Prima pagină » Stiri si curiozitati » Ce simt câinii când îi pupi? Ce mesaj percepe cel mai bun prieten al omului

Ce simt câinii când îi pupi? Ce mesaj percepe cel mai bun prieten al omului

14 apr. 2021, 11:41,
în Stiri si curiozitati

Câinele este cel mai bun prieten al omului, iar noi nu ferim să le oferim afecțiunea noastră, să-i pupăm și să-i îmbrățișăm. Dar, ce simt câinii când îi pupi? Iată o întrebare la care puțină lume știe răspunsul

Chiar dacă sunt animale sociale, câinii își manifestă sentimentele fără falsitate, ei oferă și primesc multă afecțiune. Totuși, modul în care percep ei asta diferă față de oameni.

Dacă pentru noi este ceva normal să ne manifestăm afecțiunea față de cei dragi luîndu-i în brațe și sărutându-i, câinii nu reacționează la fel ca no iatunci când vor să-și manifeste dragostea.

Ce simt câinii când îi pupi: Cum percep ei acest gest

Cel mai bun prieten al omului are propriile metode de a-și arăta afecțiunea, mai ales față de alți câini și chiar față de oameni. Atunci când tu îți pupi animăluțul trebuie să ai în vedere faptul că acesta paote reacționa diferit față de oameni. Foarte improtant este modul în care a fost crescut acel câine, dacă îl ai sau nu de mic, dacă l-ai obișnuit cu afecțiune încă de la început..

În cazul în care ai luat câine care nu a fost crescut într-o casă sau care nu a primit destulă afecțiune din partea foștilor stăpâni, specialiștii recomandă să nu sari să-l pupi încă de la început pentru că s-ar putea ca acel cățel să nu perceapă cum trebuie gestul tău.

Trebuie să știi că, în mod normal, câinii nu sunt obișnuiti să fie luați în brațe sau să fie pupați. Tocmai de aceea, un câine necunoscut, pe care de-abia l-ai adus la tine în casă sau la tine în curte ar putea interpreta gestul tău de prietenie drept unul agresiv. S-ar putea să ai surpriza neplăcută ca la gestul tău de afecțiune el să reacționeze violent.

De aceea, specialiștii recomandă să nu forțezi interacțiunea cu prietenul tău necuvântător până în moemntul în care ești sigur că acel cățel va înțelege gestul tău și îl va accepta.

Nu se poate dragoste cu forța: Nu insista să îl pupi sau să îl îmbrățișezi

Câinele va accepta afecțiunea ta de-abia în momentul în care se va obișnui cu tine, va avea încredere totală în tine și va ajunge să se bucure că tu vrei să-l pupi și să-l îmbrățișezi. Specialiștii recomandă stăpânilor noi de câini să aibă răbdare cu animăluțul lor. Mai mult, aceștia spun că patrupedul îți va arăta el afecțiune atunci când va cosnidera că se simte bine alături de tine și că se simte în siguranță atunci când este cu tine.

Specialiștii consdieră că prietenul vostru blănos înțelege foarte repede comportamentul uman și că prin acele îmbrățișări și pupici tu vrei să-ți arăți afecțiunea. Cățelul tău va reacționa la dragostea arătată de tine și îți va răspunde cu afecțiune, fără să aibă vreo teamă că i se paote întâmpla ceva rău.

Există percepția că un câine te linge pentru a-și arăta afecțiunea. Această percepție este parțial greșită, spun specialiștii. De fapt, aceștia te lign ling deoarece vor să afle informații despre tine: pe udne ai umblat, ce ai mâncat sau, pur și simplu, vor să transmită faptul că le este foame. De-abia după ce a petrecut u ntimp destul de lung alături de tine, câinele va veni să te lingă pentru a-și arăta afecțiunea, acesta fiind echivalentul pupicilor umani.

Ce greșeli să nu faci pentru a câștiga afecțiunea câinelui tău

Multe persoane, din dorința de a-i determina pe câini să le răspundă la îmbrățișări și pupici cu afecțiunea, fac unele greșeli, pe care ulterior va fi dificil să le îndrepte.

Astfel, unii aleg să le dea câinilor mici gustări, pentru a putea astfel să-i îmbrățișeze și să-i pupe. Câinele va percepe acest gest ca pe oferirea de hrană și va accepta s-l îmbrățișezi doar în moemntul în care va primi ceva de mâncare.

Câinii au firi diferite și sunt unii care pur și simplu preferă să stea la distanță și să nu vină cineva să-i îmbrățișeze. Dacă vei încerca să-i forțezi, riști ca acel câine să perceapă gestul tău ca pe o agresiune și din dorința de a ți-l apropia să obții efectul opus.

Specialiștii susțin că stăpânii de câini trebuie să înțeleagă și sp respecte nevoile animăluțului și să nu îi oblige să accepte gesturile forțate de afețciune prea repede sau prea frecvent.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024