Prima pagină » Actualitate » Ce spune Marcel Ciolacu despre demisia lui Sorin Cîmpeanu: „A greşit când a demisionat! Trebuia să-şi ducă mandatul până la capăt” – VIDEO

Ce spune Marcel Ciolacu despre demisia lui Sorin Cîmpeanu: „A greşit când a demisionat! Trebuia să-şi ducă mandatul până la capăt” – VIDEO

06 oct. 2022, 14:22, 1 ,
BZI.ro, în Actualitate

Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a discutat astăzi, 6 octombrie 2022, despre demisia prof. univ. dr. Sorin Mihai Cîmpeanu, fostul ministru al Educaţiei.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a transmis că politicianul a greşit în momentul în care a recurs la acest gest.

Marcel Ciolacu, despre demisia lui Sorin Cîmpeanu

Liderul social-democraţilor a menţionat ca Sorin Cîmpeanu nu trebuie să îşi dea demisia din funcţia de ministru al Educaţiei. Marcel Ciolacu a afirmat că nu ştie cu exactitate ce a plagiat, însă asaltul asupra sa a fost făcut după ce a lansat proiectul ”România Educată”. De asemenea, reforma majoră din Educaţie nu a fost bine primită de ceilalţi politicieni.

De asemenea, Ciolacu menţionează că fostul ministru trebuia să-şi ducă mandatul până la capăt şi să-şi asume că va deranja.

”Domnul Cîmpeanu a greșit când a demisionat. Trebuia să-și ducă mandatul până la capăt, să stea să își finalizeze proiectul. Nu am înțeles exact ce a plagiat, ce nu a plagiat. Când îți asumi proiecte mari, întotdeauna deranjezi (…) A fost un asediu împotriva ministrului Sorin Cîmpeanu pentru că și-a asumat un mare proiect. Cert este că educația din România nu mai poate continua așa, nu avem nicio universitate în top 500, nu avem multe și când îți asumi un proiect așa de mare, atunci îl duci până la capăt. A fost o greșeală demisia lui”, a spus Marcel Ciolacu.

Sorin Mihai Cîmpeanu și-a dat demisia din funcția de ministru al Educației

Vă aducem aminte că în urmă cu doar o săptămână Sorin Mihai Cîmpeanu a fost acuzat de plagiat de jurnalistul Emilia Șercan și la scurt timp după a decis să își depună mandatul. Ulterior, a trimis un mesaj prin care își argumenta decizia.

„Am decis, din proprie inițiativă, să demisionez din funcția de ministru al educației. A fost o șansă și o onoare pentru mine sa încep reformarea din temelii a sistemului national de învățământ. Am preluat mandatul de ministru nu pentru că nu aveam ce face sau pentru a-mi trece ministeriatul in CV. Aveam și una și alta. Am venit într-un moment extrem de dificil cu dorința de a schimba lucrurile în bine. Mi-am început mandatul într-o criză sanitară fără precedent și am luptat pentru ca în toată acea perioadă elevii să meargă la școală cu prezență fizică. Am militat în mod constant și am asigurat cadrul legal pentru ca finanțarea educației să crească. În mandatul de ministru al educației am reușit schimbări care au pus bazele reformei “România Educată”, a transmis fostul ministru al Educației.

Prof. univ. dr. Sorin Mihai Cîmpeanu a transmis că va susține în continuare proiectul ”România Educată” pentru că statul român are nevoie de o educație de calitate.

„Sunt omul care construiește și nu sunt omul care dărâmă! Cu toții avem obligația să contribuim și să susținem reforma în educație! Cred în România Educată și voi susține Legile “România Educată” din calitatea mea de profesor, de rector și de senator. Proiectele legilor “România Educata” reprezintă cea mai buna șansa pentru o educație așa cum cred ca ne dorim cu toții. Altfel, în lipsa unui acces echitabil la o educație de calitate, vor fi și mai mulți oamenii care nu percep conținuturi și nu înțeleg adevăratul sens al cuvintelor. Le mulțumesc tuturor celor care, cu onestitate, au ales sa susțină educația!”, a transmis Sorin Cîmpeanu joi seară într-un comunicat.

Astfel, Marcel Ciolacu susține că demisia lui Sorin Cîmpeanu a fost o greșeală și era de așteptat un atac la adresa sa mai devreme sau mai târziu.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *