Prima pagină » Local » Ce sunt visele duhovnicești și înșelarea diavolului? Ce spune părintele Calistrat Chifan – VIDEO

Ce sunt visele duhovnicești și înșelarea diavolului? Ce spune părintele Calistrat Chifan – VIDEO

10 ian. 2023, 10:19, 1 ,
în Local

V-ați întrebat de multe ori ce sunt visele duhovnicești și înșelarea diavolului? Descoperiți, în rândurile următoare, explicația părintelui Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni, din județul Iași.

Visele firești pot fi atât bune, adică mărturii neînșelătoare ale unui suflet sănătos , cât și rele, deoarece înfățișează batjocuri ale celui necurat. Visele bune sunt trimise sufletului de către Dumnezeu din dragoste și nu îngrozesc simțirea, umplându-l pe credincios de bucurie duhovnicească. În schimb, visele rele sunt create de diavoli și, tocmai de aceea, sunt tulburi și marcate de chipuri înfricoșătoare. În astfel de momente, o minte curată și cuprinsă de rugăciune recunoaște vicleșugul diavolesc, trezește trupul și risipește aceste duhuri rele.

Ce sunt visele duhovnicești și înșelarea diavolului? Iată explicația părintelui Calistrat Chifan

Părintele Calistrat Chifan a dezvăluit că există vise care atrag omul în ispită, prin lucrarea diavolească, dar și vise premonitive, menite să ne înștiințeze de un eveniment viitor. Acestea, însă, apar și altor persoane în mod identic.

Astfel, îndrăgitul duhovnic a povestit visul unei femei, căruia însă nu i-a dat importanță la acel moment.

„Mai sunt și vise, lucrarea lui Sarsailă, de înșelare, de a atrage omul în ispită. Și care este tendința de a atrage în ispită? Părintele Cleopa spune așa: „Când un vis devine premonitiv, adică vrea să exprime ceva, în primul rând este visat de mai multe ori de aceeași persoană și încă de alte două-trei, dar identic.” Și atunci acela este un vis premonitiv, pentru că ție, în visul tău, ți se înștiințează că l-a mai visat cutare, lui ăla i se înștiințează că l-a mai visat cutare, lui ăla i se înștiințează că l-a mai visat cutare. Și atunci, în momentul respectiv, acel vis, dacă te duci și vorbești cu preotul, cu duhovnicul sau cu cineva care este în măsură să te asculte, de exemplu mie mi-a spus cineva odată, nu i-am dat importanță, ca să fiu sincer, pentru că eram vanitos. Am spus „e și asta o babă smintită. A visat, mai visează lumea”, a declarat părintele Calistrat Chifan, pentru BZI LIVE.

Părintele Calistrat Chifan: „Și la o săptămână s-a întâmplat acel eveniment de la Colectiv…”

Femeia a visat un foc mare și oameni mulți care fugeau aprinși, plângeau și țipau. La scurt timp, s-a dovedit că acel vis a fost unul premonitiv, care anunța tristul eveniment de la Colectiv, din noaptea de vineri, 30 octombrie 2015. În urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat 64 de persoane.

„Mi-a spus așa femeia: „Părinte, am visat ceva, dar să nu spuneți că-s nebună. O să se întâmple ceva la noi în țară. Am visat un foc mare și oameni mulți care fugeau de vii aprinși, plângeau și țipau.” Zic: „Poate fi un semn de iad, Doamne ferește. Citește Paraclisul”. Și la o săptămână s-a întâmplat acel eveniment de la Colectiv. Nici eu nu am intuit, că nu aveam de unde să știu, că nu eram Dumnezeu. Nici ea nu l-a intuit, dar după aia mi-a spus. Îmi zice: „Părinte, după ce am văzut imaginile la televizor, uitându-mă pe la știri, mi-am dat seama că așa țipau oamenii ăia și erau disperați și în visul meu.”, a mai povestit părintele Calistrat Chifan, de la Mănăstirea Vlădiceni, din județul Iași.

Comentarii
  • ok , inteleg ca presa traieste din reclama, dar totusi cat poate plati mizeria asta de om sa il promovati atat de mult?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *