Prima pagină » Culinar » Ce smântână se folosește la papanași – Cum se prepară cel mai gustos și pufos desert

Ce smântână se folosește la papanași – Cum se prepară cel mai gustos și pufos desert

16 mart. 2022, 12:34,
în Culinar

Multă lume se întreabă ce smântână se folosește la papanași. Adevărul este că nu există o regulă speficiă, iar fiecare persoană se va folosi de orice tip de smântână își dorește. Totuși, există unele recomandări din partea celor care se pricep foarte bine în bucătărie.

Papanașii reprezintă un desert foarte gustos și cu un aluat deosebit. Aceștia sunt și extrem de sățioși. Gusturile de dulce-acrișor se îmbină armonios și vor dansa pe papilele gustative.

Ce smântână se folosește la papanași – Ingredientele de care avem nevoie

Pentru aproximativ șase papanași, vom avea nevoie de aproximativ 350-400 de grame de brânză proaspătă de vacă (sub formă de bulgărași, nu cremă!), alături de aproximativ 200 de grame de făină albă de grâu. Vom mai pregăti cam trei ouă mai mari și un plic sau două de zahăr vanilat. Puteți să vă folosiți de bicarbonat de sodiu (o linguriță plină) sau de o linguriță de praf de copt. Pentru mai multă aromă decât ar avea deja, puteți să radeți coaja de la o lămâie sau chiar să adăugați puțină zeamă.

Desigur, din nicio rețetă nu trebuie să lipsească un praf de sare, nici măcar de la desert!

Vom mai pregăti destul ulei cât să ne ajungă pentru prăjit.

Toate acestea sunt necesare pentru pregătirea aluatului.

Pentru servirea acestor delicatese vom avea nevoie de niște smântână. Este recomandată cea de 25% grăsime, însă dacă vă place să fie ceva mai consistentă, puteți schimba alegerea. Alți pricepuții ai bucătăriei, recomandă ca smântâna să fie fermentată, pentru un gust mai acrișor. Acest lucru va echilibra gustul dulce al brânzei de vaci împreună cu dulceața.

Pentru dulceață puteți folosi orice preferați. Adesea se folosește cea de afine sau cireșe/vișine.

Puteți, de asemenea, să pudrați papanașii, la sfârșit, cu puțin zahăr.

Cum se prepară papanașii

Papanașii sunt foarte ușor de preparat, chiar și un începător într-ale bucătăriei ar putea încerca curajos această rețetă! Chiar dacă nu ne ies perfecți din prima, excercițiul își va spune cuvântul, cu timpul.

Putem începe prin a pregăti un castron încăpător, în care turnăm făina albă de grâu, alături de brânza de vaci pregătită. Peste acestea putem pune de acum pliculețele de zahăr vanilat, vârful de sare și (dacă ați optat pentru această variantă) coaja rasă de lămâie. Tot acum puteți pune praful de copt. Dacă folosiți bicarbonatul de sodiu în locul prafului de copt, îl puteți stinge cu sucul de la lămâie.

După ce ne asigurăm că am adăugat tot ce trebuie în compoziția pentru aluat, putem începe să frământăm cu grijă. Cel mai bine este să amestecăm bine cu mâna.

Aluatul obținut îl modelăm în cerculețe nici prea mici, dar nici prea mari. În mijlocul acestora facem o gaură.

Într-o tigaie încăpătoare și cât mai înaltă, punem uleiul la încins. Când acesta este gata, putem pune papanașii la prăjit. Îi intoarcem pe fiecare parte. Nu ar trebui să stea mai mult de 4 minute.

Când aceștia sunt gata, îi acoperim cu smântâna și dulceața preferată.

Așadar, nu contează neaparat ce smântână se folosește la papanași, ci depinde de preferințele fiecăruia.

Donație lunară
Donează lunar pentru susținerea jurnalismului de calitate

Donație singulară
Donează o singură dată pentru susținerea jurnalismului de calitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
15 decembrie 2025
15 decembrie 2025
Articole similare
Ninja de Iași: Claudiu, un individ care s-a uitat probabil prea mult la filme, a pus mâna pe o sabie katana și a intrat în curtea vecinilor, căutându-i să le taie capul. Iată cum s-a terminat totul 
02:00
FOTOEXCLUSIV Ninja de Iași: Claudiu, un individ care s-a uitat probabil prea mult la filme, a pus mâna pe o sabie katana și a intrat în curtea vecinilor, căutându-i să le taie capul. Iată cum s-a terminat totul 
El este șoferul care a spulberat-o pe femeia aflată pe trecerea de pietoni în Baza 3. Avea permis de conducere de anul trecut și l-a avut suspendat pentru viteză: „Conducea ca disperatul”
02:00
FOTOVIDEOEXCLUSIV El este șoferul care a spulberat-o pe femeia aflată pe trecerea de pietoni în Baza 3. Avea permis de conducere de anul trecut și l-a avut suspendat pentru viteză: „Conducea ca disperatul”
După ce i-a dat contracte prin încredințare directă de peste un milion de lei, primarul din Podu Iloaiei, Ioan Alexa, schimbă strategia! La licitația pentru renovarea energetică a blocurilor doar preferatul PNL a depus oferta
02:00
FOTO După ce i-a dat contracte prin încredințare directă de peste un milion de lei, primarul din Podu Iloaiei, Ioan Alexa, schimbă strategia! La licitația pentru renovarea energetică a blocurilor doar preferatul PNL a depus oferta
O fostă educatoare supraviețuiește în frig și întuneric. Gabriela Nistor: „Plâng în fiecare zi, dar acum, în perioada asta, e mai greu”
02:00
FOTOVIDEO O fostă educatoare supraviețuiește în frig și întuneric. Gabriela Nistor: „Plâng în fiecare zi, dar acum, în perioada asta, e mai greu”
O nouă premieră se joacă pe scena Teatrului Național Iași: „Casa cu stihii” – o dramă psihologică axată pe pierderea echilibrului
02:00
O nouă premieră se joacă pe scena Teatrului Național Iași: „Casa cu stihii” – o dramă psihologică axată pe pierderea echilibrului
Tragedie într-o familie din Iași! Un tânăr, în vârstă de 17 ani, a murit în condiții suspecte la o fermă. Patronul Constantin Aneculăesei: „Asta te freacă grija pe tine”
02:00
FOTOVIDEO Tragedie într-o familie din Iași! Un tânăr, în vârstă de 17 ani, a murit în condiții suspecte la o fermă. Patronul Constantin Aneculăesei: „Asta te freacă grija pe tine”
Un nou împrumut pe capul ieșenilor! Primarul Mihai Chirica vrea peste 22 de milioane de euro pentru finalizarea unor proiecte din municipiu
02:00
Un nou împrumut pe capul ieșenilor! Primarul Mihai Chirica vrea peste 22 de milioane de euro pentru finalizarea unor proiecte din municipiu
Fermierii din Iași au primit sume importante, în ultimele două săptămâni, de la APIA. Plăți de peste 3 milioane de euro către beneficiari
02:00
Fermierii din Iași au primit sume importante, în ultimele două săptămâni, de la APIA. Plăți de peste 3 milioane de euro către beneficiari
Alimentul nelipsit de pe masa de Crăciun, mai scump anul acesta. Comercianții vin în piețele din Iași de mai mulți ani. „Așa fac în fiecare an”
02:00
FOTO Alimentul nelipsit de pe masa de Crăciun, mai scump anul acesta. Comercianții vin în piețele din Iași de mai mulți ani. „Așa fac în fiecare an”
Apa de la Spitalul „Sf. Maria” din Iași încă nu poate fi folosită după ce a fost depistată o bacterie periculoasă! În continuare, se internează doar urgențele
02:00
Apa de la Spitalul „Sf. Maria” din Iași încă nu poate fi folosită după ce a fost depistată o bacterie periculoasă! În continuare, se internează doar urgențele