Prima pagină » Actualitate » Ce spune managerul Spitalului de Infecțioase Ploiești despre incendiul din unitatea medicală – FOTO, VIDEO

Ce spune managerul Spitalului de Infecțioase Ploiești despre incendiul din unitatea medicală – FOTO, VIDEO

11 nov. 2021, 07:22,
în Actualitate

În această dimineață un incendiu puternic a izbucnit la Spitalul de Infecțioase Ploiești. Autorităţile au activat îndată planul roşu de intervenţie și au intervenit de urgență. Managerul unităţii medicale explica faptul că locul în care a izbucnit incendiul era nou. Instalaţia electrică era nouă şi verificată.

Pompierii au explicat faptul că s-a intervenit la fața locului cu zeci de echipaje de prim ajutor și autospeciale de stingere cu apă și spumă.

Managerul Spitalului de Infecțioase Ploiești a vorbit despre incendiul izbucnit în unitatea medicală

Conform declaraţiilor făcute de managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Ploiești, secţia în care a izbucnit incendiul este una nouă şi a fost recent renovată. Așadar, instalaţia electrică era verificată şi nouă. Același lucru se poate spune și despre rampele de oxigen care au fost montate fix înainte de valul 3. Personalul este instruit și a intervenit prompt pentru aplanarea situației:

„Secţia era nouă, este o secţie renovată de pediatrie cu instalație nouă şi verificată, iar rampele de oxigen sunt montate anul trecut înainte de valul 3. Personalul instruit, ca dovadă s-a intervenit imediat. Într-o fracţiune de secundă, Dumnezeu ştie, s-a mișcat patul, s-a frecat de ceva şi o scânteie de oxigen. Erau şi detectoare de oxigen. Probabil bolnavul şi-a scos masca. Asistenta care a suferit arsuri va fi transferată la Spitalul Floreasca în Bucureşti”, a spus managerul Spitalului de Boli infecțioase din Ploieşti.

Ce spun pompierii despre intervenția de la Spitalul de Boli Infecțioase Ploiești

Pompierii au intervenit de urgență pentru lichidarea incendiului care s-a manifestat pe o suprafață de 20 mp. Aceștia explică faptul că incendiul nu s-a manifestat prin flacără dar cu degajare de fum. Așadar, conform lor, apelul s-a dat la ora 4.36 dimineață în momentul în care s-a pus în aplicare și planul roșu de intervenție. Din unitatea medicală au fost evacuați 20 e pacienți și s-a intervenit cu 6 autospeciale de stingere apă cu spumă, cu 20 de ambulanțe SMURD și SAJ dar și cu 57 de pompieri militari:

„Pompierii militari acționează pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la spitalul suport COVID Movila Vulpii din Ploiești. Se manifestă la parter pe o suprafață de 20 mp, fără flacără cu degajare de fum.

Din primele informații 2 pacienți sunt decedați. La ora 04.36 a fost pus în aplicare Planul Roșu Județean. 20 de pacienți au fost evacuați. La faţa locului au fost mobilizate 6 autospeciale de lucru cu apă și spumă, 1 descarcerare și 20 ambulanțe SMURD și SAJ cu 57 de pompieri militari”, spune ISU Prahova.

În replică, Raed Arafat a vorbit despre faptul că pompierii au ajuns la fața locului la 10 minute de la apelul la numărul 112 și că incendiul a fost lichidat în doar 3 minute. În aceste momente s-a deschis și un dosar penal pentru a se stabili cu exactitate ce s-a întâmplat. Altfel spus, în incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase a fost rănită și o infirmieră care s-a luptat pentru a le pune masca de oxigen celor doi pacienți care au murit:

Era o infermieră în salon când a izbucnit incendiul. Are arsuri de 40% urmează să fie mutată la spitalul Floreasca. Avem două decese în salonul respectiv. Echipele de intervenție au ajuns în 10 minute și în 3 minute au lichidat incendiul. Colegii sunt aici şi urmează să investigheze. a explicat Raed Arafat.

Este al 13-lea spital, în doar un singur an, în care izbucnește un incendiu. Vorbim despre incendiile de la Spitalul din Piatra Neamțincendiul de la Spitalul din Constanța, tragedia de la Matei Balș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *