Prima pagină » Local » Ce surprize pregătește Cinema Ateneu din Iași toamna aceasta
Ce surprize pregătește Cinema Ateneu din Iași toamna aceasta

Ce surprize pregătește Cinema Ateneu din Iași toamna aceasta

20 sept. 2022, 02:00, 1 ,
Denisa Pintilie în Local

Ca în fiecare an, la Cinema Ateneu din Iași sunt pregătite surprize mari. Toți cinefilii pot urmări în premieră de la drame, aventuri, comedii, până la animații pentru cei mici. Acestea sunt doar câteva dintre genurile ce sunt regăsite în programul cinematografului. Cele două filme dramatice ce pot fi urmărite sunt „Casa Noastră” și „Pasagerii nopții”. „Elfii cofetari” îi așteaptă pe cei mici la cinema.

Toamna aceasta, Cinema Ateneu continuă să aducă filme de calitate ieșenilor ce pot fi vizionate în premieră. Cinefilii pot urmări genurile preferate, astfel încât există o varietate de genuri puse la dispoziția fiecărui astfel de iubitor. Fie că iubiți dramele, comediile sau orice altceva, puteți urmări tot ceea ce vă stârnește curiozitatea. Programul complet de filme poate fi vizionat pe www.cinemaiasi.ro, unde se regăsesc biletele puse la vânzare pentru fiecare proiecție în parte.

Filme dramatice la Cinema Ateneu din Iași: „Casa noastră” și „Pasagerii nopții”

Iubitorii filmelor de dramă pot urmări în această toamnă Casa noastră/Utama. Este un film ce prezintă o poveste ce a fost filmată în ținuturile muntoase ale Boliviei. „Casa noastră”, cu regia semnată de Alejandro Loayza Grisi, aduce în atenția cinefililor un cuplu vârstnic de aborigeni Quechua care duce o viață liniștită. Când o secetă neîncetat de lungă se instalează, Virginio și Sisa au în față o dilemă: să reziste sau să se predea timpului și condițiilor de mediu extreme?

Un alt film de dramă este „Pasagerii nopții”. Élisabeth (Charlotte Gainsbourg), actrița principală, proaspăt divorțată, cu 2 copii adolescenți și prea puține perspective, va trebui totuși să găsească o cale prin care să poată să meargă mai departe.

„O poveste blândă, optimistă, ușoară ca o adiere, care aduce în prim-plan momentele intime din inima unei familii”, prezintă David Rooney, de la The Hollywood Reporter.

În continuare, comedia ce poate fi vizionată la Cinema Ateneu din Iași toamna aceasta este Bilet pentru paradis.  George Clooney și Julia Roberts se reunesc pe marele ecran. Vor juca rolul unor foști soți, ce se află într-o misiune comună, aceea de a o împiedica pe fiica lor să facă aceiași greșeală pe care au făcut-o și ei cândva.

Și mai multe filme pentru cinefilii ieșeni

Rafael – tânărul maestru este documentarul ce va rula toamna aceasta la Cinema Ateneu din Iași. Documentarul ne propune o imersiune în perioada renascentistă pentru a explora arta sublimă a lui Rafael. O figură versatilă, acesta a avut o influență deosebită atât asupra contemporanilor săi cât și asupra generațiilor care i-au urmat.

Un alt documentar, Delta Bucureștiului, spune povestea celor două actrițe Sandrine Bonnaire și Ada Condeescu. Acestea dau naștere copiilor lor în una dintre cele mai frumoase mănăstiri din Europa Centrală și de Est care apoi a fot transformată în Închisoarea Văcărești.

Comedia românească Nunți, botezuri, înmormântări în regia lui Alexandru Lustig spune Cosmin (Șerban Pavlu), care deși își propune să câștige un million de euro, se alege cu un milion de belele. O poveste despre doi vecini care duc la paroxism sportul preferat al românilor: „capra vecinului”.

Nu putea să lipsească din program o animație pentru copii, așadar cinematograful aduce în atenția micuților Elfii cofetari, ce îi ajutau noaptea pe meșteșugari la muncile lor. O animație gata să îi cucerească pe copilași. Cinema Ateneu din Iași vine în atenția cinefililor, cu o gamă diversificată de filme ce pot fi urmărite toamna aceasta.

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *