Prima pagină » National » Ce spune Alexandru Rafila despre noile infectări de COVID-19 în România: „Este o tulpină nouă”
Ce spune Alexandru Rafila despre noile infectări de COVID-19 în România: „Este o tulpină nouă”

Ce spune Alexandru Rafila despre noile infectări de COVID-19 în România: „Este o tulpină nouă”

31 iul. 2024, 22:21, 1 ,
în National

3.446 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 și 9 decese cauzate de boală s-au înregistrat în ultima săptămână în România, în creștere cu 71% comparativ cu săptămâna precedentă, arată datele Institutului Național de Sănătate Publică.

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a declarat miercuri seară că este o creștere spectaculoasă.

„Probabil că vor mai crește (n.red cazurile COVID) în următoarele două, trei săptămâni, până când se epuizează populația receptivă.Forma de COVID, care în momentul de față reprezintă o infecție oarecum banală la majoritatea persoanelor, a avut o creștere spectaculoasă. În urmă cu o săptămână am avut circa 2.000 de cazuri, acum avem circa 3.400. Probabil că vor mai crește în următoarele două, trei săptămâni, până când se epuizează populația receptivă. Nu sunt probleme în ceea ce privește paturile. Sunt internați în spitale în jur de 400 de pacienți din care 21 sau 22 sunt la ATI. Sunt afectați deopotrivă persoanele vaccinate și nevaccinate”, a spus Rafila.

Întrebat dacă sunt afectați și vaccinații și nevaccinații în sensul de internați în spital, Rafila a răspuns afirmativ.

„Este o tulpină nouă. Această emergență a unor tulpini noi în ceea ce privește virusul SARS-CoV-2 este extrem de rapidă, iar protecția pe care a oferit-o la un moment dat vaccinul nu mai este o protecție certă”, a conchis Rafila.

Epidemia de rujeolă continuă să facă ravagii

490 de cazuri noi au fost înregistrate în ultima săptămână, potrivit Institutul Naţional de Sănătate Publică. Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a tras un semnal de alarmă, spunând că acoperirea vaccinală a scăzut foarte mult în România.

„Sunt populații de copii care nu au fost vaccinați. Acoperirea vaccinală a scăzut foarte mult în România și au județe care au fost afectate. Județul Mureș, județul Brașov, județul Arad. Din păcate avem aproape de 20 de decese în aceste luni. O boală perfect prevenibilă”, a spus Rafila, miercuri seară, la Antena3 CNN.

Comentarii
  • Cresterea cazurilor de covid, in tren e directiva ue pt interdictie persoane cu „semne” de boala, miroase a prognoza acuta de pandemie infectii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
07 septembrie 2024
07 septembrie 2024