Prima pagină » National » Ce spune ministrul Vasile Dîncu despre exploziile din Transnistria: „Vedem o încercare de a crea un conflict”

Ce spune ministrul Vasile Dîncu despre exploziile din Transnistria: „Vedem o încercare de a crea un conflict”

27 apr. 2022, 12:47, 1 ,
în National

Astăzi, 27 aprilie 2022, a avut o reacţie şi ministrul Vasile Dîncu despre exploziile din Transnistria. Cele două incidente din regiunea transnistreană sunt o încercare de a isca un conflict în această zonă, susţine oficialul.

Ministrul Apăraţii Naţionale, Vasile Dîncu, afirma faptul că după toate analizele, în momentul de față, regiunea nu are posibilitatea să se dezvolte.

Ministrul Vasile Dîncu, despre exploziile din Transnistria: „Această zonă nu are şanse să se dezvolte”

Ministrul Apărării Vasile Dîncu susţine că a văzut în aceste evenimente nefericite o încercare de a crea un conflict în zona Transnistriei. De asemenea, această regiune nu se poate desfăşura sau dezvolta. Mai mult decât atât, Dîncu nu vede ca fiind o problemă, însă preşedintele Republicii Moldova este normal să gestioneze situaţia.

„Observăm în aceste evenimente o provocare, o încercare de a isca un conflict în această zonă, care, după toate analizele noastre, în acest moment, nu are șanse să se dezvolte, să se desfășoare. Sigur că Republica Moldova, guvernul Republicii Moldova, Președinția gestionează această situație, sunt într-o situație de a verifica, de alarmă, de supraveghere a acestei situaţii, dar nu vedem ca fiind o problemă”, a spus ministrul Apărării, Vasile Dîncu.

În altă ordine de idei, ministrul Apărării afirmă că nu există riscul izbucnirii unui război în Republica Moldova.

„Ne afectează numai în măsura în care suntem cutie de rezonanță pentru propaganda Moscovei, atunci ne afectează. Dacă nu devenim cutie de rezonanță, nu are absolut niciun sens, pentru că ei în fiecare zi caută în războiul acesta hibrid, complex, să afecteze, să atenționeze, să atingă opinia publică din statele din zonă care sprijină Ucraina. Deci nu ne afectează și nu consider că există niciun fel de posibilitate de invazie militară în Republica Moldova”, a declarat Dîncu.

Ce spune preşedintele Republicii Moldova despre exploziile din Transnistria

Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova, a făcut declaraţii de presă ieri, 26 aprilie 2022, după ce a convocat Consiliul Suprem de Securitate. Reamintim faptul că două turnuri de comunicaţie radio şi televiziune au fost aruncate în aer. Momentan nu se cunosc motivul şi autorul acestor incidente.

„Am convocat Consiliul Suprem de Securitate pe tema incidentelor din Transnistria. Ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă în regiunea transistreană este o escaladare a tensiunilor. Vă aduc aminte că timp de mai multe săptămâni în regiune au fost mai multe alerte cu bombe în unități de învățământ și instituții medicale. Au urmat exploziile, incidentul de pe aerodromul din Tiraspol și explozia de la nodul de comunicații. Analizele noastre, la acestă oră, arată că există tensiuni între diferite forțe din interiorul regiunii interesate de destabilizarea situației. Acest lucru vulnerabilizează regiunea transistreană și creează riscuri pentru Republica Moldova. Condamnăm orice provocări și tentative de a atrage Republica Moldova în acțiuni ce pot pune în pericol pacea în țară. Chișinăul insistă în continuare asupra soluționării pașnice a conflictului transnistrean”, a menţionat Maia Sandu, imediat după încheierea şedinţei CSS din R. Moldova.

Astfel, ministrul Vasile Dîncu despre exploziile din Transnistria susține că nu sunt considerate o problemă de securitate, însă Maia Sandu trebuie să gestioneze situația cu calm și responsabilitate.

Comentarii
  • Pribeag în UE.

    Politrucul ăsta are habar de problemele militare atât cât și un stareț de schit. Bașca, mai avem și un batalion de generali care depășește efectivele Armatei Roșii, dar majoritatea își consumă pensiile consistente pe țărmuri însorite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`