Mulți români vor afle ce semnificație au culorile de pe ambalajele de pâine! Aceste culori ascund o informație practică și importantă pentru consumatori. La unele tipuri de pâine pe ambalaj se observă culoarea verde, albastră, roșie, portocalie, ori chiar albă sau galbenă. Puțini români știu ce înseamnă asta când merg și cumpără pâine.
Ce semnificație au culorile de pe ambalajele de pâine!
Puțini români acordă importanță benzii colorate de pe ambalajul pâinii. Mulți nici nu știu ce înseamnă asta. Culorile ascund o informație practică și importantă pentru consumatori și anume indică ziua în care pâinea a fost coaptă. La unele tipuri de pâine franzelă ambalată se poate observa la banda clips cu care se închide ambalajul pâinii culoarea verde, albastră, roșie, portocalie, ori chiar albă sau galbenă. Fiecare culoare indică ziua în care pâinea a fost coaptă în brutărie.
În România, produsele de panificație prezintă de cele mai multe ori ambalaje închise cu bandă clips roșie sau albă. Uneori pe ea este notată și data expirării produsului, dar alteori nu. Dacă observi culoarea albastră, atunci înseamnă că produsul a fost copt luni. Culoarea verde înseamnă că pâine a fost coaptă marți, iar portocaliul indică ziua de miercuri. Dacă observi culoarea roșie pe ambalaj, înseamnă că produsul a fost copt joi, iar albul arată că a fost copt vineri. Culoarea galben în schimb arată că produsul a fost copt sâmbătă.
Se schimbă și ambalajele alimentare din supermarketuri
O altă veste pentru români este aceea că se vor schimba ambalajele alimentare. Producătorii de sticle de plastic și ambalaje alimentare din Uniunea Europeană vor avea de respectat o nouă lege. Aceasta prevede eliminarea substanțelor chimice dăunătoare din ambalaje, în special a bisfenolului A (BPA). BPA va fi interzis în ambalajele care intră în contact cu alimentele. Această interdicție vizează mai multe tipuri de ambalaje: conserve, sticle de băut și ambalaje din plastic. BPA este un compus chimic considerat un „perturbator endocrin”, o substanță care poate imita hormonii din organism și poate provoca diverse probleme de sănătate.
De asemenea, sticlele de plastic PET (tereftalat de polietilen) trebuie să conțină cel puțin 25% plastic reciclat în compoziția lor. Aceasta reprezintă o provocare semnificativă pentru producători, care vor trebui să își ajusteze procesele de producție pentru a încorpora acest procent de material reciclat, asigurându-se că standardele de calitate și siguranță sunt menținute pentru consumatori. Sticlele de plastic vor fi înlocuite în acest an, iar bidoanele de plastic trebuie să conțină cel puțin 25% plastic reciclat, măsură care va crește la 30% până în 2030.
O altă noutate pentru români este că aceștia vor putea face cumpărături cu recipiente aduse de acasă. Se va implementa tehnica re-umplerii recipientelor alimentare. „Reumplere” înseamnă o operațiune prin care un recipient care îndeplinește funcția de ambalaj și care fie aparține clientului, este umplut la magazin cu unul sau mai multe produse achiziționate, fie alimentare, fie non-alimentare.
Românii trebuie să fie atenți și la ambalajele pâinilor, în special la banda clips. Culorile indică ziua în care a fost copt produsul sau data expirării. Puțini români acordă importanță culorilor de pe ambalajul pânii, produsul indispenabil pentru români, iar mulți nici nu știau ce semificație are.
Nu știam dar mai simplu și mai ușor de ținut minte , de folosit culorile curcubeului(fără legătură cu știți voi ce) Șapte zile asociate cu șapte culori. ROGVAIV.