Florin Cîțu, premierul României a avut o primă reacţie la gafa făcută de ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. Reacţia vine după ce ieri, 8 aprilie 2021, ministrul Sănătății a spus că nu există un protocol care să interzică înmormântarea cu haine a pacienţilor care au decedat ca urmare a infectării cu COVID-19.
Premierul pare să fi ocolit subiectul spunând că a vorbit cu el şi că acesta susţine în fiecare săptămână o conferință de presă.
Florin Cîțu evită să vorbească despre gafa făcută de Vlad Voiculescu
Întrebat despre gafa făcută de Vlad Voiculescu, premierul Florin Cîțu a evitat să vorbească despre asta dar a spus că a discutat şi vă mai discuta cu ministrul Sănătății. Acesta s-a ferit să spună dacă îl va demite pe Voiculescu şi a explicat, în momentul în care a fost întrebat despre felul în care Vlad Voiculescu poate gestiona pandemia mai ales în contextul în care nu cunoaşte textele de lege, premierul a spus că va trage linia la final:
„Am discutat cu el, voi mai discuta. A avut o conferință de presă după ședința de Guvern. Vine în fața dvs aproape săptămânal”, a spus premierul.
„Vom trage linie la final. Lucrurile se îndreaptă spre bine”, a adăugat premierul.
Vlad Voiculescu a făcut o gafă colosală neștiind protocolul de înmormântare din minister
Vlad Voiculescu a fost în centrul unui scandal după ce a fost întrebat de jurnalişti despre părerea pe care o are în legătură cu înmormântarea bolnavilor fără haine. Ministrul Sănătății a subliniat ideea că nu există un astfel de ordin, asta deși în cadrul ministerului se specifică clar despre lucrul acesta. De altfel, ministrul şi-a cerut scuze, în maniera specifică, pe o reţea de socializare, despre gafa pe care a făcut-o.
În altă ordine de idei, un specialist în înhumări trage un semnal de alarmă referitor la sacii de plastic în care sunt înmormântaţi decedaţii de COVID-19. Acesta susţine că sacii nu sunt biodegradabili şi că în acest fel se poate face o mare poluare.
Din cauza huselor din plastic închise etanș, cadavrul nu mai urmează procesul firesc de putrefacție, din lipsă de oxigen. În plus, nu toți sacii mortuari în care sunt introduse cadavrele morților de COVID-19 sunt biodegradabile, acestea fiind foarte scumpe. În aceste condiții nu este clar ce se vă întâmpla în cimitire peste ani, având în vedere că un cadavru înhumat în saci din polipropilena ar putea să intre într-un proces de saponificare care îl „conservă”.