Prima pagină » Coronavirus » Ce ţară a învins pandemia de coronavirus. Niciun nou caz de 17 zile
Ce ţară a învins pandemia de coronavirus. Niciun nou caz de 17 zile

Ce ţară a învins pandemia de coronavirus. Niciun nou caz de 17 zile

08 iun. 2020, 11:00,
BZI.ro, în Coronavirus

O altă ţară care a învins pandemia de coronavirus este Noua Zeelandă. Nu s-a mai înregistrat niciun caz de infectare cu Covid-19 de 17 zile. Noua Zeelandă nu mai are niciun caz activ de coronavirus, au transmis luni, 8 iunie 2020, autorităţile sanitare după ieşirea din izolare a ultimului pacient, informează AFP.

Directorul general din Ministerul Sănătăţii, Ashley Bloomfield, a văzut în această etapă un succes de care ţara ar putea fi mândră.

„Faptul că nu mai avem niciun caz activ pentru prima dată din 28 februarie este cu siguranţă o etapă importantă în periplul nostru dar, aşa cum am mai spus, va fi esenţial să menţinem vigilenţa contra Covid-19”, a afirmat acesta într-un comunicat.

Noua Zeelandă a primit laude pentru răspunsul eficient la epidemia de coronavirus, care a implicat în special o izolare strictă de şapte săptămâni, până în luna mai a acestui an.

Arhipelagul din Pacificul de Sud, care are o populaţie de circa 5 milioane de locuitori, a numărat 1.154 de cazuri şi 22 de decese.

Niciun nou caz de contaminare nu a fost înregistrat de 17 zile. De o aproximativ o săptămână, nu a mai fost raportat niciun caz activ.

„Ultimul caz nu avea simptome de 48 de ore şi a fost considerat vindecat”, a precizat Ministerul Sănătăţii.

Alte țări care au învins coronavirusul

Coreea de Sud nu a raportat, joi, 4 iunie 2020, niciun nou caz local de infectare cu noul coronavirus, o premieră pentru țara asiatică de la vârful său epidemiologic din 29 februarie, a anunțat centrul său pentru prevenția și controlul bolilor, conform MSN.

KCDC a raportat, în data de 4 iunie, doar patru noi infecții cu noul coronavirus, toate fiind cazuri „importate”. Cu 10.765 de cazuri și 247 de decese, Coreea de Sud este printre țările care au reușit să controleze cel mai eficient epidemia.

Autoritățile sanitare din țară au precizat că și alegerile parlamentare s-au defășurat fără probleme și fără o creștere a numărului de transmisii locale, autoritățile luând măsuri serioase pentru protejarea cetățenilor la vot, inclusiv obligativitatea purtării măștii și mânușilor de protecție la urne.

„29 de milioane de votanți au participat la scrutinul din 15 aprilie, niciunul dintre ei nu a fost infectat, conform datelor și având în vedere perioada de incubație de 14 zile”, a declarat un oficial guvernamental.

Miercuri, 3 iunie 2020, un grup de experți a concluzionat că acele cazuri de reinfectare care apăruseră în urmă cu câteva săptămâni nu au fost decât teste fals-pozitive și că boala nu s-a reactivat sau reinfectat persoane în Coreea de Sud.

O altă țară în lista învingătorilor

Australia se poate numără printre țările care au învins pandemia. Darren Cahill susține că „În Australia am fost destul de norocoși”. Antrenorul de 54 de ani a dezvăluit că Australia a gestionat excelent pandemia de coronavirus şi a afirmat că în sudul ţării a mai existat un singur caz de infectare în ultimul timp. Acum, urmează relaxarea măsurilor: deschiderea restaurantelor şi a pub-urilor.

Darren Cahill crede că Australia a avut rezultate excelente în lupta cu coronavirusul pentru că a adoptat rapid măsuri de restricţie.

„Totul a fost ok pentru noi. În Australia am fost destul de norocoși deoarece carantină a început destul de devreme, la începutul lui martie. Unde sunt eu, în sudul Australiei, nu am mai avut cazuri de COVID-19. Cred că a fost un singur caz în ultimele 3 săptămâni și jumătate. S-a intrat pe panta descendentă, ceea ce e un lucru bun.

La fel și în Noua Zeelandă. Afacerile au avut de suferit. Toate restaurantele, pub-urile au fost închise, iar acum se pregătește redeschiderea lor. Aspectul pozitiv al acestei perioade e că am putut să petrec mai mult timp cu familia, să fiu acasă, dar tenisul îmi lipsește foarte mult.”, a declarat Darren Cahill.

Prima ţară din Uniunea Europeană care a câştigat în fata coronavirusului

Guvernul sloven a anunţat sfârşitul epidemiei noului coronavirus în ţară, fiind o premieră în Uniunea Europeană, după ce autorităţile au confirmat mai puţin de şapte contaminări pe zi în ultimele două săptămâni, relatează Reuters.

Persoane care vin în Slovenia din alte state membre UE nu mai sunt obligate să se izoleze timp de cel puţin şapte zile, ca de la începutul lui aprilie, a anunţat Guvernul joi, 4 iunie 2020, într-un comunicat.

Slovenia, o ţară cu două milioane de locuitori, a raportat 1.464 de contaminări cu noul coronavirus şi 103 morţi din cauza Covid-19.

”Slovenia a potolit epidemia în două luni (…). Azi Slovenia are cea mai bună omagine epidemiologică din Europa”, anunţa joi, în Parlament, premierul Janez Jansa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *