Prima pagină » Actualitate » Ce spune jurnalistul H.D. Hartamnn despre aderarea Finlandei la NATO: „Este un test” – VIDEO EXCLUSIV
Ce spune jurnalistul H.D. Hartamnn despre aderarea Finlandei la NATO: „Este un test” - VIDEO EXCLUSIV

Ce spune jurnalistul H.D. Hartamnn despre aderarea Finlandei la NATO: „Este un test” – VIDEO EXCLUSIV

13 mai 2022, 16:43,
în Actualitate

Jurnalistul H.D. Hartmann a transmis vineri, 13 mai 2022, în Studioul BZI LIVE faptul că aderarea Finlandei la Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) este doar un test care are la baza aflarea limitelor Rusiei.

„Este un test să se vadă până unde merge Rusia pe Baltică. NATO în acest moment bagă Finlanda la înaintare din cauza celor două ţevi: Nord Stream 1 și Nord Stream 2. NATO prin SUA şi UK, vor ca prin intrarea Finlandei în alianță să vadă dacă Germania nu are o înţelegere cu Rusia să ia gaz prin cele două ţevi. De asemenea, este o mişcare de asigurare că Germania nu va avea o înţelegere secretă cu statul rus. De ce Suedia nu a făcut în acelaşi timp? Atunci nu avea acelaşi efect asupra Germaniei. Românul va avea apă caldă, dar neamţul nu va mai avea. Mişcarea cu Finlanda nu este împotriva Rusiei, ci doar pentru a asigura că Baltica va rămâne blocată pe tema gazului. Asta e făcută de Marea Britanie şi SUA. Asta e lupta pentru pace? Va urma o criză economică care va terasa Europa. Moscova nu vrea nimic din Europa. Ruşii vor cumpăra din lumea arabă produsele de lux atunci. Rusia nu are nevoie să importe nimic şi nici peste 5 ani, are grâne, petrol, gaz, lemn. Germania nu are nimic. Cine gândeşte că va face tranziţia de la petrolul rusesc la cel american care va dura puţin se înşală. Va dura ani de zile. Economia Europei nu va rezista la mila soarelui şi a vântului. Tranziţia spre tehnologii alternative nu este posibilă rapid. Rusia pe asta mizează. Nu sunt pro-rus. Vă spun realitatea. Ucraina fără infrastructură nu rezistă. Va fi obligată să negocieze. Oricât de frumoasă este ideea de luptă a unui stat, fără sistem de transport feroviar nu există economie ucraineană”, a menţionat profilerul H.D. Hartmann.

Finlanda va adera la NATO

Președintele Sauli Niinisto și premierul Sanna Marin au dat ieri, 12 mai 2022, undă verde pentru aderarea Finlandei la NATO, o schimbare majoră în politica de securitate, în contextul invaziei ruse în Ucraina. Cererea Finladei va fi probabil urmată de cea a Suediei, alăturarea celor două țări la alianța nord-atlantică urmând să se facă în ciuda avertismentelor repetate ale Rusiei.

reşedinţele finlandez Sauli Niinisto și premierul Sanna Marin au arătat într-o declarație comună că Finlanda „trebuie să aplice pentru aderarea la NATO fără întârziere” și și-au exprimat speranța că pașii politici necesari la nivel național vor fi făcuți în următoarele zile.

„În această primăvară a avut loc o dezbatere importantă despre posibiliatea aderării Finlandei la NATO. A fost nevoie de timp pentru ca parlamentul și întreaga societate să-și stabilească pozițiile în această chestiune. A fost nevoie de timp pentru contacte internaționale cu NATO și statele sale membre, precum și cu Suedia. Am vrut să alocăm spațiul mecesar acestei dezbateri. Acum, când momentul pentru luarea deciziei se apropie, ne declarăm viziunile identice, pentru informarea grupurilor parlamentare și a partidelor. Statutul de membru NATO va întări securitatea Finlandei. Ca membru NATO, Finlanda va întări întreaga alianță defensivă. Finlanda trebuie să aplice pentru aderarea la NATO fără întârziere. Sperăm că pașii naționali necesari pentru această decizie vor fi făcuți rapid, în zilele următoare”, se arată în declarația comună transmisă de președintele Sauli Niinisto și premierul Sanna Marin.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *