Prima pagină » Actualitate » Ce spune Nelu Tătaru după ce s-a întâlnit cu reprezentanţii OMS: Am văzut efectele devastatoare ale pandemiei
Ce spune Nelu Tătaru după ce s-a întâlnit cu reprezentanţii OMS: Am văzut efectele devastatoare ale pandemiei

Ce spune Nelu Tătaru după ce s-a întâlnit cu reprezentanţii OMS: Am văzut efectele devastatoare ale pandemiei

04 nov. 2021, 09:46,
George Cristian în Actualitate

Fostul ministru al Sănătății a avut o întâlnire cu reprezentanţii OMS cu care a avut discuţii despre pandemia din România. Nelu Tătaru a declarat că a văzut personal care sunt efectele pandemiei şi cât de devastatoare sunt.

Vă aducem aminte faptul că reprezentanţii OMS au avut o şedinţă cu parlamentarii din Comisiile de Sănătate din Camera Deputațilo şi din Senat.

Nelu Tătaru a vorbit despre efectele devastatoare ale pandemiei cu reprezentanţii OMS

Într-o postare publicată pe o reţea de socializare, Nelu Tătaru a comunicat principalele puncte de discuții pe care le-a avut cu reprezentanţii OMS. Fostul ministru a menţionat faptul că a văzut personal ce efecte devastatoare poate avea pandemia de COVID-19

”Vremurile acestea, atât de complicate, cer, mai mult ca oricând, dialog. Crizele pot fi depăşite doar printr-o comunicare constructivă. Astăzi, 3 noiembrie, am participat împreună cu reprezentanţii Comisiilor pentru sănătate din Camera Deputaţilor şi Senat la o întrevedere cu o delegaţie a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), în cadrul căreia au fost discutate recomandările OMS pentru ieşirea din criza provocată de COVID-19. ”Am văzut în timp real și în prima linie, ca medic, efectele devastatoare ale acestei pandemii asupra pacienților”, a scris, miercuri seară, pe Facebook, Nelu Tătaru.

Vaccinul este soluția pentru a ieși din pandemie, susține Nelu Tătaru

Pe de altă parte, fostul ministru al Sănătății a declarat faptul că, ce era valabil în 2020 nu se mai regăseşte în 2021. De altfel, Nelu Tătaru consideră că vaccinul este singura modalitate prin care se poate trece prin această criză sanitară:

”Nevoia imediată a oamenilor este să se acţioneze cu rapiditate şi centrat pe nevoia fiecăruia. Dincolo de orice dezbateri, este foarte important să adaptăm zona medicală la particularităţile societăţii româneşti. Ceea ce era valabil anul trecut nu mai este valabil acum! Cum ieşim din această situaţie limită, astfel încât să nu mai existe atâta suferinţă şi pierderi de vieţi omeneşti? Asta e ceea ce trebuie să ne preocupe acum şi să ne facă să identificăm soluţii urgente, cu aplicare imediată.

Această pandemie este o lecţie care ne va schimba pentru totdeauna percepţia asupra a tot ce înseamnă sănătate publică şi tocmai din acest motiv trebuie să avem grijă să nu ne mai întoarcem în fazele de început, cele în care căutăm „soluţii” cu lumina stinsă”. Acum avem soluţia, iar aceea se numeşte vaccin şi prevenţie”, mai arată Tătaru.

Șefii medicilor din România se vor întâlni cu delegația OMS

Reprezentantii OMS vor avea intâlniri cu șefii medicilor din România. In cadrul conferintei se vor purta discuții în vederea găsirii cauzei pentru care România se află pe primul loc la numărul de decese din lume și pentru a se găsi soluții în vederea depășirii acestei situații. De când țara e confruntă cu valul patru, cifrele sunt într-o continuă creștere atât în ceea ce privește numărul infectărilor cât și al deceselor.

Vă mai aducem aminte faptul că România trece printr-o perioadă dificilă din punct de vedere pandemic. Așadar, în cursul zilei de miercuri au fost semnalate peste 10.000 de cazuri și peste 400 de decese la nivel național.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *