoare pentru copiii cu vârsta peste 5 ani.

Rezultatele negative ale testelor rapide pot fi tipărite sau electronice.

– un autotest negativ efectuat cu 24 de ore înainte de călătorie.

– un certificat de recuperare care să ateste că s-a recuperat de la coronavirus în ultimele 9 luni. Acest lucru poate fi dovedit printr-un certificat de recuperare emis de o autoritate publică sau de un laborator certificat.

Grecii au redeschis granitele încă din luna aprilie

Statul elen şi-a redeschis granițele pentru turişti încă de pe 16 aprilie 2021, acest anunţ a fost făcut de ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT), Claudiu Năsui. Turiştii romani se pot bucura de vacante pe unele dintre cele mai frumoase plaje din Europa. Aceştia trebuie să prezinte un documnet de călătorie, un test negativ PCR şi un certificat de vaccinare. Persoanele care îşi doresc o vacanţă în Grecia trebuie să demonstreze faptul că s-au vaccinat sau că nu sunt infectate cu Covid-19.

„Pentru turiştii români, la intrarea în Grecia nu se va cere decât un document de călătorie care se poate face foarte uşor, un test PCR negativ sau certificat de vaccinare. Practic, nu ar avea carantină în momentul în care se duc în Grecia. Am vorbit chiar astăzi cu ambasadoarea Greciei în România şi mi-a comunicat lucrurile acestea De asemenea, un punct esenţial era întoarcerea turiştilor. Aici sunt mai multe cazuri. Până acum, dacă ţara nu era pe lista CNSU, se putea intra direct, dacă o ţară- discutăm acum de Grecia- persoanele care se întorc în ţară şi sunt vaccinate (10 zile de la rapel- n.r.) nu intră în carantină, deci intră direct. Iarăşi, dacă persoana a fost bolnavă de COVID în ultimele 90 de zile nu intră în carantină”, a afirmat Claudiu Năsui

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *