Prima pagină » Actualitate » Ce spune George Simion, preşedintele AUR, despre violențele din SUA
Ce spune George Simion, preşedintele AUR, despre violențele din SUA

Ce spune George Simion, preşedintele AUR, despre violențele din SUA

07 ian. 2021, 13:33,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

Preşedintele Partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) George Simion a discutat despre violenţele din candrul Congresului american. Oficialul român a condamnat violenţele, însă nu a declarat dacă fostul preşedinte al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, are o vinovăţie pentru asta sau nu.

„E regretabil ce s-a întâmplat aseară, violenţa este ultimul refugiu al incompetenţei. Mă îngrijorează că se întâmplă aşa ceva într-o democraţie consolidată precum cea din SUA. Cred că trebuie să muncim serios cu toţii, în toată lumea liberă, pentru ca îndoielile privind corectitudinea scrutinelor electorale să nu mai existe”, afirmă Simion, citat de Libertatea.

În ceea ce priveşte o eventuală responsabilitate a lui Donald Trump, liderul AUR nu a oferit un răspuns concret.

„Mă interesează mult mai mult ce se întâmpla în aceste zile cu redeschiderea şcolilor, cenzura şi luptă pentru TVR, pădurile României etc.”, a adăugat acesta.

De asemenea, George Simion nu dorit să intervină în discuţia cu privire la o eventual o fraudă electorală la alegerile din SUA, reclamată de susţinătorii lui Trump.

„Nu deţin informaţii de la nivelul fiecărui stat din America unde s-ar fi întâmplat presupusele fraude, aşa că nu mă pot pronunţa, sunt oameni din SUA abilitaţi cu acest lucru. Problema noastră este că ne dăm cu părerea despre tot, fără să avem expertiză pe probleme”, a conchis liderul AUR.

Stare de urgență din Washington DC a fost prelungită pentru încă 15 zile

În primă instanță starea de urgenţă din Washington DC a fost decretată doar pentru 24 de ore, mai apoi Guvernatorul a decis să se prelungească cu 15 zile. Primarul din DC, Muriel Bowser, a ordonat o stare de urgentă de la ora 18:00 pentru district, care va dura până la ora 06:00 joi, 7 ianuarie 2021.

Miercuri seară, 6 ianuarie 2021, Bowser a prelungit ordinul public de urgență, declarat mai devreme, astăzi pentru un total de 15 zile până la ziua numirii oficiale în funcţia de președinte al Statelor Unite ale Americii pe Joe Biden.

Mai mult decât atât, metroul își va încheia serviciul feroviar la ora 20.00 și serviciul de autobuz la ora 21.00. Autoritatea de tranzit din zona metroului Washington a menționat „siguranța publică” drept motiv pentru care au încheiat serviciul miercuri devreme. În baza stării de urgenţă, vor putea fi utilizate resurse suplimentare pentru a-i proteja pe locuitori, inclusiv pentru instituirea stării de asediu şi extinderea serviciilor de urgenţă.

”Numeroase persoane au venit în Districtul Columbia înarmate şi cu scopul de a se implica în violenţe şi în acte de distrugere şi s-au şi implicat în astfel de acţiuni. Au folosită substanțe chimice iritante, cărămizi, sticle şi arme”, a declarat primarul Muriel Bowser.

Patru oameni au murit după ocuparea Capitoliului în timpul protestelor din SUA

Conform bbc.com, în urma protestelor desfășurate în Washington DC și-au pierdut viaţa patru persoane.Primarul DC Bowser și șeful poliției Robert Contee tocmai au ținut un preser despre protestul din Capitol Hill. Poliția din Washington DC spune că patru persoane au murit în timpul asaltului clădirii Capitol.

Aceștia au spus despre alte trei decese de astăzi la sediul Capitolului, unul era o femeie adultă și doi erau bărbați adulți. Toate cele trei au implicat urgențe medicale nespecificate, separate. Cel puțin 14 membri ai departamentului de poliție Metro au fost răniți. Doi au fost internați la spital, unul cu răni grave după ce a fost târât în ​​mulțime, iar celălalt a fost lovit de un proiectil în față. Până în prezent, peste 52 de persoane au fost arestate – 47 dintre ele pentru încălcări ale legii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`