Prima pagină » Actualitate » Ce spune ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă despre situaţia locurilor libere de la Terapie Intensivă
Ce spune ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă despre situaţia locurilor libere de la Terapie Intensivă

Ce spune ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă despre situaţia locurilor libere de la Terapie Intensivă

22 apr. 2021, 10:32,
George Cristian în Actualitate

În această dimineaţă, noul ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă a dat o scurtă declaraţie presei. Printre altele, aceasta a vorbit și despre situaţia locurilor libere de la Terapie Intensivă (ATI) și a reiterat ideea că problema nu e la locurile destinate pacienților ci la personalul medical.

Cea mai mare problemă la ATI este găsirea personalului medical, susține Ioana Mihăilă

În scurtă declaraţie făcută de ministru, Ioana Mihăilă a explicat că problema principală nu reprezintă numărul de paturi de ATI ci mai degrabă găsirea de personal medical profesionist şi care să fie pregătiţi în mod corespunzător să trateze pacienţii infectaţi cu COVID-19.

„Așa cum a discutat și ministrul anterior, problema nu este legată doar de numărul de paturi, ci și de echipele de medici și asistente medicale pregătite să trateze în mod corespunzător pacienții din secțiile ATI. Astăzi, împreună cu dna director de la Asistență Medicală vom reevalua care este situația în București, pentru că înțeleg că acolo este cea mai mare problemă, și vom vedea dacă putem cumva să redimensionăm și să regândim secțiile de ATI”, a spus Ioana Mihăilă, la sediul MS.

Ioana Mihăilă este noul ministru al Sănătății din partea USR

Ioana Mihăilă a fost propunerea pentru conducerea ministerului Sănătății, propunere avansată de USR-PLUS. După zile întregi în care în Coaliţia de Guvernare formată din PNL-USR-PLUS-UDMR au existat conflicte cauzate de demiterea lui Vlad Voiculescu de către Florin Cîțu, demitere venită ca o consecință a faptului că fostul ministru a luat mai multe decizii controversate, și după ce USR a amenințat chiar că iese de la Guvernare, totul a fost tranșat în cursul zilei de ieri, 21 aprilie 2021.

În cursul serii aceleaiași zi, președintele Klaus Iohannis a numit-o în mod oficial pe funcția de ministru după ce în prealabil, Florin Cîțu a acceptat propunerea cu condiția ca fostul ministru, Vlad Voiculescu, să nu mai facă parte din minister.

Cine este Ioana Mihăilă, noul ministru al Sănătății

Ioana Mihăilă este noul ministru al Sănătății, aceasta fiind anterior candidat la Primăria Oradea unde a pierdut fără drept de apel. Aceasta este medic primar incă din 2004 și activează în cadrul unei clinici private din Oradea. La nivel de studii, Ioana Mihăilă a terminat cursurile Universităţii de Medicină din Cluj. Altfe, într-o altă ordine de idei, Ioana Mihăilă a spus în cadrul unei conferințe de presă care este prioritatea zero al ministerului pe care îl conduce:

„Una dintre priorități: Reforma managementului spitalelor și a serviciilor de sănătate. Competența în funcții de conducere e o necesitate, nu în mod. Vom continua concursurile pentru casele de sănătate. Vom organiza concursuri corecte pentru celelalte funcții. Multe proiecte au început în mandatul lui Vlad Voiculescu, le voi continua fără ezitare. Suntem încă într-o criză sanitară, dar am convingerea că împreună o putem depăși „, a declarat Ioana Mihăilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *