Prima pagină » Actualitate » Ce spune preşedintele Klaus Iohannis despre politicienii care plagiază: „Aceştia trebuie să se retragă din politica”
Ce spune preşedintele Klaus Iohannis despre politicienii care plagiază: „Aceştia trebuie să se retragă din politica”

Ce spune preşedintele Klaus Iohannis despre politicienii care plagiază: „Aceştia trebuie să se retragă din politica”

18 ian. 2022, 12:22,
în Actualitate

Președintele României, Klaus Werner Iohannis, şi-a exprimat în urmă cu mai mult timp opinia cu privire la policienii care plagiază. Şeful statului susţine că este absolut necesar să se retragă din politică. În contextul în care premierul Nicolae Ciucă este acuzat de plagiat, potrivit declarațiilor anterioare ale președintelui, acesta ar trebui să îi ceară demisia.

”În calitatea mea de profesor, cred că este totuşi o foarte mare problemă dacă un elev copiază, dacă cineva care îşi scrie lucrarea de doctorat copiază mi se pare o problemă proporţional mai mare şi se numeşte plagiat. Oriunde în lume, cineva care este prins, cineva dintre politicieni, care este prins că a copiat şi numai trei rânduri şi a plagiat este obligat, prin clasa politică, să se retragă din politică”, spunea Klaus Iohannis.

Emilia Șercan a primit permisiunea să vadă teza în anul 2021, luna decembrie. În ciuda tuturor dovezilor, Nicolae Ciucă susține în continuare că lucrarea este realizată în  conformitate cu regulile impuse.

Premierul Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat

Premierul României, Nicolae Ionel Ciucă, este acuzat de jurnalista Emilia Șercan că a plagiat zeci de pagini în teza sa de doctorat.

”Teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă, în baza căreia a devenit doctor în Științe militare în 2003, este plagiată. Astăzi pot să prezint dovezile adunate cu multă migală care atestă că cel puțin 42 de pagini din totalul de 138 ale tezei sunt plagiate.

Conținutul din cel puțin 19 pagini a fost plagiat din alte două teze de doctorat susținute anterior la Universitatea Națională de Apărare “Carol I” (UNAP), una dintre ele coordonată chiar de îndrumătorul premierului. Dincolo de plagiatul în sine, lucrarea nu este un produs de cercetare științifică. Nu are o metodologie, un corpus și o cercetare propriu-zisă.”, a sesizat jurnalista Emilia Șercan.

Prima reacție a prim-ministrului Nicolae Ciucă, după ce a fost acuzat că și-a plagiat teza de doctorat

În urma acuzațiilor aduse în mass-media, premierul Nicolae Ciucă a avut o primă reacție. Oficialul susține că teza sa de doctorat este de două decenii la dispoziția publicului și nu a fost plagiată.

„Apreciez interesul dumneavoastră față de etică academică și respectarea acesteia în cadrul lucrărilor științifice. Vă asigur că în toată cariera mea de ofițer al Armatei României mi-am asumat toate responsabilitățile, indiferent de funcția ocupată. Nu voi renunța la acest principiu nici în cariera de politician. Teza mea de doctorat este rodul cercetării științifice din anii de studii doctorale și reflectă munca depusă. Lucrarea a stat și stă la dispoziția publicului de aproape 20 de ani și a fost întocmită în concordanță cu cerințele legale existente la momentul respectiv”, a transmis Nicolae Ciucă, premierul României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`