Prima pagină » Actualitate » Ce spune jurnalistul Iosefina Pascal, despre cazul Caracal: „Și-au bătut pur şi simplu joc de Alexandra Măceșanu, de la operator 112 până la poliţişti” – VIDEO
Ce spune jurnalistul Iosefina Pascal, despre cazul Caracal: „Și-au bătut pur şi simplu joc de Alexandra Măceșanu, de la operator 112 până la poliţişti” - VIDEO

Ce spune jurnalistul Iosefina Pascal, despre cazul Caracal: „Și-au bătut pur şi simplu joc de Alexandra Măceșanu, de la operator 112 până la poliţişti” – VIDEO

08 sept. 2022, 16:28,
în Actualitate

Jurnalistul Iosefina Pascal a discutat astăzi, 8 septembrie 2022, într-o nouă ediție BZI LIVE despre cunoscutul caz Caracal, care a îngrozit o întreagă Românie. Incisiva invitată a transmis faptul că Alexandra Măceșanu putea fi salvată, însă operatoarea 112 și polițiștii și-au bătut joc de ea.

„Să ştiţi că şi eu ca mulţi alţii, poate din dorinţa umană, să fie adevărat ca fetele să fie în viaţă. Umanul din tine îşi doreşte să fie totul o minciună. Lipsa elementelor în spaţiul public pentru că au apărut frânturi de informaţii. Presa a devenit portavocea lui Dincă. Prima inducere în eroare e că nu a ieşit un anchetator să vorbească. Nu vorbim despre punerea în pericol a anchetei că e în faza de judecată. Cum să arzi un om într-un butoi”, a transmis jurnalistul Iosefina Pascal, la BZI LIVE.

Iosefina Pascal, despre cazul Caracal

Jurnalistul Iosefina Pascal s-a arătăt de-a dreptul contrariată de întregul dosar Caracal, în care ar urma Gheorghe Dincă să-și afle mâine, 9 septembrie 2022, sentința finală pentru sumedenia de infracțiuni săvârșite. Invitata a transmis că statul român nu a dorit să rezolve problema, ci doar să fie dusă în derizoriu.

Cazul Caracal a arătat incompetența STS-ului și a întregului sistem care nu a fost în stare să o salveze pe fata care s-a luptat la propriu pentru viața ei.

„Pe lângă lucrurile pe care le ştim. Butoiul lui Dincă este un dispozitiv de ardere, de 1 m şi ceva, cu portiţă. Nu este un butoi normal, dar de ce le-a convenit? Pentru că ascundea incompetenţa lor, care din păcate s-a terminat cu Dincă. Că le-a omorât pe cele două fete. Dincă era un abuzator, un prădător. Copiii lui au fost implicați în afaceri necurate. Aici este ca în cazul Elodia. Din dorinţa presei de a face bani, tema traficului de persoane este gravă în România și astfel ascunsă. Problema este că a fost dusă în derizoriu problema. Acum îl vedem pe Dincă care ştie că va primi 20-30 de ani şi acum le creează false aşteptări şi părinţilor. Părinţii îşi doresc să fie în viaţa copilele. Este grav cum Alexandra a sunat la 112 și nu a fost salvată. Printr-un singur apel al acelei fete s-a devualat un întreg sistem putred al României.

Modul în care au tratat situaţia a fost grav. STS-ul nu a reuşit să localizeze fata. Momentul în care trebuiau să intervină poliţiştii. Ideea că a fost violată arată că ea nu era docilă, ea nu şi-a dorit să fie acolo cu Dincă. O fată care urmează să fie traficată este docilă, acceptă. Presupunând că ele au ajuns în Turcia, Italia şi etc, am investigat tot ce înseamnă trafic de persoane şi într-adevăr găseşti, dar au un alt profil. Aceste fete nu aveau cum să fie luate şi traficate pentru că nu-şi doreau să fie acolo. Semnele de violenţă pe care le avea Dincă pe corp, cum au fost legate, apelul Alexandrei arată multe. Și-au bătut pur și simplu joc de la operatoarea 112 și până la polițiști. Ăsta nu este un om care a mai omorât. După ce se finalizează procesul, să aflăm opinia publică şi dispozitivul de ardere cum a funcţionat”, a mai adăugat Iosefina Pascal.

Jurnalistul susține că întreaga comunitate l-a apărat pe Gheorghe Dincă

Iosefina Pascal a ținut să menționeze că din cauza acestor cazuri nerezolvate, se insuflă curaj infractorilor. De asemenea, statul român nu a pedepsit fiecare parte implicată în acest caz care a condus la moartea fetelor. De asemenea, jurnalistul este de părere că fetele nu au fost traficate pentru că acestea nu erau docile și nu au dorit să fie în acel loc.

Mai mult decât atât, Iosefina Pascal afirmă cu vehemență că întreaga comunitate l-a apărat pe Gheorghe Dincă, fiind imposibil ca nimeni să nu vadă sau să audă nimic.

„Dispozitivul era folosit pentru arderea plasticului şi vinderea metalului ce rămânea. Dacă dispozitivul avea capacitatea de ardere a metarialelor complexe vs. arderea cărnii unui om, arde mai repede carnea. Nu era un butoi oarecare cum am crezut şi eu. Dincă va merge la puşcărie şi este corect, pe viaţă. Problema este că nu merg şi poliţiştii, operatoarea STS. Fata aia era în viaţă când a sunat şi până au intrat aia, Dincă a avut timp să o omoare, tranşeze şi să o ardă. Vă daţi seama ce-a putut face în timpul ăsta. Statul degeaba ar fi trebuit anchetat şi făcut dosar penal. Trebuia făcut şi unul pentru poliţişti, că nu a fost abuz în serviciu, ci pentru ucidere din culpă. Pentru că din cauza lor faţă aia a murit. Insuflam curaj infractorilor cu aceste acţiuni. Le dăm curaj miliţienilor. Cel mai grav lucru este că în continuare eu am convingerea că există o coalizare în zona Caracal că este imposibil că niciun vecin să nu audă sau să vadă ceva.

S-a vorbit doar de mirosul de cadavru, dar acolo au avut loc bătaie, a fost violată. A fost văzut că a fost scandal în maşină, în curte. Nu a văzut nimeni nimic? Nu ştia nimeni ce făcea asta? Ei nu au vrut să vorbească, asta e ideea. Criminali în serie au fost acoperiţi pentru că făceau parte din comunitatea lor. Este greşit, nu aşa trebuie să fi solidar cu oamenii. Tu trebuie să condamni orice atitudini şi practici. Cazul Caracal este un caz simplu care a fost complicat cu bună ştiinţă de presă şi folosit electoral de băieţi. A creat o perdea de fum şi a denaturat o problemă reală, traficul de persoane. Problemele se acutizează. 800 de criminali în libertate care nu sunt identificaţi, la ora actuală. În Iaşi sunt 100 şi ceva, în Bucureşti nu mai zic”, a conchis Iosefina Pascal.

Astfel, Iosefina Pascal susține că Dincă va primi între 20 și 30 de ani de închisoare cu executare, în dosarul Caracal. Mâine, 8 septembrie 2022, judecătorii vor pronunța sentința finală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *