Prima pagină » Cancan ultimă oră » Ce spune nutriționista vedetelor despre pizza: „E OK. Nu pizza îngrașă!“

Ce spune nutriționista vedetelor despre pizza: „E OK. Nu pizza îngrașă!“

03 oct. 2020, 22:43,
Cristian Zavastin, în Cancan ultimă oră

Nutriționista vedetelor celebre recunoscute pentru formele lor de invidiat, precum e Mihaela Rădulescu, Mihaela Bilic, spulberă mitul alimentar despre pizza.

Mihaela Bilic spune că pizza nu îngrașă, însă atrage atenția ce condiții trebuie să îndeplinească delicatesa pe care unii au ajuns să o considere junk food.

„Pizza e ok!

Vad tot mai des persoane care incadreaza pizza la categoria fast-food si o pun pe lista neagra a alimentelor de care trebuie sa te feresti. Nu vreau sa ne intrebam daca e bine sau daca avem voie sa mancam o felie de pizza!“, scrie Mihael bilic pe pagina sa de Facebook.

„Pizza ne ferește de exagerări“

Nutriționista vedetelor susține că dacă la paste se mai poate greși, pizza ne ferește de exagerări.

„Daca la paste putem sa „gresim” punand mult ulei, sos de branza, costita sau smantana, pizza ne fereste de exagerari: un blat subtire de paine pe care pui CATEVA bucati de sunca, salam, peste, ciuperci, legume si branza. Am putea spune ca pizza e chiar mai „saraca” decat un sendvis in care poti taia cascavalul si mezelurile in felii groase.

Pizza contine multa paine, spun gurile rele, dar painea e mai putin periculoasa pentru silueta fata de alte alimente bogate in grasimi. Apoi vine problema cantitatii. Nu pizza ingrasa, ci MULTA pizza sau NUMAI pizza mancata la orice masa.

Daca ramaneti in dimensiunile unei farfurii de 20 cm si alegeti pizza cu blat subtire e alimentul OK pentru masa de pranz. Avem nevoie de energia din glucide care sa ne tina de foame toata ziua :)“, menționează Mihaela Bilic.

„Nu aveţi cum să greşiţi dacă mâncaţi o felie de pâine cu puţină brânză şi sos de roşii!“

„Pizza e mancarea iubita de toata lumea, inclusiv de copiii carora nu le plac legumele. Persoanele care fac munca fizica au in ea o sursa excelenta de energie pentru muschi. Tinerii pot si ei apela la pizza ca solutie rapida si sanatoasa de alimentatie. Consumata cu moderatie este o alegere practica pentru o masa echilibrata nutritional.

Nu aveti cum sa gresiti atunci cand mancati o felie de paine cu putina branza si sos de rosii! Cantitatea este cea care face diferenta si nu e pizza de vina daca noi o consumam in exces. Singura scuza pe care o avem este ca, intr-adevar, este delicioasa :)”, a scris medicul nutriţionist Mihaela Bilic, pe pagina de Facebook.

Medicul nutriţionist a dezvăluit cea mai simplă dietă

Cea mai simplă dieta a fost dezvăluită de către medicul nutriţionist Mihaela Bilic. Conform acesteia, cea mai uşoară dieta o reprezintă o gură de mâncare, două guri de apă. medicul susţine că apa băută în timpul mesei se amestecă cu alimentele solide şi creează un fel de “ciorbă”, care măreşte senzaţia de saţietate, mai bine zis ajuta la umplerea stomacului.

Medicul nutriţionist, Mihaela Bilic, a dezvăluit care este reţeta celei mai uşoare diete: 1 gură de mâncare, 2 guri de apă. Nu, nu este o greşeală! Potrivit acesteia, afirmaţia conform căreia apa băută în timpul mesei ar dilua sucurile digestive, este aberantă şi fără suport ştiinţific.

”Dacă vreţi să mâncaţi mai puţin şi să vă saturaţi mai repede, beţi apă în timpul mesei!

Afirmaţia conform căreia apa băută în timpul mesei ar dilua sucurile digestive, este aberantă şi fără suport ştiinţific. Stomacul nu are rol de digestie, la nivelul lui se secretă suc gastric acid care sterilizează alimentele. Deci rolul lui este să omoare eventualii agenţi patogeni (are acid clorhidric!!) introduşi în stomac odată cu mâncarea.

Abia în intestin are loc digestia şi absortia nutrienţilor şi culmea este că alimentele sunt mai uşor de digerat atunci când sunt lichide. Deci ce se întâmplă cu apă în stomac?

-daca e băută pe burta goală în 1-2 minute părăseşte stomacul, deci nu are cum să ţină de foame

-daca e băută în timpul mesei se amestecă cu alimentele solide şi creează un fel de “ciorbă”, care măreşte senzaţia de saţietate, ajuta la umplerea mai rapidă a stomacului şi încetineşte viteza lui de golire.

Exact aşa procedează copiii slăbănogi şi scarandivi, care după fiecare gură de mâncare beau apă, de parcă altfel n-ar aluneca pe gât, apoi spun că s-au săturat. Încercaţi şi voi să beţi un pahar de apă în timpul mesei şi veţi constata că vă simţiţi sătui cu mult mai puţină mâncare.

Precum ciorba, apa băută în timpul mesei are rolul să umple stomacul mai repede. Şi cu cât e mai plin cu apă, cu atât va rămâne mai puţin loc pentru alte produse bogate în grăsime/zahăr/calorii. Deci reţeta cea mai simplă pentru slăbit este: 1 gură de mâncare, 2 guri de apă.

Cât despre digestie nicio grijă, organismul nostru ştie şi poate să digere până şi pietre, cu sau fără adaos de apă”, scrie Mihaela Bilic pe o reţea socială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *