Prima pagină » Actualitate » Ce spune Raed Arafat despre desfășurarea Congresului PNL într-un spațiu închis cu 5.000 de oameni
Ce spune Raed Arafat despre desfășurarea Congresului PNL într-un spațiu închis cu 5.000 de oameni

Ce spune Raed Arafat despre desfășurarea Congresului PNL într-un spațiu închis cu 5.000 de oameni

24 sept. 2021, 16:22,
în Actualitate

În contextul desfășurării Congresului PNL, Raed Arafat susține că nu a dat niciun aviz pentru desfășurarea Congresului în condițiile stabilite de aceștia

În condițiile în care valul patru aduce o explozie în ceea ce privește numărul de infectări, mai mulți oficiali au protestat despre desfășurarea Congresului.

Raed Arafat declarații despre felul cum se desfășoară Congresul PNL

Atunci când a fost luat la întrebări despre felul în care se va desfășura Congresul PNL, acesta a făcut mai multe declarații:

„Îmi pare rău, nu s-a dat nicio derogare. Nu s-au dat derogări, am fost întrebați, am răspuns în baza legii. Legea, adică Hotararile de Guvern existente, prevăd situația organizațiilor care organizează întalniri statuare. Răspunsul vine de la Hotararile de Guvern pe care le avem. Nu s-au dat derogări și noi nu dam avize. Noi doar explicăm legea dacă suntem întrebați și subliniem care sunt măsurile obligatorii care trebuie luate ca și metri pătrați, ca și distanțare, certificat verde și așa mai departe. Deci asta noi am făcut, nu s-au dat derogări”, a declarat Raed Arafat.

În ceea ce privește congresul PNL, acesta se va desfășura la Romexpo, urmând să participe aproximativ 5.000 de persoane din întreaga țară. În acest condiții, liberalii își vor alege președintele. Mai mult decât atât chiar Klaus Iohannis va participa și el la Congres.

Capacitatea Romexpo este de 10.000 de locuri conform site-ului complexului

Amintim faptul că interiorul complexului expozițional, Romexpo deține o capacitate de aproximativ 10.000 de locuri. Astfel că, prin participarea celor 5.000 măsura de protecție ce vizează 50% din capacitate ar fi respectată.

De asemenea, s-a anunțat faptul că liberalii vor fi prezenți cu certificate verzi, test PCR sau antigen sau dovada că au trecut prin boală numai mult de la 180 de zile.

Marcel Ciolacu, despre Congresul PNL

Și Marcel Ciolacu a făcut mai multe declarații despre desfășurarea alegerile interne PNL, în special despre felul în care acestea se vor desfășura pe timp de pandemie. Astfel că, în data de 23 septembrie 2021, acesta a posta un mesaj pe Facebook în care atacă organizarea Congresului. Mai mult decât atât, acesta chiar face o comparație între felul în care s-au desfășurat alegerile PSD de anul trecut în comparație de anul acesta de la PNL.

”Congresul PNL cu 5.000 de oameni într-o singură sală, deși infectările au explodat- este un afront uriaș la adresa românilor.

Guvernul Cîțu siluiește cum vrea legea în interes politic, dar le cere românilor să accepte restricții tot mai severe. Este o dublă măsură flagrantă care va avea ca efect și mai puțină încredere în guvernanți.

Anul trecut, PSD a organizat Congres online în pandemie și a făcut eforturi uriașe să respecte toate prevederile legale:

– am redus masiv numărul de delegați;

– am folosit mai multe spații interioare și exterioare din țară conectate prin internet;

Ludovic Orban îl atacă pe premierul Florin Cîțu înainte de Congres

Tensiunile dintre Ludovic Orban și Florin Cîțu se întețesc, astfel încât acuzele aruncate unul spre altul în ultima perioadă au devenit din ce în ce mai dure. Ultima declarației a lui Ludovic Orban l-a vizat pe premierul României, aceasta fiind considerată a fi un atac dur la adresa contracanditatului său.

”Eu am aflat de la colegi de-ai mei că va candida, că nu m-a sunat să îmi spună. Am aflat de la colegii pe care i-a chemat la poză. Unii au fost chemați și nu s-au dus, unii s-au dus.

Eu nu am vrut o competiție la șefia PNL pentru a nu diviza partidul. Au dus bătălia în spațiul public, au aruncat cu noroi. M-au atacat de parcă erau din zona PSD. Și premierul a avut excese. Eu am dat replici când a fost cazul să dau replici. Premierul, la moțiunea de cenzură, a spus că a tranșat Congresul. Așa ceva este lipsit complet nu de tact, de bun simț, ci de simț politic să faci așa ceva.

M-a pensionat… A spus că mi-am ales un mod urât de a ieși din politică! Dar, ce, m-a băgat el în politică ca să spună când o să ies din politică? El decide cine intră și cine iese din politică? Nu-i e rușine un pic? Eu sunt de 31 de ani în PNL, mi-am dedicat viața dedicării ideilor liberale și vine un om, totuși, care este proaspăt, care a trebuit să obțină derogare ca să candideze, i-am votat și eu derogarea. Nici nu i s-a uscat bine cerneala de pe adeziune, nu avea 5 ani vechime, și face el legea, hotărăște el când iese Ludovic Orban din politică? Asta a fost deranjant! Cum să ies din politică? Politica e o vocație. Florin Cîțu s-a transformat, orice om de pe stradă observă. Eu nu am avut nici fițe, nici aroganțe, nu am fugit de presă.”, a afirmat Ludovic Orban la B1 TV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *