Prima pagină » Sanatate » Ce tratament pentru roșu în gât la copii putem folosi?
Ce tratament pentru roșu în gât la copii putem folosi?

Ce tratament pentru roșu în gât la copii putem folosi?

05 oct. 2023, 12:01,
în Sanatate

Există un tratament general pentru roşu în gât la copii? Ce putem folosi pentru a ameliora și trata această afecțiune? Sunt întrebări la care toți părinții care au copii ce au roșu în gât caută răspuns.

Sunt mai multe remedii pentru durerea de gât la copii. În cazul în care copilul tău suferă de dureri de gât, este important să consulți un medic pediatru în primul rând. Acesta va evalua situația și va decide dacă este necesar un tratament medical.

Ce putem face când al nostru copil are roșu în gât

Află tot ce trebuie să știi despre roșu în gât la copii din acest articol. Este miez de noapte, iar bebelușul tău pare agitat, prezintă disconfort în timpul hrănirii și plânge cu o voce răgușită? Aceste pot fi semne că micuțul are probleme cu gâtul, o afecțiune medicală în general nu gravă, dar care necesită o evaluare atentă din partea medicului. Dacă există îngrijorări că ar putea fi ceva mai serios, cum ar fi faringita streptococică sau amigdalita, nu ezita să consulți medicul pediatru.

Durerea în gât la copii nu este de obicei o urgență medicală în sine, dar poate provoca îngrijorare atât părinților cu experiență, cât și celor la început de drum în parenting. Primul pas este să observi simptomele copilului și să le urmărești cu atenție.

Este esențial să comunici medicului pediatru toate simptomele pe care le prezintă copilul tău. Astfel, specialistul poate decide dacă este necesar să-l aduci la cabinetul medical pentru o evaluare sau dacă este suficient să-l odihnească acasă.

Tratamentul la domiciliu poate aduce ameliorare în caz de durere în gât la copii. Antibioticele ar trebui administrate doar dacă micuțul are o infecție bacteriană streptococică, precum faringita streptococică cauzată de bacteriile streptococice.

Tratament pentru roșu în gât la copii

Alegerea tipului de tratament pentru roșu în gât la copii depinde de cauza subiacentă a problemei. Roșu în gât cauzat de un virus. Pentru acest tip de roșu în gât la copii, puteți trata simptomele astfel:

  • Dacă copilul are congestie nazală, puteți să-i administrați picături nazale saline pentru a ameliora congestia.
  • Dacă copilul resimte durere, puteți să-i dați paracetamol sau ibuprofen în dozele recomandate pentru a diminua durerea.
  • Pentru copiii mai mari, îi puteți încuraja să ia pastile pentru gât sau să utilizeze spray-uri care ameliorează disconfortul la nivelul gâtului.
  • Asigurați-vă că copilul consumă lichide în mod regulat pentru a rămâne hidratat.

Dacă durerea în gât a copilului este cauzată de o infecție bacteriană, cum ar fi o infecție streptococică, medicul va prescrie probabil antibiotice pentru a trata infecția.  Dacă infecția bacteriană duce la acumularea unei cantități semnificative de puroi în partea din spate a gâtului, ar putea fi necesară o vizită la spital. În astfel de cazuri, tratamentul cu antibiotice administrate prin cale intravenoasă poate fi necesar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`