Prima pagină » National » Ce spune prim-procurorul Matei Dima despre eliberarea “studentei criminale”, Carmen Şatran. “Ar fi ieșit mai devreme din pușcărie dacă…”

Ce spune prim-procurorul Matei Dima despre eliberarea “studentei criminale”, Carmen Şatran. “Ar fi ieșit mai devreme din pușcărie dacă…”

28 iul. 2023, 09:23, 24 ,
în National

Șefa Parchetului Gherla, care a reușit să o scoată din pușcărie pe Carmen Șatran, cunoscută ca „studenta criminală”, a dezvăluit că aceasta ar fi fost, de fapt, victima presei. Prim-procurorul Matei Dima a acordat un interviu pentru în care a susținut că povestea asasinei a fost influențată negativ de presă.

Potrivit procurorului Dima, ghinionul lui Carmen Șatran a fost că în loc să sune la 112 pentru a anunța cele întâmplate, aceasta a decis să tranșeze cadavrul.

Dacă ar fi anunțat omorul imediat, aceasta ar fi putut fi condamnată doar pentru complicitate la lovituri cauzatoare de moarte sau chiar ar fi putut fi achitată.

Ce spune prim-procurorul Matei Dima despre eliberarea “studentei criminale”, Carmen Şatran

Procurorul susține că Carmen Șatran ar fi ieșit mai devreme din pușcărie dacă presa nu ar fi mediatizat intens cazul. Se pare că jurnaliștii au scris despre această crimă oribilă ani la rând, iar acest lucru a afectat procesul și a dus la o încarcerare mai lungă pentru aceasta, potrivit spynews.ro.

Cu toate acestea, decizia de eliberare condiționată a fost luată de prim-procurorul Matei Dima, care a profitat de ocazie pentru a o ajuta pe Carmen Șatran să scape din Penitenciarul Gherla. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului, iar avocatul din oficiu al asasinei va fi plătit din fondurile Ministerului Justiției.

În timpul interviului acordat reporterilor SPYNEWS, prim-procurorul Matei Dima a explicat că a fost impresionat de comportamentul lui Carmen Șatran în timpul detenției. Aceasta nu a avut nicio sancțiune în perioada cât a stat în închisoare și a participat la toate activitățile de reintegrare socială. Comparativ cu alți deținuți care au avut abateri și au fost eliberați înaintea ei, Carmen Șatran a demonstrat că merită să fie liberă.

Din ce cauză a intrat în pușcărie Carmen Șatran

Este important de menționat că, crima pentru care Carmen Bejan a fost condamnată a avut loc în 2009, când aceasta și fostul ei iubit, Sergiu Florea, au omorât un bărbat în camera de cămin a fetei. Victima fusese atrasă acolo pentru a face sex pe bani cu „studenta criminală”, dar din cauza unui conflict legat de preț, aceștia l-au omorât și i-au tranșat cadavrul.

În închisoare, Carmen Bejan a rămas gravidă cu un traficant de droguri, dar copilul a murit la naștere din cauza unor malformații grave. Cu doar o lună înainte de a naște, studenta criminală s-a căsătorit în Penitenciarul Arad cu fostul deținut Claudius Șatran, tatăl copilului.

Astfel, povestea acestei asasine a captat atenția opiniei publice și a fost subiect de discuție intensă în presă. Deși procurorul Matei Dima consideră că Carmen Șatran este victima presei, există încă multe păreri și opinii diferite în privința acestui caz. Cu toate acestea, decizia finală de eliberare condiționată a fost luată și criminala a ieșit din pușcărie.

Comentarii
  • A omorit un om , si_a bätut joc si de cadavru , iar acum e liberä ? e posibil asa ceva ß

  • Da! Ce spune criminalul de procuror. Putea fi chiar achitatà.
    A avut un compartment exemplar in puscarie. Doar s-a futut zilnic in bordel (scuze / puscarie ) pina a ramas gravida. Ce ar fi spus procurorul asta timpit daca era màsa sau tatal sau in locul victimei. ?..???..?

  • Victima era un bulibșă cu bani ( ca sa nu dpun țigan)care a mers la futut „prospâtură” dar voia și la jumătate de preț sau gratis.
    Ce-a căutat aia a găsit.

  • Asta nu zice nimeni. Bravo.

  • Conflictul spontan a pornit de la faptul ca acel bulibasha, dupa ce a fost satisfacut de pestatoarea de servicii, nu a mai vrut sa o plateasca invocand ca l-a terminat din oral si nu a mai apucat sa ii faca altceva.

  • Parerea mea este ca ambele parti implicate sunt scursuri ale societatii si fiecare a gasit locul si rolul pe care-l merita.Totusi criminalii trebuiau sa mai stea cativa ani in puscarie.La urma urmei au omorat un om.

  • CORECT DAR UITE ASA SE DAU CU SOCOTEALA SI SCAPA IAR MORTU ESTE MORT SI CRIMINALA ISI DUCE MAI DEPARTE MESERIA

  • ma bucur ca i a dat drumul, merita o sansa la noua viata, si tiganul ala si a meritat o, pana la urma la ce se astepta sa o faca fata de placere? Ma lesi?

  • Mai lingeți o în piz…

  • Bulibașa avea familie, de ce a apelat la o fată tânără, fără bani ? De ce a mințit -o? A meritat soarta.Studenta și-a făcut pedeapsa , a fost o tânără fără bani și minte . Viața ei este distrusă, este păcat!!

  • o criminalä este läsatä acum liberä ?, Halal justitie . Poate vä prinde pe unul din voi si vä taie in bucätele .

  • Legile trebuie schimbate ! Nu a omorât accidental un om, ca să mai scade după o perioada de pușcărie, ci au știut ce fac. Astfel de criminali merita pedeapsa cu moartea! Sau închisoare pe viata , asta din cauza legislației defectuoase.
    Cum sa l omori ca , deși erai cwrwa pe bani, omul nu te a plătit?! Nu I iau apărarea, chiar ii urăsc pe țigani, dar ucigașii tb sa rămână inchisi pana învie mortul .

  • o criminalä e läsatä liberä , halal justitie.

  • Barbur, care vă fute in Kur.

    Români dobitoci sunteți.

  • Un țigan cu bani căruia bine i-a făcut! Ce a căutat ,a găsit! Păcat ca a stat atât închisă!

  • Vali Măgureanu

    AM CITIT PE UN SITE CĂ ROMÂNIA ARE CEA MAI STRICTĂ LEGE DIN EUROPA; PE MINE MA BUFNIT CA RÂSUL!😂😂😂

  • Nu s-a mai publicat aceiasi stire si anul trecut? Alta noutate despre masurile efective luate pentru noi, cetatenii , pentru plantarea copacilor, pentru prinderea traficantilor de droguri si/sau persoane nu a gasit autorul articolului? Se pare ca are o fixatie pentru nenorocita aia. Las-o in pace. Nu a platit pentru prostia ei? Dar de prietenul ei ( care s-a dovedit a fi proxenet) cu care a facut crima, ce ziceti? Nimic? Doar despre ea ca e femeie. Terminati!

  • Sunteti proști

    Rămân continuu uimita de câtă compasiune primesc niste nemernici de criminali… atâta milă si ajutor pentru niste psihopați care recurg la crimă in timp ce in țara asta există atâția oameni care sunt nevinovați si chiar merită sa fie ajutați…nu mai există rațiune…jumate din comentariile de aici cred ca dunt scrise tot de criminali sau psihopați…poate merita si ala ceva ,dar nu sa fie omorât….ci doar să facă pușcărie

  • „Victima fusese atrasă acolo pentru a face sex” … sau nu. Un bosorod de rrom a vrut sa f*** o tinerica de 20 de ani, iar apoi n-a vrut sa plateasca si si-a luat omoru.

  • Dc trebuie sa judecati ? Sunt oameni in masura sa o faca cum considera sunt medici care ne omoara parintii in spitale si nu spune nimeni nimic copila la timpul ala sa zicem ca nu avea minte a platit pt ce a facut dar sunt oameni in care avem incredere si omoara iar noi?????

  • Cu sau fara apelul la 112 tot criminala este.

  • Legi blande, pt criminali, care in loc sa fie exemplare, par a fi, de partea raufacatorilor!

  • Respect Luminița

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *