Prima pagină » Cancan » Ce spune Romanița Iovan despre problemele de sănătate ale lui Irinel Columbeanu. “A fost paralizat pe jumătate!“

Ce spune Romanița Iovan despre problemele de sănătate ale lui Irinel Columbeanu. “A fost paralizat pe jumătate!“

03 apr. 2024, 12:17,
în Cancan

Romanița Iovan a dezvăluit recent detalii tulburătoare despre problemele de sănătate a lui Irinel Columbeanu, afectat grav de un accident vascular cerebral care l-a paralizat parțial. Fostul magnat de la Izvorani își duce traiul la azilul din Ghermănești, unde se confruntă cu o bătrânețe grea și marcată de probleme.

Romanița Iovan (59 de ani) și Irinel Columbeanu (66 de ani) au trăit o poveste de dragoste tumultoasă în tinerețe, urmată de o prietenie strânsă care a dăinuit peste ani. Chiar și după despărțire, Romanița a rămas un sprijin constant pentru Irinel, mai ales în contextul dificultăților financiare cu care s-a confruntat acesta, culminând cu mutarea la un azil de bătrâni.

Cum s-au cunoscut cei doi

Recent, Romanița Iovan a vorbit despre cum l-a cunoscut pe fostul milionar și cum de au ajuns să fie prieteni.

„L-am cunoscut pe Irinel în sălile noastre, el venea la prezentările noastre. De pe vremea lui Ceaușescu venea la prezentări. El era amic cu una dintre fete și a fost o fază din asta, el avea un Oltcit pe vremea aia. Eu veneam spre casă, la Balta Albă stăteam, în blocurile alea cu militari stăteam. Mergeam spre 311, ca să mă duc acasă și am trecut pe la benzăria aia din spate de la Teatru Național. Iar el era acolo, punea benzină la Oltcit.

Era cu o gagică, aia mă cunoștea pe mine și m-a întrebat: Oo, Romanița, ce faci?

Nici nu l-am observat. El m-a remarcat, în schimb. A întrebat-o pe aia cu ce mă ocup, a aflat și a pus mâna pe telefon. A sunat un prieten, adică pe o colegă, pe Sanda, și ea a fost cea care îmi zicea: Băi, vrea un băiat de nomenclaturist să te cunoască. Da, tatăl lui a fost secretar în șapte guverne, de la Petru Groza. Da, erau băieți de oraș, dar și deștepți”, a spus creatoarea.

Romanița a relatat și cum a decurs prima lor întâlnire, dezvăluind gesturile lui Irinel Columbeanu care au impresionat-o profund.

„Pe opt martie, în 1989, înainte de Revoluție, când noi, toate fetele, vorbisem să plecăm să mâncăm la un restaurant, a fost o fază. S-a spart gașca, una că are nu știu ce de făcut, alta la fel, iar eu i-am propus Sandei să ieșim cu tipul ăla. Și vine el, cu Oltcit-ul. Era foarte elegant. Omul a venit, ne-a luat cu mașina și a zis că are de lăsat o casetă video și ne oprește pe dreapta. A făcut asta ca să-mi dea ocazia să ies din mașină și să plec. A fost o chestie super elegantă.

Ne-am dus să mâncăm, cu gașca Sandei. Apoi a început să vină la prezentări, să-mi aducă flori, eu m-am hotărât destul de târziu. Tipul foarte deștept, carismatic, chiar dacă era așa…trebuia să port sandale fără toc. Era deștept. Cred că a avut așa o chestie, de model. A durat ceva, ne-a prins Revoluția împreună. Ne-am despărțit pentru că fiecare voia altceva. Am rămas foarte buni prieteni. Eram tineri, fiecare voia altceva. Lecția pe care am învățat-o de la Irinel a fost că nu trebuie să ceri ajutorul decât dacă ești pe marginea prăpastiei”, a mai povestit Romanița.

Romanița Iovan, despre problemele de sănătate ale lui Irinel Columbeanu

În anul 2022, Irinel Columbeanu a fost victima unui accident vascular cerebral care i-a afectat semnificativ starea de sănătate. Din nefericire, AVC-ul a lăsat în urmă sechele majore, cu care fostul milionar se confruntă și astăzi.

„A trebuit să reînceapă să meargă. El a rămas paralizat pe jumătate. Vorbesc cu el. Când are nevoie de mine, mă caută și îl ajut. L-a cunoscut și pe Iulian, l-a reprezentat în niște procese. Relația noastră de prietenie este mai lungă decât relația noastră de iubire!”, a mai dezvăluit creatoarea de modă.

În urma incendiului care a mistuit vila de la Izvorani, Irinel Columbeanu a fost nevoit să se mute într-un apartament modest cu două camere. Romanița Iovan, dovedind spiritul ei generos, l-a ajutat pe fostul său partener, oferindu-i sprijin financiar prin plata chiriei.

Irinel Columbeanu se confruntă cu o situație financiară precară, având o pensie modestă de 2000 de lei și o poprire de 600 de lei. Cheltuielile lunare de la azilul din Ghermănești depășesc resursele sale financiare, motiv pentru care apelează la sprijinul prietenilor pentru a-și putea acoperi nevoile.

„Primesc o pensie de 1.976 de lei pe lună, dar am poprire la bancă pe pensie! Romanița m-a ajutat să-mi plătesc chiria la ultimul apartament, pe care l-am avut într-un complex rezidențial. În prezent, nu mai dețin nicio proprietate. Acum, însă, Romanița nu m-a mai ajutat, nici Monica, deloc”, a dezvăluit recent Irinel Columbeanu, în podcastul lui Serghei Mizil, găzduit chiar la azil.

De curând, Romanița Iovan a vorbit despre relația pe care a avut-o cu Irinel Columbeanu și despre problemele de sănătate cu care s-a confruntat acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`