Există mai multe tratamente naturiste pentru îndepărtarea papiloamelor precum păpădia, uleiul de arbore de ceai, usturoiul sau vitamina C. Papiloamele pot fi de două tipuri: endofite și exofite. Acestea se pot transmite de la o persoană la alta, însă pot fi răspândite și prin atingerea obiectelor contaminate. Una din cea mai frecventă cauză a apariției papiloamelor este deteriorarea pielii. Pentru prevenirea infecțiilor cu HPV, persoanele pot apela de asemenea la anumite vaccinuri, dar și la vitamine și nutrienți.
Papiloamele sunt cauza infecției cu virusul HPV și pot apărea în mai multe părți ale corpului, precum: pleoape, gât, mâini sau chiar și în jurul buzelor. Multe persoane confundă papiloamele cu alunițele, însă acestea sunt formațiuni benigne și sângerează când sunt rupte.
Tratament naturist pentru papiloame
Acestea se pot îndepărta prin intervenții chirurgicale, crioterapie sau congelare. Papiloamele se pot îndepărta de asemenea și prin tratamente naturiste. Din rostopască se poate obține un extract ce are proprietăți analgezice, antibacteriene și antitumoral ce poate ajuta la îndepărtarea negilor în mod natural. Aceasta este cunoscută ca o buruiană, însă are multiple beneficii atât pentru problemele interne, cât și cele externe. Un alt tratament naturist benefic pentru tratarea papiloamelor este oțetul de mere. Se amestecă într-un vas o parte apă cu două părți oțet de mere și se aplică pe o dischete demachiante. Soluția se lasă să acționeze 3-4 ore și este populară pentru tratarea negilor de pe mâini. Uleiul de arbore de ceai este un tratament naturist ce are efect antibacterian, antiseptic, antiviral și este adesea folosit împotriva negilor și papiloamelor. Acest remediu trebuie folosit de mai multe ori pe zi pe o perioadă nedeterminată, până când acestea dispar. Usturoiul este de asemenea cunoscut pentru combaterea infecțiilor bacteriene și eliminarea verucilor în patru săptămâni. Se amestecă un cățel de usturoi cu puțină apă până se obține o pastă. Aceasta se aplică pe neg, apoi se acoperă cu un bandaj și se lasă peste noapte. Tratamentul se repetă în fiecare zi timp de patru săptămâni.
Papiloame – tipuri, cauze și prevenire
Sunt două tipuri de papiloame: exofite și endofite. Primele au o formă mai alungită și apar pe suprafața pielii, iar cele endofite cresc în straturile epiteliale. Acestea apar de obicei la persoanele în vârstă din cauza unui virus și se transmit prin atingerea persoanei infectate. Papiloamele se mai pot transmite prin atingerea obiectelor contaminate și prin autoinoculare. Răspândirea acestora depinde și de anumiți factori, cum ar fi: transpirația excesivă și pielea uscată. Totodată, riscul de transmiterea este mai mare în numite locuri unde îmbăcămintea este mai sumară: piscine, centre acvatice sau săli de sport. Cea mai frecventă cauză a aparițiilor papiloamelor este deteriorarea pielii, însă și anumite afecțiuni joacă un rol important, cum ar fi: obezitatea, diabetul zaharat sau afecțiunile tiroidei. Acestea pot fi și de natură genetică, moștenite de la părinți și pot fi confundate cu alte leziuni, precum alunițele. Sunt o serie de vitamine și nutrienți ce ajută la prevenirea infecțiilor cu HPV, printre care se numără: vitamina B12, C, E, retinolul și alfa-carotenul. De asemenea există și anumite vaccinuri ce pot fi administrate împotriva acestor infecții și se recomandă administrarea până la vârsta de 9-12 ani.
Alte tratamente naturiste pentru papiloame sunt de asemenea și păpădia, propolisul, vitamina C și aspirina. Pentru tratarea acestei afecțiuni se pot folosi anumite creme sau spray-uri pe care vi le poate recomanda medicul specialist.