Prima pagină » Actualitate » Ce spune Sabrina Maneca-Voinea despre fotografia în baza căreia arbitrii au penalizat-o. „Poza pe care s-au bazat este FALSĂ!”

Ce spune Sabrina Maneca-Voinea despre fotografia în baza căreia arbitrii au penalizat-o. „Poza pe care s-au bazat este FALSĂ!”

07 aug. 2024, 09:25, 1 ,
Cezar Bulgaru în Actualitate

Sabrina Maneca-Voinea, în vârstă de 17 ani, afirmă că fotografia pe baza căreia arbitrii au penalizat-o în finala probei de gimnastică artistică la sol de luni a fost realizată într-o altă zi, fiind „o poză falsă”, relatează GSP.ro.

Fiica Cameliei Voinea, fostă gimnastă care a câștigat argintul la Jocurile Olimpice din 1988 în proba pe echipe, a terminat pe locul 5 în finala probei de sol, desfășurată luni la Paris.

Sabrina a obținut un scor de 13.700, în timp ce americanca Jordan Chiles, care a câștigat bronzul, a fost notată cu 13.766. Punctajul Sabrinei a fost redus cu 0,1 puncte, deoarece arbitrii au considerat că a pășit în afara covorului în timpul exercițiului. Fără această penalizare, Sabrina ar fi urcat pe podium și ar fi câștigat medalia olimpică.

Sabrina Maneca-Voinea, despre fotografia în baza căreia arbitrii au penalizat-o

Chiar și Nadia Comăneci a intervenit în această situație, cerând ca exercițiul Sabrinei să fie revizuit. De asemenea, fosta mare gimnastă a publicat un videoclip al execuției Sabrinei în care arbitrii consideră că aceasta a pășit în afara covorului, afirmând că „nu văd ca călcâiul să fie pus jos”.

Acum a venit și momentul Sabrinei să conteste decizia arbitrilor. Ea afirmă că imaginea în care pare că îi iese călcâiul din covor a fost făcută într-o altă zi, la o altă probă!

„Nu știu exact ce părere au avut arbitrele, eu mi-am făcut solul cât am putut de bine, am tras până la capăt de mine, am reușit toate liniile acrobatice, nu am ieșit deloc din sol, mi-am făcut toată artistica, dar iată că arbitrele nu știu ce au văzut.

Au văzut altceva și m-au depunctat cu 0,1, doar că nu știu pe ce. Ele au spus că am ieșit din covor, dar eu nu am ieșit. Au avut o poză la îndemână în care au zis că eu am ieșit din covor, doar că acea poză nu era de ieri (n.r. – de luni, ziua finalei).

Acea poză probabil a fost de la finala pe echipe sau din prima zi de concurs, la calificări, dar în niciun caz de ieri. Am stat și am analizat tot solul și eu și mama și toți ceilalți și nimeni nu a văzut că eu am ieșit din covor.

În poza aia mi-au prins doar călcâiul, nu mi-au prins și costumul sau altceva. Deci este o poză falsă, care nu este făcută ieri”, susține Sabrina, citată de A3 CNN.

Mama și antrenoarea gimnastei românce Sabrina Voinea, despre contestațiile depuse la Federația Internațională de Gimnastică

Mama și antrenoarea gimnastei românce Sabrina Voinea a vorbit despre contestațiile depuse la Federația Internațională de Gimnastică după ce fiica sa a fost depunctată.

De altfel, Camelia Voinea a postat și pe internet un video cu exercițiul la sol al fiicei sale pentru a demonstra că aceasta nu a ieșit din covor și spune că „nedreptatea a fost făcută doar la Sabrina cu zecimea, restul să fim foarte clari și-au primit nota pentru ceea ce au făcut”.

„Exercițiul Sabrinei va fi reanalizat. Sper să fie rezultatul care trebuie, pentru că pur și simplu Sabrina a fost penalizată cu acel 0,1 greșit și i-a luat practic medalia de la gât Sabrinei. Ori lucrurile nu cred că ar trebui să rămână așa datorită faptului că acest copil a fost nedreptățit pentru o ieșire din covor care nu a fost de fapt ieșirea din covor.

Este clar că a fost ori o neatenție, ori nu știu. Cineva este în culpă, trebuie să depistăm adevărul pentru că Sabrina chiar nu a ieșit din covor, se vede foarte clar pe poze, la toate patru liniile și a onorat gimnastica românească, deci a avut un integral foarte bun la sol.

Această medalie chiar contează foarte mult pentru gimnastica românească și pentru România. Înseamnă enorm și faptul că am fost acolo și în finală”, a spus Camelia Voinea.

De asemenea și Sabrina Maneca-Voinea susține că fotografia în baza căreia arbitrii au penalizat-o este de la o altă probă.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
07 august 2024
07 august 2024