Prima pagină » National » Ce spune Alexandru Rafila despre incidentul de la Guvern, unde Cristian Vasilcoiu a fost preluat de o ambulanță – VIDEO

Ce spune Alexandru Rafila despre incidentul de la Guvern, unde Cristian Vasilcoiu a fost preluat de o ambulanță – VIDEO

04 aug. 2022, 15:48,
în National

Ministrul Sănătății, dr. Alexandru Rafila a vorbit despre incidentul de ieri, 3 august 2022, de la Guvern. Fostul reprezentant al României a relatat cu detalii episodul în care secretarului de stat în Ministerul Muncii, Cristian Vasilcoiu, i s-a făcut rău în timpul ședinței de Executiv.

Rafila a afirmat că oficialul a beneficiat „în termen de 10 minute de asistență medicală, așa cum poate să beneficieze orice cetățean”.

Alexandru Rafila, despre incidentul de la Guvern. Cristian Vasilcoiu, preluat de o ambulanță după ce i s-a făcut rău

Medicul Alexandru Rafila a transmis că secretarul de stat Cristian Vasilcoiu a acuzat o stare generală de rău. Ministrul Sănătății a sunat la numărul unic de urgență 112 și a solicitat un echipaj medical pentru a-i acorda asistență medicală de specialitate.

„Am chemat imediat ambulanța. Nu era vorba de acordarea primului ajutor într-o situație de urgență, în care el ar fi avut nevoie de vreo manevră de resuscitare. A fost o chestiune simplă, doar că eu am fost mai rapid decât ceilalți colegi din guvern și am reușit să fac în așa fel încât el să beneficieze în termen de 10 minute de asistență medicală, așa cum poate să beneficieze orice cetățean dacă este o chestiune de urgență. Ulterior, o ambulanță l-a dus la o unitate de primiri urgențe”, a spus Alexandru Rafila.

La interpelarea unui jurnalist cu privire la timpul de reacție în care a Cristian Vasilcoiu a fost preluat de ambulanță, ministrul a precizat că nu a fost prezent și că „poate au fost 10-15-20 de minute”.

„Fiecare cetățean din România, într-o situație de urgență, primește un ajutor medical de urgență din partea serviciului de ambulanță”, a fost răspunsul lui Rafila, dacă fiecare pacient primește sprijin medical în 10 minute.

Cristian Vasilcoiu, infectat cu noul coronavirus

Secretarul de stat la Ministerul Muncii, Cristian Vasilcoiu, care a participat miercuri la ședința de Guvern, a anunțat pe pagina de Facebook că a fost testat și diagnosticat cu noul coronavirus. De asemenea, a menționat care sunt simptomele pe care le avea la acel moment: „Am putine amețeli, frisoane, dureri de cap, respir ca peștele, dar nu mor”.

„Dragi prieteni și colegi, unii dintre voi știți deja, alții aflați acum: azi m-am puțin în timpul ședinței de Guvern, apoi am avut un episod de fără să vreau. Îi mulțumesc lui Alexandru Rafila pentru reacția rapidă și pentru că a avut grijă de mine, până a ajuns ambulanța, care m-a dus la Matei Balș. Da, medicii au depistat că am Covid și le mulțumesc pentru mobilizare. Am putine amețeli, frisoane, dureri de cap, respir ca peștele, dar nu mor”, a scris ieri, la scurt timp după incident, pe Facebook Cristian Vasilcoiu.

Vă aducem aminte faptul că în urmă cu doar câteva zile şi Marcel Ciolacu a fost infectat cu noul coronavirus. Acesta nu a mai putut să-şi onoreze întâlnirile, după ce a efectuat un test rapid.

Astfel, astăzi, 4 august 2022, ministrul Sănătății, dr. Alexandru Rafila, a vorbit despre incidentul produs la Guvernul României, unde secretarul de stat în Ministerul Muncii, Cristian Vasilcoiu, a avut nevoie de un echipaj medical după ce a acuzat o stare de rău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *