Prima pagină » Sanatate » Ce sunt verucile: Tipuri, cauze și remedii naturiste

Ce sunt verucile: Tipuri, cauze și remedii naturiste

04 feb. 2022, 15:27,
în Sanatate

Te-ai întrebat vreodată ce sunt verucile? Ei bine, denumirea populară a acestora este cea de negi, acele mici excrescențe, care apar pe suprafața pielii, provocând senzație de disconfort, mâncărimi și chiar sângerări.

În funcție de tipul și de localizarea verucilor, acestea pot avea forme și dimensiuni diferite. Din păcate, sunt extrem de contagioase, transmițându-se prin simpla atingere a altor persoane. De menționat este că negii nu apar imediat după contact, ci după câteva săptămâni sau luni de la contractarea virusului HPV.

Prin urmare, dacă observi astfel de excrescențe pe corp, nu mai sta pe gânduri și apelează la ajutorul remediilor naturiste, pe care le vei descoperi în rândurile următoare.

o verucă în talpă

În funcție de tipul și de localizarea verucilor, acestea pot avea forme și dimensiuni diferite.

Ce sunt verucile la picioare, de câte tipuri sunt și din ce cauze apar?

Verucile sunt foarte ușor de confundat cu bătăturile. Acestea din urmă sunt îngroșări dureroase ale pielii, care apar ca urmare a suprasolicitării mecanice, în timp ce verucile (negii) sunt mici excrescențe ale pielii, inofensive, dar inestetice.

Există numeroase tipuri de veruci, dintre care amintim: veruci comune (au formă rotundă sau neregulată și apar cu precădere pe faţă, trunchi şi membre), veruci plantare (apar în zona tălpilor și creează disconfort la mers), veruci genitale (pot să apară în apropierea organelor genitale la femei și la bărbați, precum și în interiorul vaginului și al colului uterin la femei), veruci filiforme (sunt întâlnite pe față și pe gât, sunt lunguiețe și au culoarea pielii), veruci periunghiale (apar atât în jurul unghiilor de la mâni, cât și de la picioare), veruci plane ( sunt turtite, mici și au culoarea pielii).

Cauzele verucilor sunt multiple. Pot să apară în urma unor zgârieturi, tăieturi și eczeme la nivelul pielii, dar și din cauza umezelii crescute (bazine de înot, piscine, duşuri comune, vestiare, saună) sau a transpirației excesive. Totodată, verucile își fac apariția și pe fondul unui sistem imunitar slăbit.

Important de menționat este că negii pot fi transmişi şi de la mamă la copil, în cazul în care aceasta a fost purtător de virus pe parcursul sarcinii.

mai multe veruci în talpă

Verucile sunt foarte ușor de confundat cu bătăturile.

Remedii naturiste pentru veruci

Verucile pot fi înlăturate cu ajutorul remediilor naturiste. Cele mai bune sunt: oțetul din cidru de mere, usturoiul, sucul de ananas, sucul din tulpină de păpădie sau de rostopască, gelul de aloe vera, lacul de unghii transparent, vitamina C și uleiul de arbore de ceai. De exemplu, amestecă 2 linguri de oţet din cidru de mere cu o lingură de apă, înmoaie un bețișor de ureche în soluție și aplică pe neg. Acoperă zona cu un pansament curat și lasă remediul să acționeze 3-4 ore.

Un alt remediu este cel cu usturoiul. Ia un cățel de usturoi, pisează-l și adaugă o linguriță de apă. Aplică pasta rezultată pe neg și acoperă cu un pansament. Procedeul se repetă de 3-4 ori pe săptămână.

La fel de eficient este și sucul de ananas. Aplică-l zilnic pe neg și vei scăpa de el ca prin minune.

Nici sucul de tulpină de păpădie sau de rostopască nu trebuie evitat. Rupe tulpina plantei și aplică sucul direct pe neg, o dată sau de două ori pe zi, pe pielea curată și uscată. În două săptămâni poți spune adio verucilor.

Foarte bun este și gelul de aloe vera. Aplică-l pe neg, zilnic, timp de o săptămână și vei începe să vezi rezultate.

Ia un lac de unghii transparent și aplică o picătură pe verucă. Repetă procesul de 1-2 ori pe zi, până când negul dispare.

Totodată, poți amesteca un comprimat de vitamina C, cu puțin suc de lămâie și aplică pasta rezultată pe neg. Acoperă zona cu un pansament și lasă să acționeze peste noapte.

În final, remediul cu ulei de arbore de ceai este extrem de eficient împotriva verucilor. Diluează una sau două picături dintr-un astfel de ulei în 12 picături de ulei de migdale sau de ricin și aplică rezultatul pe neg, cu ajutorul unui bețișor de urechi. Lasă-l să acționeze 5-10 minute. Repetă procesul de două-trei ori pe zi.

Leacuri pentru durerea de măsea și ureche

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`