Prima pagină » Actualitate » Ce spune jurnalistul Iosefina Pascal despre alianţa PSD-PNL: „Ei vor merge în 2024 la alegeri în comun” – VIDEO EXCLUSIV
Ce spune jurnalistul Iosefina Pascal despre alianţa PSD-PNL: „Ei vor merge în 2024 la alegeri în comun” - VIDEO EXCLUSIV

Ce spune jurnalistul Iosefina Pascal despre alianţa PSD-PNL: „Ei vor merge în 2024 la alegeri în comun” – VIDEO EXCLUSIV

11 aug. 2022, 16:26, 1 ,
în Actualitate

Astăzi, 11 august 2022, jurnalistul Iosefina Pascal a discutat la BZI LIVE despre coaliţia de guvernare a României. Mai mult decât atât, incisivul invitat a afirmat că această alianţă a partidelor nu se va sparge.

În aceeaşi ordine de idei, Iosefina Pascal afirma că PSD şi PNL vor mergem împreună la alegerile din anul 2024.

Iosefina Pascal despre alianţa PSD – PNL: „Nu mai au şansa singuri”

În talk show-ul săptămânal, jurnalistul Iosefina Pascal a atins un nou subiect de mare interes pentru români, cel al alegerilor din anul 2024. Invitata a menţionat că social democraţii nu mai au şansă fără liberali în ceea ce priveşte momentul votului.

„Alianţa nu se sparge, vor merge în 2024 la alegeri la comun. Nu mai au şansă singuri. Primarii care mai făceau ceva nu mai pot merge prin teritoriu pentru că sunt certaţi de cetăţeni. Vor fi schimbaţi anumiţi indivizi din Guvern cu alţii care sunt la fel.  Ciolacu face un şantaj că vrea să fie premier, dar coaliţia nu se va rupe. Este o vrăjeală. Asta cu reglementarea pieţei trebuia să iasă când s-a liberalizat. Interesul să le meargă românilor bine nu e, dar nici să moară. Statul a încasat sume uriaşe din facturi, dar companiilor le trebuie suprataxat profitul. Băieţii deştepţi din energie trebuie să plătească. La noi mentalitatea este greşită. Când ai un infractor în fruntea statului, normal că şi cetăţeanul dă șpagă, fură şi dă în cap. Trebuie schimbată mentalitatea prin voinţă şi educaţie, dorinţa. Românii sunt dezamăgiţi şi au două variante, pleacă său nu-i interesează. E plin de propagandă, cei cu educaţie au crezut cel mai mult”, a transmis Iosefina Pascal, în exclusivitate pentru BZI LIVE.

Rotativa premierul ar putea avea loc în anul 2023

Vă aducem aminte că în momentul în care s-a format coaliția de guvernare dintre PSD – PNL – UDMR s-a stabilit o condiție, cea a rotativei premierului în naul 2023. În acest context, președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a discutat că anul viitor el va fi următorul premier al României. În caz contrar, românii vor ieși la vot pentru alegeri anticipate.

„Dacă colegii mei vor considera că eu sunt cea mai potrivită persoană să-i reprezint ca și prim-ministru, eu am să fiu”, spune Marcel Ciolacu. El adaugă că, „dacă nu se face rotativă, altă variantă decât alegeri anticipate nu există”.

„În primul rând, e o onoare să fii prim-ministru, nu e pe dorințe, nu e pe dorite. Dorința mea ține de votul colegilor mei. Dacă colegii mei vor considera că eu sunt cea mai potrivită persoană să-i reprezint ca și prim-ministru, eu am să fiu”, spune Marcel Ciolacu.

„Protocolul este clar și am anunțat că dacă nu se face această rotativă altă variantă decât alegeri anticipate nu există”, conchide liderul PSD.

De asemenea, în momentul actual, în Guvernul Ciucă există o tensiune mai ales după ce mai mulți miniștri vor fi remaniați. Decizia vine în contextul în care membri ai Cabinetului au fost implicați în scandaluri sau nu și-au îndeplinit atribuțiile.

Astfel, relația dintre PNL și PSD nu se va rupe nici în anul 2024 susține jurnalistul Iosefina Pascal.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *