Prima pagină » Actualitate » Ce spune Nicolae Ciucă despre mercenarii români din Ucraina: „Nu avem! Nu pregătim soldați ucraineni în România” – VIDEO

Ce spune Nicolae Ciucă despre mercenarii români din Ucraina: „Nu avem! Nu pregătim soldați ucraineni în România” – VIDEO

20 apr. 2022, 14:10,
BZI.ro, în Actualitate

Astăzi, 20 aprilie 2022, premierul României a fost într-o vizită la şantierul drumului de legătură dintre centura Oradea şi Autostrada A3. Preşedintele PNL a discutat despre mai multe subiecte, printre care şi despre tema posibililor mercenari români din Ucraina.

Premierul Nicolae Ciucă a menţionat că în momentul de faţă nu exista informaţii concrete despre ceea ce susţinea Ministerul Apărării din Rusia.

Premierul Nicolae Ciucă, despre mercenarii români din Ucraina: „Nu comentam o astfel de informaţie”

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a fost interpelat ce părere are despre subiectul mercenarilor romani din Ucraina. Şeful PNL susține că nu există informații concrete despre ceea ce susținea Ministerul Apărării din Rusia. De asemenea, Ciucă a transmis că România nu va deveni bază de antrenament pentru soldații din Ucraina.

”Nu comentăm o astfel de informație. Nu există astfel de date (referitor la prezența mercenarilor români în Ucraina). Am văzut că există informația că s-ar instrui pe teritoriul Românei militari ucraineni, dar nici nu se pune problema de așa ceva. Vreau să fac un apel la români să aibă foarte mare grijă de unde se informează pentru că în această perioadă există multă dezinformare, mult fake news”, a spus Nicolae Ciucă, președintele Partidului Național Liberal.

Nicolae Ciucă, despre trimiterea de armament în Ucraina

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a făcut declaraţii miercuri, 20 aprilie 2022, la Oradea, şi despre un proiect de lege aflat pe site-ul MApN, care face referire la trimiterea de arme şi echipament Ucrainei. Liberalul susţine că legea nu este finalizată, iar mai apoi se va lua o decizie concretă în acest sens.

Şeful Cabinetului a fost interpelat, la Oradea, despre proiectul de lege aflat pe site-ul MApN în care se modifica legea existentă şi dacă, în baza acestei legi, vor fi trimise arme şi tehnică militară către Ucraina.

”În acest moment, legea este în analiză, în momentul în care ea se va finaliza, vom lua o decizie concretă în acest sens. Avem nevoie de foarte mult discernământ când primim astfel de informaţii”, a mai spus premierul Nicolae Ciucă, liderul PNL.

În altă ordine de idei, purtătorul de cuvânt al Pentagonului a afirmat că soldații ucrainieni vor fi antrenați în alte țări de către specialiștii din NATO și astfel România ar putea deveni o bază de antrenament pentru armata de la Kiev.

Rusia spunea că România a trimis mercenari români în Ucraina

Generalul-maior Igor Konașenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, a menționat în urmă cu doar câteva zile că statul român se află printre țările care trimit cei mai mulți mercenari în Ucraina, pentru a lupta împotriva soldaților ruși, potrivit agenției ruse de stat, TASS.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, generalul-maior Igor Konașenkov, Kievul ar fi angajat peste 6.800 de mercenari străini din 63 de țări, de la începutul „operațiunii speciale” ruse în Ucraina.

„Regimul naționalist de la Kiev a angajat un total de 6.824 de mercenari străini din 63 de țări de la începutul operațiunii militare speciale”, a spus el.

Astfel, premierul Nicolae Ciucă neagă cu vehemență că ar exista mercenariromâni din Ucraina pentru a bloca atacurile soldaților ruși.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *