Prima pagină » Actualitate » Ce spune Parchetul Militar despre incidentul din București în care un elicopter militar a aterizat forțat

Ce spune Parchetul Militar despre incidentul din București în care un elicopter militar a aterizat forțat

15 iul. 2021, 14:16,
George Cristian în Actualitate

Parchetul Militar a oferit primele declaraţii referitor la incidentul din București. Vă aducem aminte faptul că un elicopter militar american a aterizat forțat în Piața Charles de Gaulle, intersecția Aviatorilor. Parchetul Militar a anunţat faptul că a deschis o anchetă penală pentru a stabili cum s-a întâmplat incidentul.

Încadrarea procedurii penale face referire la faptul că nu au fost luate şi respectate măsurile referitor la siguranța în muncă.

Ce spune Parchetul Militar despre elicopterul militar care a aterizat forţat în București

Într-o declaraţie publică, Parchetul Militar a oferit câteva informaţii despre ancheta militară care se desfăşoară după ce elicopterul militar american a aterizat forțat în București. Altfel spus s-a deschis un dosar penal cu o încadrare la 349-350 Cod penal. Încadrarea vizează neluarea şi nerespectarea măsurilor privind siguranţa în muncă, susţin reprezentanţii Parchetului Militar:

„Prezenţa noastră la faţa locului este firească. Am fost sesizaţi cu privire la acest eveniment, astfel încât s-a deschis o cauză penală în care se fac cercetări cu privire la cele întâmplate, cel mai probabil va fi o încadrare la 349-350 Cod penal. Este doar o estimare, nu aş putea să vă spun la acest moment în clar, pentru că nu eu efectuez ancheta. Este atributul colegilor procurori care fac ancheta efectivă. Însă ne vom face datoria astfel că respectăm toate normele legale, inclusiv tratatul statutului forţelor militare americane pe teritoriul naţional”, a spus reprezentantul Parchetului Militar.

Un elicopter militar american a aterizat forțat în București

Vă aducem aminte faptul că un elicopter militar american care a înregistrat mai multe probleme tehnice a aterizat de urgență în București, în intersecţia Aviatorilor, în Piața Charles de Gaulle. Incidentul se putea solda cu o tragedie dacă pilotul nu efectua, cu succes, mai multe manevre extrem de grele. Momentul incidentului a fost surprins de mai multe persoane. Un agent de poliţie care se afla la fața locului a precizat faptul că a fost simţit un vânt puternic şi apoi a văzut aeronava. Altfel spus, agenţii au luat măsura blocării intersecţiei pentru a asigura aterizarea fără risc a elicopterului.

În replică, Lucian Bode, ministrul de Interne a menţionat faptul că incidentul în cauză este subiectul unui dosar penal şi că la fața locului au intervenit mai multe echipaje de intervenţie. Altfel spus, aterizarea nu s-a şoldar cu victime omenești dar au fost înregistrate câteva pagube materiale, doi stâlpi fiind avariați de elicele aparatului.

„Elicopterul aparține forțelor armate americane. În momentul în care au constatat acea defecțiune tehnică, au constatat că pierd din altitudine și au hotărât să aterizeze forțat, într-un loc pe care ei l-au considerat sigur. Sunt doar pierderi materiale. La aterizare a atins doi stâlpi de iluminat din Piața Charles de Gaulles, care au căzut peste mașinile care erau în acel moment în piață. Sunt câteva mașini avariate. Nu sunt victime. Noi am securizat zona. Se dirijează circulația, în așa fel încât, după ce se fac toate procedurile tehnice, acest elicopter să fie ridicat și transportat la baza aeriană. Este o anchetă în derulare. Cu siguranță vor participa și specialiști ai MAI și proprietarii elicopterului.” „, a precizat ministrul Afacerilor Interne.

Imagini VIDEO cu momentul în care elicopterul militar aterizează aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`