Diana Șoșoacă, președintele S.O.S. România, a discutat la BZI LIVE despre pensiile speciale și pragul valoric pentru abuzul în serviciu. Senatorul de Iași a menționat că politicienii care conduc această țară au încasată extrem de mulți bani ca mită.
Diana Șoșoacă nu este acord cu aceste pensii de serviciu și acuză conducătorii că au transformat România într-un stat experiment.
Diana Șoșoacă, despre pensiile speciale din România
Diana Șoșoacă afirmă faptul că politicienii din România au încasat mită pentru că „până la un anumit punct este legală”. De asemenea, președintele S.O.S. România acuză conducătorii că implementează proiecte de la UE, fără a modifica nimic.
Astfel, România ia de bun tot ce vin din afară, indiferent dacă afectează sau nu poporul. Cetățenii acestui stat sunt obligați să îndure și să fie tratați ca pe niște cobai într-un experiment.
„Politicienii trăiesc într-o ţară în care mita este legală până la un anumit punct. Vă daţi seama câtă mită au băgat în ei? Nu va trece de CCR. Erau multe lucruri acolo care eu am atras atenţia asupra neregurilor. Eu nu voi vota aşa ceva. Tot schimbi codurile, îl complica fără să întrebe, fără să fie o confruntare cu avocaţii şi etc. Trebuie să chemi şi să-i laşi să se înscrie la cuvânt, chiar de durează. Asta înseamnă să faci o lege calumea. Trebuie văzut ce aport poate aduce fiecare. La noi este pe comandă politică. Mă întrebat la un moment dat oare cine face aceste legi pentru că este un limbaj care nu pare o gândire românească. Este una dincolo de tot ce înseamnă românism şi am aflat că aceste legi vin de la UE direct. Sunt scrise, traduse şi pe urmă băgate în parlament. Expresiile sunt ciudate pentru că nu sunt emanate de la noi. Mă gândeam, ce echipa extraordinară de jurişti să scrie 500 de pagini de lege. Dar eu nu i-am cunoscut. În general de juridic, şefii rămân. Am colaborat în pandemie, în 2020, sunăm şi le făceam notificări. De unde Dumnezeu vă vin proiectele. Este făcut un singur proiect făcut pentru toate ţările şi ele vor implementa după cum vor. Singura ţară care adopta proiectul aşa cum vine este România. Alte ţări nu le adoptă, ori le schimba total. Pun mai presus interesul lor. România este un stat experiment, politicienii noştri accepta că noi să fim un experiment. Asta este ceea ce am observat eu. Este dureros, dar asta este adevărul.
Sunt pensii de serviciu, nu speciale. Problema este procentul care se aplică la calcularea pensii. Dacă ai avut contributivitate. În 15 decembrie 2022 e ultima decizie a CCR cu privire la pensii şi ne-a dat în cap de ne-a nenorocit. Ce este peste 4000 lei nu mai poţi reduce pensia nici prin taxare, impozitare şi etc. USR a spus că vor tăia pensiile speciale este o chestie politică. Nu se poate face asta. CCR şi-a apărut bine pensiile de magistraţi. Ei au salarii mari, răspunderea este mare. Dar actul de justiţie ar trebui să fie impecabil. Îţi dau 200 de milioane pe lună salariu şi pensii tot la fel şi tu ai un act de justiţie de care nu este nimeni mulţumit. Ce facem noi aici, vindem România? O dăm aşa pentru nişte acte”, a menționat Diana Șoșoacă, la BZI LIVE.
Băi nemernicilor…ce tot promovați scursura asta rusească,agenta pe față a Kremlinului… Purceaua urlătoare și restul gunoaielor care fac propaganda mincinoasă a Moscovei sunt promovate agresiv de voi,gazeta șantajistă a buhaiului… Luați acum șpagă și de la jegurile astea?