Prima pagină » Actualitate » Ce spune premierul Florin Cîțu despre protestele de la Metrou
Ce spune premierul Florin Cîțu despre protestele de la Metrou

Ce spune premierul Florin Cîțu despre protestele de la Metrou

28 mart. 2021, 12:31,
George Cristian, în Actualitate

Într-o declaraţie de ultimă oră, premierul Florin Cîțu a adus în discuţie protestele de la Metrou. Acesta consideră că totul a fost un şantaj la care au participat un grup de oameni organizaţi în stil mafiot.

Declaraţiile vin în contextul în care la metrou, vineri, a avut loc un protest spontan. Sute de angajaţi Metrorex s-au blocat în subteran.

Ce spune premierul Florin Cîțu despre protestele de la Metrou

Conform premierului Florin Cîțu, nimeni nu este mai presus de lege şi că protestele de la Metrou au fost ilegale. De altfel, conducerea Metrorex va stabili clar cine a participat la acţiunea considerată ilegală şi li se vor reduce salariul cu o zi persoanelor participante:

„Nimeni nu este mai presus de lege! Şi ca să mă asigur, acestea sunt măsurile pe care le impun, ca urmare a acţiunii ilegale de la metrou, condusă de fostul deputat PSD, Ion Rădoi: recuperarea prejudiciului la nivelul societăţii comerciale şi imputarea sumei stabilite ca prejudiciu celor care se fac vinovaţi; constituirea Metrorex ca parte civilă în eventualele procese de recuperare a daunelor; Metrorex va stabili clar cine a participat la acţiunea ilegală şi va reduce salariul acestora cu o zi; instituţiile statului trebuie să-i ajute pe cetăţenii şi societăţile comerciale să recupereze pierderile cauzate de acţiunea ilegală; sesizări penale care au fost deja făcute”, a scris premierul într-un mesaj postat pe Facebook.

Nu voi permite unui grup de oameni organizaţi în stil mafiot să şantajeze

Conform aceloraşi declaraţii, premierul a dat asigurări că în mandatul domniei sale nu va permite şantajul făcut de un grup de oameni organizaţi în stil mafiot:

„În mandatul meu, nu voi permite să fim şantajaţi de un grup de oameni organizaţi în stil mafiot. Aşa cum e firesc, orice negociere se va face cu respectarea strictă a legii. REFORMA companiilor de stat continuă!”, a susţinut prim-ministrul.

Ce s-a întâmplat la metroul din București

În cursul zilei de vineri, 26 martie 2021, la metroul din București s-a organizat o acţiune amplă de protest. Sute de angajaţi au blocat metroul din București în semn de protest pentru mai multe decizii luate de conducerea instituţiei. Aceştia reclamau, printre altele, faptul că salariile nu le-au fost mărite, asta în condiţiile în care, în medie, un angajat câștigă în medie de 6000 de lei. De altfel, ministrul Transporturilor a condamnat gestul făcut de Ion Rădoi şi de oamenii lui spunând că este o mare ilegalitate:

”N-are rost să te duci la pușcărie pentru Ion Rădoi. S-au comis multe ilegalități. E domeniul public, domeniul statului, e normal să nu fie tratat ca proprietate privată. Contractul e expirat din 2018, firma sindicatului încasează bani ilegal.

Dacă metroul nu începe să circule, autoritățile îndreptățite trebuie să ia măsuri. Nu vom negocia legea niciodată. Acele spații sunt pe domeniu public. Miniștrii de Transport de până acum au închis legea la o ilegalitate.”, a declarat Cătălin Drulă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *