Prima pagină » International » Ce ținută a purtat Jill Biden la ceremonia de învestire a soțului ei. Prima-doamnă a SUA a avut o apariție spectaculoasă

Ce ținută a purtat Jill Biden la ceremonia de învestire a soțului ei. Prima-doamnă a SUA a avut o apariție spectaculoasă

20 ian. 2021, 21:45,
Bianca Rebegea în International

Jill Biden, prima-doamnă a Statelor Unite, a purtat o ținută specială la ceremonia de învestire a lui Joe Biden, în funcția de președinte. În timp ce era administraţiei Trump se încheie, Jill Biden a purtat o ţinută care reflectă o nouă epocă pentru mulţi americani.

Miercuri, 20 ianauarie 2021, Joe Biden a devenit oficial președintele Statelor Unite, iar prima-doamnă a purtat un pardesiu şi o rochie personalizată albastră Markarian.

Potrivit unui comunicat al mărcii din New York, rochia conică a fost accesorizată cu un colier de perle şi cristale Swarovski. De asemenea, haina a fost asortată cu un guler de catifea albastru închis şi aceleaşi cristale Swarovski. Prima-doamnă a purtat pantofi Jimmy Choo. Masca de protecție a fost realizată din mătase, tot Markarian.

„Culoarea a fost aleasă pentru că semnifică încredere şi stabilitate”, se arată în comunicat.

Alexandra O’Neill, designerul firmei Markarian, se simte „incredibil de onorată să fie o mică parte dintr-un moment istoric”, a concluzionat comunicatul.

Cine este Jill Biden. Ce ținută a purtat la ceremonia de învestire

Jill Biden, în vârstă de 69 de ani, este o profesoară americană, care a fost A Doua Doamnă a Statelor Unite din 2009 până în 2017 și care este, de astăzi, Prima Doamnă, după ce soțul ei, Joe Biden, a câștigat alegerile prezidențiale în SUA din 2020.

Din 1993 până în 2008, Jill Biden a fost instructor de engleză și scris la Delaware Technical & Community College. Din 2009, este profesor de engleză la Northern Virginia Community College și se crede că este prima soție a unui vicepreședinte care ocupă un loc de muncă plătit în timpul mandatului soțului ei.

Ea este fondatoarea organizației non-profit Biden Breast Health Initiative, co-fondatoare a programului Book Buddies, cofondator al Fundației Biden, este activă în Delaware Boots on the Ground și este cofondator al Unirii forțelor cu Michelle Obama.

Jill Biden și-a dorit dintotdeauna să aibă o carieră înfloritoare. Încă de la vârsta de 15 ani a început să lucreze, fiind chelneriță în Ocean City, New Jersey. A urmat liceul Upper Moreland, fiind o elevă rebelă și s-a bucurat intens de viața ei socială. Chiar și așa, a fost o elevă bună și silitoare, absolvind în 1969.

Discursul lui Joe Biden la ceremonia de învestire în funcția de președinte al SUA

Cel de-al 46-lea președinte al Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, în vârstă de 78 de ani, a susținut un discurs, imediat după învestire.

„Dragi americani, este Ziua Americii, este Ziua Democraţiei şi a Speranţei. Timp de secole, America a fost încercată, s-a întâmplat şi acum, dar s-a ridicat la nivelul provocării. Astăzi sărbătorim triumful nu doar a unui candidat, ci a democraţiei. Vocea poporului a fost auzită. Am văzut cât de preţioasă şi fragilă în acelaşi timp este democraţia. Şi acum, democraţia a învins.

Aici, pe acest pământ sfânt, acum câteva zile, violenţele au zguduit chiar fundaţia naţiunii noastre. Suntem însă uniţi şi facem transferul paşnic de putere, aşa cum s-a făcut în ultimii 200 de ani. De acum, privim înainte, spre viitor cu încredere şi ne gândim că vom fi o naţiune puternică

Povestea Americii nu depinde de noi, de unii dintre noi, ci de toţi. Am ajuns atât de departe, trecând prin momente de război. Vom merge înainte pentru că avem multe de făcut în aceste momente grele, dar pline de posibilităţi. Sunt multe de reparat, multe de vindecat, multe de construit şi multe de câştigat”, a declarat Joe Biden.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`