Prima pagină » Sanatate » Boli si tratamente » Ce spune urina ta despre sănătatea ta
Ce spune urina ta despre sănătatea ta

Ce spune urina ta despre sănătatea ta

28 aug. 2020, 09:54,
BZI.ro, în Sanatate

Ce spune urina despre sănătate? Urina noastră este un indicator foarte bun al stării noastre de sănătate.

In functie de culoare miros și densitate, urina noastră reflectă un stil de viață mai mult sau mai puțin sănătos. Dar cum poate fi înțeleasă și pusă în perspectivă această legătură?

După cum știm, urina este o modalitate prin care corpul nostru scăpa de deșeurile pe care le conține. Într-adevăr, rinichii sunt cei care le elimină prin urina.

Potrivit Dr. Richard Mallet, vicepreședinte al Asociației Franceze de Urologie, urina „poate reflecta starea noastră de sănătate și poate include în special deșeuri, cum ar fi nicotina, care explică riscul de tumori ale vezicii urinare, foarte mare la pacienții care fumează.

Ce spune urina despre sănătate?

Este urina zaharoasă un semn de diabet? In trecut, diabetul era diagnosticat prin degustarea urinei pentru a detecta un gust dulce! Astăzi, evident, nu mai gustăm urina, dar screeningul diabetului se poate face cu un test de urină pentru a detecta prezența zahărului în urină, înainte de a confirma diagnosticul printr-un test de sânge.

Dar de unde știți dacă trebuie să vă faceți griji? Pentru dr. Richard Mallet, „trebuie să avem încredere în culoarea urinei”. Cu cât este mai închisă urina, cu atât este mai concentrată și urat mirositoare, semn că trebuie să bei mai multa apa pentru a rămâne hidratat. „Consumul de 2L pe zi se poate dovedi chiar insuficient dacă practici sport sau când transpiri mult”, specifică medicul. Nu uitați că hidratarea este cheia prevenirii urinei concentrate.

Da, dar dincolo de culoare și concentrare, cum ne dăm seama că urina noastră are o problemă reală? Potrivit doctorului Richard Mallet, consultat de Top Sante, „este necesar să vă consultați medicul atunci când aveti senzația că vezica se golește insuficient, că vezica se golește de mai multe ori și că este necesară apăsarea pentru a urina. Simptomele pot fi marcate și de necesitatea urgentă de a merge la toaletă, scurgeri din cauza nevoii urgente și senzatii frecvente de urinare noaptea. Apariția infecțiilor tractului urinar sau sângerare urinară necesită, de asemenea, o consultație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *