Prima pagină » Actualitate » Ce spune psihologul criminalist despre criminalul din Argeș care și-a măcelărit toată familia

Ce spune psihologul criminalist despre criminalul din Argeș care și-a măcelărit toată familia

10 aug. 2022, 10:59,
BZI.ro, în Actualitate

Tudorel Butoi, psiholog criminalist explică faptul că criminalul din Argeș nu şi-ar fi măcelărit familia dacă legislația actuală era schimbată și există o nouă abordare pentru astfel de cazuri.

Criminalul din Argeș și-a măcelărit familia cu ciocanul, încercând ulterior să fugă și să se sinucidă. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore și va fi prezentat în fața magistraților cu propunerea de arestare preventivă.Criminalul și-a ucis sora, fratele, nepoata în vârstă de 5 ani și părinții. Criminalul nu și-a motivat până acum motivul crimei dar și-a recunoscut faptele.

Ce spune un psiholog criminalist despre criminalul din Argeș

Conform lui Tudorel Butoi, criminalul din Argeș a comis un adevărat masacru în momentul în care a ucis, cu premeditare, toată familia. Cu toate că statul român nu poate preveni mereu astfel de evenimente, situația ar arăta diferit dacă legislația din domeniu ar fi modificată. Butoi consideră că sunt multe lacune în abordarea autorităților pentru bolnavul psihic periculos. Este necesară înfiinţarea unor centre preventiv-protective care să aibă rolul de apărare pentru bolnav, dar și de apărare a societății împotriva unor astfel de acțiuni pe care acesta le-ar lua în considerare:

„Un campus care să ia în custodie asemenea personaje potențial-explozive trebuie să existe neapărat în fiecare regiune a acestei țări și să fie făcute după normele europene.”, a punctat Tudorel Butoi, conform antena3.ro.

Asta în condiţiile în care conform datelor existente, bărbatul beneficia de ajutor de specialitate din partea unuia dintre cei mai buni medici psihiatrici din Pitești și avea mai multe medicamente pe care le lua. Anchetatorii au explicat faptul că măcelul i-a șocat și pe criminaliștii care au ajuns la fața locului. Autoritățile au dispus efectuarea unei expertize psihiatrice pentru a stabili dacă acesta avea deznodământ în momentul comiterii actelor reprobabile. Menționăm faptul că criminalul a ucis cinci persoane.

Bolnavii psihici sunt lăsați liberi după ce comit distrugeri, sau violențe

Psihologul precizează faptul că sistemul are o mare lacună în ceea ce privește prevenția unor astfel de cazuri. Sistemul îi lasă liberi pe bolnavii psihici care sunt violenți și care comit acte reprobabile. Tudorel Butoi a explicat pas cu pas drumul unui bolnav psihic de la spital acasă. Așadar, conform sursei citate, după acte precum incendiere, distrugeri sau violență în familie, bolnavul este dus la camera de gardă a unității medicale de specialitate, este diagnosticat, i se dau calmante apoi este sedat. Ulterior i se prescrie un medicament, este ţinut câteva zile apoi individul se întoarce în familie

” Acolo este diagnosticat, este sedat, este calmat, i se prescrie un medicament, e ținut 1-2-3 zile şi e trimis acasă cu medicație ambulatorie. Problema este că acasă nu-și ia medicamentele, consumă alcool, intră în conflicte cu membrii familiei și vecinătate și ai crima pe loc. De aceea înființarea unui campus preventiv protectiv este o necesitate”, a conchis psihologul criminalist Tudorel Butoi.

Psihologul criminalist a explicat date despre criminalul din Argeș, dar a tras și un semnal pentru autorități care ar trebui să intervină pentru a face modificări la legislația care, aparent, nu este eficientă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *