Prima pagină » Actualitate » Ce spune Raed Arafat despre carantinarea Timișoarei: Este clar, singura metodă!
Ce spune Raed Arafat despre carantinarea Timișoarei: Este clar, singura metodă!

Ce spune Raed Arafat despre carantinarea Timișoarei: Este clar, singura metodă!

06 mart. 2021, 19:02,
George Cristian în Actualitate

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgentă şi secretar de Stat, Raed Arafat, are o reacţie oficială în legătura cu carantinarea Timisoarei. Acesta susţine că este singura metodă prin care se poate reduce incidenta infectărilor cu COVID-19, mai ales că Terapiile Intensive sunt puse sub grea încercare.

Reacţia oficială vine în momentul în care carantinarea Timisoarei a stârnit mai multe reacţii controversate din partea președintelui CJ Timiș, Alin Nica. Acesta susţinea că decizia nu este una benefică.

Raed Arafat consideră că decizia este singura care poate ridica presiunea de pe Terapia Intensivă

Într-o declaraţie oficială, Raed Arafat consideră că decizia de a carantina Timişoara este unica ce poate reduce presiunea de pe terapiile intensive din oraș şi judeţul Timiş. În altă ordine de idei, Timişoara are cea mai mare incidentă dintre municipiile care au incidentă mare, susţine Raed Arafat

”Trebuie să ne uităm la situaţia în care ne aflăm acum. Timişoara are cea mai mare incindeta dintre municipiile care au incidenţa mare. În ultiima perioadă am asistat la o creştere zilnică. În acelaşi timp, în sectorul sanitar există o presiune foarte mare, paturile de AŢI sunt pline şi greutatea de a găsi locuri pentru pacienţii cu oxigen. De ce sectorul sanitar acum este sub o presiune mai mare acum decât în noiembrie – decembrie. Pentru că acesta vine peste valul trecut, iar secţiile de AŢI nu sunt goale, ele vin cu pacienţi din valul trecut, şi asta înseamnă că putem să ajungem oricând să nu mai avem locuri. Este clar, singură metodă de a limita răspândirea virusului este limitarea deplasărilor, binenţeles şi masca şi igienă”, a declarat Arafat.

Timişoara va intra în carantină

Comitetele locale au luat decizia de carantinare a Timisoarei. Acest lucru se va întâmpla de pe data de 8 martie ora 00.00. Decizia luată de autorităţi a stârnit un conflict între primarul Timisoarei, Dominic Frtiz, susţinător al deciziei și Alin Nica, președintele Consiliului Judeţean Timiș, care nu susţine decizia. Cel din urmă s-a arătat revoltat de faptul că autorităţile au luat această decizie şi susţine că sunt exemple anterioare care dovedesc că o asemenea măsură nu reduce numărul de infectări:

„Nu sunt de acord cu carantinarea în orice circumstanțe și oricum sau doar de formă, pentru că am văzut că o carantinare chiar și de cinci ori, cum a fost în cazul Dumbrăviței, n-a avut absolut niciun efect. Cred că această măsură de carantinare ar trebui dublată de o creștere a numărului de vaccinări și cred că ar putea fi o soluție de durată pentru scăderea acestui indice”, a declarat președintele CJ Timiș, Alin Nica.

În replică, Dominic Fritz a spus că este acuzat pe nedrept că ar provoca o carantinare a orașului și că Alin Nica se comportă ca un politician vechi, fără perspective.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`