Medicul Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne a menţionat astăzi, 19 august 2021, într-o vizită la Iaşi faptul că spitalul mobil Covid-19 de la Leţcani încă nu a fost preluat, dar urmează în viitorul apropiat.
„Încă nu a fost preluat. Este în curs de preluare. E un pas normal pentru că ce va face Protecţia Civilă, IGSU, este partea logistică. Bineînţeles, se va lucra cu partea medicală din spital. Aşa se întâmplă şi în alte părţi unde avem unităţi mobile, cum sunt unităţile mobile de terapie intensivă. Este una şi la Iaşi, la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, care aparţine structurilor civile din cadrul IGSU dar partea medicală este asigurată de o entitate medicală în colaborare cu structurile Ministerului Sănătăţii”, a transmis dr. Raed Arafat.
Raed Arafat, despre aparatura din spitalul mobil de la Leţcani
Secretarul de stat în cadrul MAI a mai adăugat faptul că aparatura din spitalul mobil va fi întreţinută.
„Aparatura va fi întreţinută, va fi făcută problema. Nu se pune problema. Întotdeauna există soluţii pentru aparatură. Ce e în garanţie se repară în garanţie, ce e înafara garanţiei se repară pe contracte de mentenanţă”, a mai adăugat dr. Raed Arafat, şeful DSU.
Raed Arafat, șeful DSU este prezent la Iași la un important eveniment
Astăzi, secretarul de stat din MAI și șeful DSU s-a aflat la Iași unde a participat la lansarea unui proiect în colaborare cu Republica Moldova. Evenimentul are loc în Iași iar la acesta participă mai mulţi reprezentanţi din Guvernul României dar și din Republica Moldova.
„19 august a.c., începând cu ora 10.00, va avea loc Conferința de deschidere a proiectului „The CBC Romania-Moldova a safer area by improving the Mobile Emergency Service for Resuscitation and Extrication (SMURD)
operating infrastructure, by increasing the level of training and maintaining the capacity of professional personnel to intervene în emergency situations – SMURD- 2”, finanțat prin intermediul Programului Operațional Comun România – Republica Moldova 2014 – 2020.Proiectul este implementat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență în calitate de lider, împreună cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași, Inspectoratul General de Aviație al MAI, Ministerul Sănătății din România, precum și cu următoarele instituții din Republica Moldova:
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și Institutul de Medicină Urgentă. În cadrul acestui eveniment, beneficiarii proiectului vor prezenta o scurtă descriere a obiectivelor, activitățile ce urmează să fie desfășurate, dar și progresul obținut până în prezent” se arată în comunicarea oficială.