Prima pagină » Local » Ce spune medicul ieșean și europarlamentarul Tudor Ciuhodaru despre adoptarea Rezoluției privind aderarea României în Schengen
Ce spune medicul ieșean și europarlamentarul Tudor Ciuhodaru despre adoptarea Rezoluției privind aderarea României în Schengen

Ce spune medicul ieșean și europarlamentarul Tudor Ciuhodaru despre adoptarea Rezoluției privind aderarea României în Schengen

18 oct. 2022, 15:40,
în Local

Parlamentul European, reunit în sesiune plenară la Strasbourg, a adoptat marţi, 18 octombrie, o rezoluţie nonlegislativă care solicită Consiliului UE adoptarea unei decizii pozitive privind aderarea României şi a Bulgariei la spaţiul Schengen.

„Adoptat! 547 de voturi PENTRU, 49 împotrivă, 43 de abțineri! România are drum deschis spre Schengen! Vreau ca românii să nu mai fie considerați cetățeni europeni de mâna a doua și pentru asta România trebuie să intre în Schengen.

Am îndeplinit demult toate condițiile pentru aderare. Este incorect ca unii să fie mai egali ca alții. Acest lucru trebuie să înceteze.

Vreau drepturi egale pentru români, la fel ca pentru cetățenii olandezi, germani, francezi. Orice amânare nu mai poate fi justificată!

Este momentul deciziei finale ca românii să nu mai fie considerați cetățeni de mâna a doua și România să intre în Schengen. Este incorect ca unii să fie mai egali ca alții. Acest lucru trebuie să înceteze. Am îndeplinit demult condițiile. Vreau drepturi egale pentru români, la fel ca cetățenii olandezi, germani, francezi.

Orice amânare nu mai poate fi justificată!”, a transmis europarlamentarul Tudor Ciuhodaru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *