Prima pagină » Cultural » Ce studii are și unde a lucrat Anca Faur, soția astronautului Buzz Aldrin

Ce studii are și unde a lucrat Anca Faur, soția astronautului Buzz Aldrin

29 iul. 2024, 10:27,
în Cultural

S-a aflat ce studii are și unde a lucrat Anca Faur, soția astronautului Buzz Aldrin. Din ianuarie 2023, fostul astronaut este căsătorit cu femeia pe care o consideră iubirea vieții sale.

Într-un interviu acordat revistei People, el a mărturisit că nu a mai fost niciodată atât de fericit într-o relație.

Cuplul este inseparabil și își împarte toate momentele importante împreună.

Edwin „Buzz” Aldrin și Anca Faur, o româncă doctor în inginerie chimică, s-au căsătorit în ianuarie 2023. Ceremonia a fost una intimă, desfășurându-se în Las Vegas, în prezența familiei și a prietenilor apropiați. Ziua căsătoriei a coincis cu aniversarea de 93 de ani a fostului astronaut american și cu gala de decernare a premiilor Living Legends of Aviation, unde Aldrin a fost onorat pentru realizările sale deosebite în carieră.

Ce spune astronautul despre mariajul cu Anca Faur

Astronautul Edwin „Buzz” Aldrin, care a împlinit recent 94 de ani, a marcat 55 de ani de la aterizarea pe Lună a misiunii „Apollo 11″ și a discutat despre căsnicia sa cu românca Anca Faur.

„Nu am fost niciodată mai fericit în viaţa mea decât acum, cu timpul meu cu Anca’, spune Aldrin. „Ea este iubirea vieţii mele şi facem totul împreună, de la a lua masa, a planifica proiecte şi a privi lumea, până la a ne întâlni cu cele două familii ale noastre şi a sărbători – aşa cum facem la această a 55-a aniversare a aterizării Apollo 11′, a spus el. „Sunt norocos dincolo de cuvinte’, adaugă el, pentru People, citat de News.ro.

Astronautul Buzz Aldrin și românca Anca Faur s-au întâlnit în 2017, la un eveniment, dar relația lor a început câteva luni mai târziu, în mai 2018. Aldrin a caracterizat-o pe soția sa drept o persoană care posedă „întregul pachet al Vrăjitorului din Oz”, adică „creier, inimă și curaj”. El a adăugat: „Există ceva special la ea și în modul în care ne conectăm”.

„E cam încăpățânată, așa că mi-au trebuit câțiva ani până când a acceptat să fie mireasa mea, iubita mea. Dar eu sunt chiar mai încăpățânat decât ea. Am câștigat!’, a spus el.

„Amândoi am simţit adânc în inimile noastre în toţi aceşti ani că a ne căsători unul cu celălalt era decizia corectă’, a adăugat Anca Faur.

În cele din urmă, cei doi s-au căsătorit chiar în ziua în care Buzz Aldrin a împlinit 93 de ani. Referitor la momentul nunții, astronautul a declarat:

„A fost o zi frumoasă. Ne-am decis pentru o ceremonie privată, aşa cum se cuvine, intimă, doar noi şi stelele de pe cer’.

Ce studii are Anca Faur

Anca Faur, soția astronautului Buzz Aldrin, s-a născut la Deva și a absolvit Facultatea de Tehnologie Chimică de la Politehnica din Timișoara. În anul 1996, a obținut titlul de doctor în inginerie chimică după ce a finalizat cu succes studiile la Universitatea din Pittsburgh.

Acum 30 de ani, Anca Faur a plecat din România și a reușit să câștige recunoașterea marilor companii care au angajat-o de-a lungul timpului. A lucrat pentru Union Carbide și Johnson Matthey, iar în prezent este angajată la Buzz Aldrin Ventures, unde l-a cunoscut pe actualul ei soț. De asemenea, a mai fost căsătorită și are un fiu din căsătoria anterioară.

Anca Faur are studii superioare și o căsnicie fericită alături de celebrul astronaut Buzz Aldrin.

Comentarii
  • pai e geniu si ea
    altfel nu putea sa stea cu un fel de murbund

  • Anca , are studii de /dansatoare la bara ,in cadrul azilelor de peste ocean /instaleaza gene false /este maseoza profi / si s-a specializat in lasarea fara averi a mosilor creduli de pretutindeni.
    Aldrin ……..fugi pe luna

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *