Prima pagină » Informații utile » Ce specii de papagali vorbitori există, cum arată ei și cât costă un exemplar

Ce specii de papagali vorbitori există, cum arată ei și cât costă un exemplar

22 sept. 2024, 15:38,
Redacția BZI în Informații utile

Papagalii vorbitori ne-au fascinat încă de când eram copii și continuă să o facă și acum. Cu toate acestea, nu toate aceste păsări vorbesc, există multe specii care pot imita doar anumite sunete. Ca să-i înveți să vorbească e nevoie de mult exercițiu, atât din partea ta, cât și din partea înaripatului.

Majoritatea oamenilor își doresc animal de companie niște papagali vorbitori, aceste înaripate nu necesită atâta grijă și curățenie, reprezentând soluția perfectă. E cu atât mai interesant că aceste păsări, frumos colorate, pot să și vorbească sau să scoaată anumite sunete.

Care sunt cele mai sociabile rase de papagali vorbitori

Mulți dintre cei care caută un papagal își doresc rase de papagali cât mai sociabile, dacă nu chiar papagali vorbitori. Acestea sunt animale de companie excelente dacă ai alergie la părul de pisică sau câine și dacă preferi o necuvântătoare care totuși vorbește. Majoritatea celor care cumpără un papagal își doresc ca acesta să fie un companion cât mai vorbăreț.

Cu toate acestea, animalele de companie de acest fel nu trebuie tratate ca niște jucării vorbitoare. Trebuie să ții cont că nu toate speciile de papagali pot reproduce cuvinte folosite în limbajul uman.

Abilitățile de imitare a limbajului diferă de la o specie la alta, dar și de la exemplar la exemplar. Sunt păsări precoce, care „prind” rapid cuvinte și sunete pe care le reproduce ușor, în timp ce altele vor reuți cu greu să scoată 2 – 3 sunete apropiate limbajului uman.

Marele Alexander se numără și el printre speciile care vorbesc foarte bine și care pot învăța un vocabular impresionant. Ei pot pronunța cuvintele cu claritate, sunt foarte inteligenți și buni imitatori, putând reproduce cu ușurință soneria telefonului sau trilul altor păsărele. Un papagal din această specie costă aproximativ 1.000 de lei.

Papagalul Amazonian este foarte apreciat în primul rând datorită abilității sale de a vorbi, pentru personalitatea sa prietenoasă și pentru ușurința cu care poate fi dresat să execute diverse giumbușlucuri. Prețul este unul pe măsură, costând 2.000 de lei.

Jako, cum mai este numit papagalul Gri African, este de departe cel mai bun vorbitor din tot neamul păsăresc. Papagalii din această specie sunt atât de vorbăreți încât nici nu au nevoie de dresaj în sensul acesta, ba chiar am putea spune că ar avea nevoie de dresaj ca să îl faci să tacă. Prețul unui papagal gri african este cuprins între 3.000 și 4.000 de lei.

Cum avem grijă de o astfel de pasăre

Îngrijirea papagalilor nu e atât de simplă precum ai crede. Colivia trebuie curățată zilnic, căci altfel se poate transforma într-un focat de infecție, plin de bacterii și germeni. Nu doar partea de jos, unde ajunge găinațul, trebuie luată în considerare, ci și vasele de apă și mâncare, acestea trebuind dezinfectate zilnic.

Hrana trebuie luată din magazine specializate și trebuie să fie potrivită speciei sale, astfel încât să nu reprezinte un pericol. Este indicat să aibă și un bol mai mare, cu apă călduță, unde să se poată scălda.

Dacă nu, toarnă puțin apă pe el, câțiva stropi și îl vei vedea cum își înfoaie penele și începe să se ciugulească. Nu-l lăsa imediat să iasă din colivie pentru că atunci când are penele ude, aptitudinele lui în ceea ce privește zborul lasă de dorit și se poate accidenta.

Pentru a evita îmbolnăvirea, papagalii trebuie tratați cu cea mai mare atenție. Din păcate, cele mai multe animale de companie de acest tip stau singure chiar și 10 ore pe zi, timp în care ciupesc din orice se află în jurul coliviei. Prin urmare, ai grijă unde o poziționezi, pentru că papagalii sunt curioși din fire. E motivul pentru care mulți ajung la veterinar sau cu probleme de ordin digestiv.

În comerț vei găsi multe jucării pentru papagalii vorbitori, de diverse culori și mărimi, de obicei din acryl care sunt mai rezistente și nu prezintă pericol.

Bugetul.ro
Orașul în care nu a mai plouat de 600 de ani. Una dintre cele mai exotice capitale de pe planetă se bucură și de un fenomen meteorologic neobișnuit
redactia.ro
«TURUL DOI INAPOI» Cristela Georgescu primul mesaj dupa decizia judecatorilor
Bugetul.ro
Trei luni de foc în România. Explozia profețită de specialiștii în economie se referă la prețurile produselor din țara noastră în perioada următoare
a1.ro
Artista din România care și-a asumat relația cu o fată. Cum s-a filmat alături de noua ei iubită | VIDEO
Playtech.ro
Fără pensii majorate pentru aceşti bătrâni. Lovitura de după Paşte pentru pensionari
observatornews.ro
Cât costă să devii pilot în România. Salariul poate ajunge la 100.000 de euro pe an
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Schimbare majoră la locuințe. Ce se întâmplă din iunie în România
SportpeSurse
Ion Țiriac a plătit ani de zile o chirie de 2 lei pentru o vilă impetuoasă din București. Miliardarul a recunoscut tot
Playtech.ro
Orașul din România unde nu plouă cu lunile, este cel mai secetos. Localnicii se bucură și la câțiva stropi
Dailybusiness.ro
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
RomaniaTV
Dispare garanţia de 50 de bani! Schimbare majoră la punctele de reciclare, ce se întâmplă cu sistemul SGR
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Era retragerilor de la bancomat devine istorie. Cum faci rost de numerar dacă îți ții economiile pe card
redactia.ro
Care au fost, de fapt, ultimele cuvinte ale Papei înainte de a muri. Gestul emoționant pe care l-a făcut cu puțin timp înainte să intre în comă
ego.ro
Anca Alexandrescu, de nerecunoscut! În aceste imagini, îți e greu să-ți dai seama că ea este FOTO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`