Prima pagină » Actualitate » Ce spune premierul Nicolae Ciucă despre impozitul progresiv: „Nu se discută” – VIDEO

Ce spune premierul Nicolae Ciucă despre impozitul progresiv: „Nu se discută” – VIDEO

20 mai 2022, 12:46,
în Actualitate

Prim-ministrul României s-a aflat astăzi, 20 mai 2022, la Cluj Napoca pentru a participa la o serie de evenimente. Astfel, în acest context a susţinut o conferinţă de presă, iar Nicolae Ciucă a vorbit şi despre impozitul progresiv. Reamintim faptul că liderii Partidului Social Democrat promovează intens această măsură.

Statul român ar putea avea un impozit progresiv începând din anul 2023.

Prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, despre impozitul progresiv

Premierul Nicolae Ciucă a transmis faptul că nu se ia în considerare impozitul progresiv, chiar dacă membrii Partidului Social Democrat promovează această măsură. Ciucă a precizat că în momentul de fată se discută o serie de măsuri de ”optimizare fiscală”, iar când pachetul va fi gata va fi lansat în dezbatere publică.

”Nu se discută despre impozitul progresiv, nu există altă modalitate de impozitare. Există discuții în grupul de la Ministerul Finanțelor. O dată ce se vor finaliza aceste măsuri de optimizare fiscală vom avea discuții cu mediul de bussines, cu mediul academic, cu specialiștii pentru a lua cele mai bune măsuri”, a transmis premierul Nicolae Ciucă.

De asemenea, Ciucă a ţinut să mai adauge faptul că ”PNL continuă să susțină cota unică, așa cum ne-am asumat nu vom susține taxe și impozite noi”.

Răspunsul lui Nicolae Ciucă la declaraţia șefului NATO din România cu privire la un posibil atac înscenat din partea Rusiei

Reamintim faptul ca Vincent Minguet, comandantul trupelor Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord România, a afirmat faptul că Rusia ar putea avea în vedere pregătirea unor atacuri înscenate în România.

„Rusia ar putea să organizeze niște atacuri înscenate”, a precizat Vincent Minguet, comandantul trupelor NATO din România, pentru jurnaliștii de la Observator. „Nu cred – şi e posibil să mă înşel – că România va fi lovită direct. Cred că ar fi mai inteligent din partea trupelor ruseşti să ne facă pe noi să atacăm. Să organizeze nişte atacuri înscenate … Suntem foarte conştienţi de asta şi trebuie să fim pregătiţi să nu ne lăsăm folosiţi, asta e una dintre îngrijorările mele şi poate un calcul greşit. Una dintre greşelile pe care le-aş putea face ar fi să interpretez greşit situaţia de peste graniţă”, a transmis oficialul NATO.

Astfel, în acest context, premierul Nicolae Ciucă a fost întrebat despre acest subiect şi a menţionat că în momnetul de faţă nu există astfel de date în acest moment.

„Nu am informații. Nu am intrat în posesia unor astfel de date. Prin măsurile luate împreună cu celelalte țări confirmă că facem tot ceea ce ne stă în putință pentru a asigura spațiul aliat și al teritoriului României. Există o serie întrega de scenarii, pe care militariin le au pe masă și le analizează. Nu știu să vă spun care este cel mai negru scenariu”, a spus Nicolae Ciucă, într-o conferință la Cluj.

Nicolae Ciucă îl sprijină pe Emil Boc

În continuarea declaraţiei sale, Nicolae Ciucă a anunţat că-i sprijină primarului Emil Boc un proiect de suflet. Vorbim despre metroul din Cluj Napoca, pentru care Boc se tot luptă de mai mult timp să- îl pună în practică. Pentru moment se afla doar pe hârtie.

„Am sprijinit și o să sprijinim metroul din Cluj. E cât se poate de necesar, îndeosebi dacă privin ritmul în care municipiul s-a dezvoltat în zona metropolitană. Dincolo de măsurile luate de Primărie spre energia verde, sunt proiecte care vor continua să ducă la modernizarea și eficientizarea municipiului și județului”, a spus Ciucă, fiind alături de Emil Boc, la o conferință de presă.

Având în vedere că în momentul de față această nouă măsură care ar putea fi implementată anul viitor, mai multe informații despre impozitul progresiv puteți consulta aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`